Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před dvaceti lety byla Země zničena nukleární apokalypsou. To, co zbylo z lidstva, se ukrývá na Měsíci - který se ale rozpadá úplně stejně. Jedinou nadějí lidstva je vyslat malý tým do středu Země a získat mýtický svatý grál. Vše, co jim stojí v cestě, je starověká rasa ještěrovitých humanoidů a armáda dinosaurů. (valmez79)

Recenze (74)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Z vesmíru do praveku, no s Adolfom. Vizuálne stále uspokojivé, no ten celkový dojem je už určite na nižšej úrovni, i keď podaktoré scény sú naozaj vydarené. Dvojka je proste obsahovo iná, inak mi príde viac menej na jedno kopyto s prvotinou. Tiež medzi dva-3, tiež slabšie ako “Sky Sharks”. Poslednú časť, tretie pokračovanie by mala spackať Čína. Tak uvidíme, čo to bude za sračku .. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Jednička byla zábavná. Tento druhý díl mě ovšem vůbec k obrazovce připoutat nedokázal. Postřehl jsem zde sem tam nesouvislé a nesourodé scény, které nejspíš měly být alespoň vtipné, což bohužel nebyly. Já se vlastně ani jednou nezasmál. Tři hvězdy jsou možná až moc. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Co se stalo s ostatními?" „Hitler je sežral!" Bláznivá parodie na sci-fi příběhy s řadou odkazů - Poslední večeře Páně, Indiana Jones (Dobyvatelé ztracené archy), Cesta do středu Země, Star Wars či hledání sv. Grálu jsou jen ty nejkřiklavější. Příjemný vizuál, jednoduchý příběh a nesmrtelný Udo Kier. Celkově podobné prvnímu filmu. Na jedno podívání a na odreagování dostačující. A rudý Mars si logicky museli zabrat soudruzi z Ruska.... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Iron Sky: The Coming Race je film, ktorý by mohol byť chápaný len ako taká medzihra pred vyvrcholením celej trilógie, na ktorú snáď nebudeme čakať ďalších sedem rokov. Problém je však v tom, že je celý dej veľmi kostrbatý a chýba mu jasná dramaturgia, ktorá by dokázala jednotlivé pasáže navzájom vybalansovať do potrebnej rovnováhy. Pridajte si k tomu nepresvedčivé herecké výkony niektorých hlavných protagonistov a čoskoro prídete na to, že film nezachráni ani Udo Kier v sedle tyranosaura rexa. Hudba tentoraz vhodne nedopĺňa obraz, avšak efekty zostávajú na špičkovej úrovni. Naozaj sa zase nechce veriť tomu, že sledujeme biják v európskej produkcii, nie hollywoodsky blockbuster za stovky miliónov dolárov. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se těšil, ale tvůrci už to tentokrát zábavně ukočírovat nezvládli. Nějaký ten guilty pleasure náboj to pořád má a efekty se celkem povedly, ale příběh vůbec nedrží pohromadě a chvílemi to vypadá, jako by ho napsala parta teenagerů, co zrovna odešla z maratónu sci-fi filmů. Hrdinové jsou mizerní a humoru je víc i na rande slepého s hluchým. K jedničce se vždycky vrátím rád, tohle už vzniknout nemuselo (i když své fanoušky si to určitě najde). ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že skvělá sci-fi komedie Iron Sky o nacistech a Moonfuhrerovi, kteří se ukryli na Měsíci má tohle pokračování, byl jsem nadšen. Jenže zatímco jsem se u předchůdce chlámal hned od začátku, tady každý jen trochu lepší vtípek či narážka nechávaly na sebe dost dlouho čekat. Věřil jsem se, že se to rozjede, ale nerozjelo... Digitální efekty nejsou vše a když posadíte Hitlera na T-Rexe, fakt to není vtipné. Takže musím říci, že jsem dost zklamaný a to jsem tenkrát dal za 4 *. Dneska dám akorát tak za dva Jobsiány Jobsovi k večeři. * * ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Tak je to jasné - zábavnost prvního Iron Sky byl omyl co se stal úplnou náhodou a už se nebude opakovat. Dvojka působí ukrutně nuceně, a zjevně je napsaná člověkem který vůbec nepochopil, proč byl originál tak povedený. Že to nebylo jen o vršení bizarních blbostí typu "Hitler na Tyranosaurovi" na sebe, ale hlavně o tom že se film svým příběhem vůbec nebere vážně a má hodně vtipně napsané postavy a jeden promyšlený gag střídá druhý. Tady humor zastupuje hlavně parafrázování současných popkulturních fenoménů typu Steve Jobs nebo Nokia 3310, což tu jednak není moc vtipné, ale hlavně je to fail už z toho jednoduchého principu že za pár let to vůbec nebude relevantní a ani pochopitelné - ale hlavně zbytek filmu kolem toho se pokouší být úplně běžnou dobrodružnou trikovou podívanou. S vážným příběhem, patosem, emocionálními scénami, velkolepou akcí. Je fakt bizarní že si ti autoři, nepříliš schopní amatérští filmaři, mysleli že něco takového dokáží zvládnou v koukatelné podobě... a navíc tam pořád mít ty hromady hovadin s nazi mimozemšťany a dinosaury ve středu Země. Takhle to působí jako hodně nepovedené céčko od Asylum, jenže i ty bývají sebeparodičtější. Větší punk a nápaditost, to tomuto výrazně chybí. 3/10 ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Fin, Belgičan a Němec šli takhle jednou natočil ultimátní sračku ve stylu asylum. Konec. Vtipný co? Asi jako tenhle skvost. Normalně jsem se nestihl ani zasmát a pobavit jakej to byl nářez originální. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V tomto stěží pochopitelném a nepřitažlivém sci-fi fantasy se posádka dobrodružně potká v nitru země s dinosaury a ptačím i nacisty. Jsou pojmenování “Vril”, což je inspirace románu z roku 1871 Edwarda Bulwera-Lyttona. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Od minule narostl rozpočet, na druhou stranu klesla kvalita scénáře, ale spíš v celkovém výsledku a pojetí příběhu, než-li v samotné satiře, která má opět neskutečné koule. První věc, která se musí Vuorensolovi nechat, že s neskutečně malým rozpočtem dokáže vizuální zázraky. Film vypadá fantasticky a efekty až na pár výjimek nebijí do očí. Lara Rossi je jednoznačně objev roku a doufám, že se tahle holka dočká velké role v nějakém širším měřítku, protože jak ta ženská táhne celý film je neuvěřitelné. Příběh pokračuje po 20 letech od jedničky a zlé prezidentce se podařilo zničit planetu, zbytek lidí kteří unikli obývají společně s nácky bývalou měsíční základnu a po návštěvě starého známého fašouna se vydají do středu země kde žije banda ještěřích lidí, včetně Hitleroještěra, Stalinoještěra, Zuckerbergještěra a všech možných podobných vyjebaných diktátorů. Zní to opět šíleně a je to opět šílené, zábavné a neskutečně nadsazené. Tenhle film neocení jen zapšklý prdi nebo dementi s IQ banánovýho jogurtu jako je incestní komunista Livingdead. Satira dnešního světa v kabátu úplně stejném, jako má milovaný Kung Fury. O proti předchozímu dílu to přes větší rozpočet vypadá bohužel trochu víc lacině, jenže ne v efektech ale v ději,. Pořád je to ale super komedie a s přihlédnutím za jakých podmínek se točila, opět uznale smekám. Mám rád tyhle šílenosti. 46% je jenom odraz dnešní doby, trochu inteligentnější divák se bude bavit.65%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Rád bych řekl, že Timo Vuorensola tímhle vlastně pohřbil sám svůj „projekt“, ovšem on ani první díl nebyl žádná sláva, jak zvěstovali někteří uživatelé. Byla to místy zábavná ovšem z větší části neskutečná píčovina. Druhý díl už byl jen trapná píčovina. Chyba první: Julia Dietze byla tahounkou jedničky, tady jen přicmrndávala, moc prostoru nedostala, ubylo vtipných momentů, přibyla všudypřítomná trapnost. 2) mega píča prezidentka a největší otrava z jedničky tu byla zas. Černoška s Rusem alespoň občas dokázali vykouzlit úsměv, návrat a dvojrole Udo Kiera potěšila – no a pak tu máme to panoptikum Vrilů ve středu Země (Hitler, Stalin, Mark Zuckerberg, Margaret Thatcher, Caligula, Úsama bin Ládin, Steve Jobs (který tu měl dokonce sektu svých uctívačů – pěkní čuráci), papež Urban II a další ocasi. Nacistické vzducholodě a UFO lodě vystřídal vycvičený tyranosaurus či triceratops coby zápřah do vozů. Jinak ale kupa škváry, trapnosti a zmaru. 30% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dlouhé čekání a pak tohle. Pokud pominu pár vtipných scének ze středu Země, tak se nepodařilo prakticky nic. Největší problém je v tom, že tvůrci nenašli nějaké pořádné téma. Měsíční náckové na Zemi dávali jedničce celkem velký prostor, který se dařilo solidně vyplnit a navíc v kurzu byla Sarah Palin, což byl pro satiru ideální cíl. Tady se nic takového nenašlo. Jediné, co film mohlo zachránit, byla pořádná řezničina ve středu Země, ale ani tady se Vuorensola nevyznamenal. Efekty v dnešní konkurenci působily lacině, akce mě také z ponožek nevystřelila a o nějakém gore si může člověk nechat tak akorát zdát, ačkoliv uznávám, že to se tady ani čekat nedalo. Nijak zvlášť mi nesedli ani herci, takže suma sumárum se jedná o jedno velké zklamání. 25% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

O kus zábavnější a tempem vyrovnanější jak původní Iron Sky. Je to samozřejmě děsná chujovina, ale natřískaná nápady a podpořená áčkovým vizuálem. Totální guilty pleasure, co chce v první řadě pobavit. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Podobne utrhnuté z reťazí, ako jeho starší braček. A nieje to na škodu. Toto proste inak vyzerať nemohlo, pretože by to stratilo svoju podstatu a význam. Má to áčkové vizuálne parametre a chuť podradného béčka, ktoré sa točili v hojnom počte v minulých, dávnejších dekádach. V časoch, keď si každý neštúdiový producent myslel, že točí najväčší filmový šláger v histórii. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

oproti prvnímu dílu je Coming Race sice lépe zpracovaná a působí větší,ale bohužel už jí chybí ten element překvapení a ve spoustě ohledech dojíždí na očekávání nastolená povedeným prvním filmem.Přitom ani tady ale nechybí super nápady (Hitler na T-Rexovi,poslední večeře páně s Hitlerem,Stalinem,Kim Čong-Unem,Bin Ladinem atd,Jobsovo náboženství) a je škoda,že ne všechny jsou plně využity...60% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Píčovina to teda byla extrémní, ale to po prvním dílu musel čekat každý. Tady se šlo ještě víc přes hranu po vzoru Kung Fury (Hitler na T-Rexovi), nicméně kvalitativně je to ve všech ohledech o dva řády níž. Jednorázovka ale ideální, dokonale se hodící na vypnutí a vyčištění hlavy. 55% ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud někdy vyjde žebříček největších kokotin co kdy vznikly a netočilo to Asylum tohle bude na předních místech. Upřímně lituji všechny co tomu dají více jak 2 hvězdy jelikož jim musí stačit ke spokojenosti hodně málo a vtipné by jim přišlo nejspíše i to kdyby se tam počůralo malé dítě a ještě více lituji ty lidi co na to přispěly jelikož než na to dat prachy to jich radši spláchnu do záchodu a vyšlo by to lépe .Už jednička nebyla nic světoborného, ale proti tomuhle byla boží. Celý film je neskutečně stupidní mlátí se ze lidé s dinosaury mobily zde zničí celou vesmírnou loď a vtipově než tohle je vtipnější i groteska Pat Mat případně klipy od Lollipopz. 5 procent za ty 2 vybuchlé mobily. P.s. pokud se náhodou těšíte na toho Hitlera nechte si zajít chuť je tam tak 5 minut. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Debilita, ale velmi zábavná. Bylo to totálně ujeté a postavy s jejich charaktery mě opravdu pobavily. Nicméně nechápu, že u takovéto sračky si tvůrci nemohli odspustit černou emancipovanou pololesbičku, jako hlavní hrdinku. Vše ostatní bylo fajn. ()

Reklama

Reklama