Reklama

Reklama

Jedna noc

(seriál)
  • USA The Night Of (více)
Trailer 1
USA, 2016, 8 h 48 min (Minutáž: 57–96 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Riz Ahmed, John Turturro, Bill Camp, Michael Kenneth Williams, Jeannie Berlin, Payman Maadi, Amara Karan, Poorna Jagannathan, Paul Sparks, Afton Williamson (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osmidílná minisérie Jedna noc od tvůrců Stevena Zailliana a Richarda Price podrobně zkoumá složité okolnosti fiktivního případu jedné newyorské vraždy. Příběh sleduje studenta Naze Khana, roztomilého podivína, který dostane od basketbalového hráče, jemuž pomáhá s učením, pozvánku na večírek v newyorském Lower East Side. Když jeho odvoz na poslední chvíli krachne, Naz si bez dovolení vezme otcův taxík a vyrazí ze svého domova v queenském Jackson Heights na Manhattan. Když cestou do taxíku nastoupí nádherná mladá žena a požádá ho o svezení, Nazovy plány rázem vezmou za své a rozjíždí se osudová noc. Naz je později obviněn ze zločinu, který podle svých slov nespáchal, a na vlastní kůži zakouší dezorganizaci a manipulaci v právním systému. Tíživá situace, do které se dostal, je ještě umocněná jeho vzhledem a statusem potomka pákistánských přistěhovalců. (HBO Europe)

(více)

Recenze (290)

Nix 

všechny recenze uživatele

Dokonalá jednohubka. Proč? Skvěle kombinuje vezeňské drama se soudním dramatem a do toho ještě zamíchá prvky vyšetřování a samozrějmě nějaký ten rozbor postav, ale není potřeba se bát, vše je uděláno s patřičnou grácií a opatrností, že čas uteče jak voda a budete chtít aby to neskončilo. Hlavní "hero" projde i změnou, protože tam kde se dostane, to by člověka opravdu změnilo. Herecký výkony jsou bombastický, jak hlavní postavy, tak hlavně Turturra a jeho ekzému. Kamera je fantastická a atmosféra je tak tísnivá, že vleze pod kůži hned v prvním dílu a nevyleze. Opravdu masterpiece a já chci ještě! Must see. ()

ktL 

všechny recenze uživatele

Až moc pomalé, přesto návykové. V rámci věznice Jedna noc trochu pokulhává za podobným Oz, mimo je ale bezchybná, hlavně díky Turturrovi. 90 % ()

SkupaCorba 

všechny recenze uživatele

Po 4 dieloch som si stale neni istý či ma seriál baví. Krásna sfetovana depresívna holka ktorú len tak jedného večera zavraždia čo ma veľmi bolelo keďže mám slabosť na také typi dievčat. Nasir je veľmi sympatický ale niečo mi chýba... ()

DD 

všechny recenze uživatele

Není to dokonalé, hlavně jsem problém se scénami ze soudu a třeba ještě díl navíc by mi nevadil... Ale herecky perfektní a konec super. 9/10 ()

Franche 

všechny recenze uživatele

Po přečtení obsahu jsem nečekala, za dva dny hotovo. !!!!! SPOILERS !!! Jeden seriál a tolik otázek k zamyšlení. Uvědomila jsem si, že mám vlastně stejné předsudky - do práce přijde Arab a já sice pozdravím ale hned mě napadne bomba. Trochu se stydím. Další otázkou je byrokracie (jakéhokoliv) právního systému. Detektiv má jasno už od první minuty, kvůli penězům je nejjednodušší dát i vrahovi zabití a snížit trest, protože líčení je drahé jako kráva. Do toho právníci, kteří se předhání v tom, kdo vezme šťavnatější případ a kdo vytříská z rodiny více peněz. Abych nezapomněla na to nejlepší nakonec - na co kauce, presumpce neviny neexistuje, zavřeme slušného člověka raději hned do basy a sepíšeme knihu Jak udělat z obyčejného kluka trestance a feťáka první třídy za měsíc. Je fakt, že by tomu slušelo krapet méně dílů ale tempo se naštěstí drží od začátku do konce. Za mě 4* HBO ví jak na to ()

vladivostok 

všechny recenze uživatele

Serial na jedno sústo. Jednohubka. Taka lahodka. Zabudnite na vsetky tie kriminalne sracky kde cez identifikovany vlas na vidlicke najdu sestru policajta v Oklahome nahu vo vani… Toto je z uplne ineho rangu. Dokonala kamera, dialogy, herecke vykony, pribeh kde od zaciatku nevieme co kto urobil a co z toho bude. Uplne vsetko a zaroven nic nezapada. Je to v podstate kvalitny film rozdeleny na 8 casti. Toto treba vidiet :-) ()

MAAUZ 

všechny recenze uživatele

Před posledním dílem jsem byl napnutej a nevěřil, že se během poslední hodiny a půl může děj převrátit. Po osmý epizodě nevím, co si mám myslet. Celý je to takový tajemný. John Turturro slovně absolutně všechny válcuje. Mladá právnička je naivní. A většinu času jsem byl takovej nasranej a nejistej, jestli to udělal či neudělal. Ve vězení bych nejspíš nepřežil ani den, a tak jako Nasir, bych určitě nezapadl. Jsem zvědavej na Criminal Justice od BBC. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

80% - komentář 20ti slovy: Tak moc chci dát 5*, ale konec mě nasral. Dobrá ukázka amerického procesu, jeho přežití a "podělaného života". Zbytečné vedlejší dějové linky. ()

Looka 

všechny recenze uživatele

80% škoda, že to ke konci ztrácí dech. Při finální obhajobě před porotou v podání Turturra jsem se styděl. ()

Kukolar 

všechny recenze uživatele

Po prvých štyroch častiach dávam 4*, po dopozeraní celej minisérie 2*. Miestami sa to vlečie, nápad síce dobrý, no na zadok z toho nepadnete. Charakterizoval by som to ako seriál, ktorý si pozriete len preto, aby ste vedeli ako to konečne skončí. A skončilo to na...... ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

V tomto seriáli sa dá manipulácia s divákovou mysľou odmerať na pravítku. To, že na začiatku začnete s dojmom - je predsa nevinný - a potom si to v priebehu deja trikrát rozmyslíte, je krásna ukážka. Nakoniec ani sami neviete, čo si myslíte. Krásne to vystihuje otázka, ktorú položila prokurátorka Nazovi - Zabili ste ju? ... Ja neviem...Brilliant. 4* ()

incognito 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu kde jsem byl, že mi Jedna noc unikala 5 let! Jedná se o naprosto strhující soudní drama, které vás chytne a nepustí!  Na začátku sledujeme mladíka, jak si "půjčí" tátův taxík a jede na párty. A tohle rozhodnutí odstartuje řetězec událostí, které nejen jemu samotnému obrátí život naruby. Od samého začátku sledujeme momenty, kdy máte chuť si okousat napětím všechny nehty.  Herecké výkony jsou bravurní a věříte hercům naprosto všechno co předvádí.  Sledujeme tady průběh od zatčení, vazby po čekání a přípravu procesu a celý proces. Celý tenhle řetězec událostí je tady zobrazený aspoň podle mě dost realisticky a ukazuje obrovské slabiny amerického soudního systému. Například přístup právníků, policie i žalobců.  Moc se mi líbil konec. Nebudu k němu nic říkat, ale myslím, že je to naprosto brilatně vybroušený konec! ()

wege 

všechny recenze uživatele

Před pár lety jsem to načal a nedokončil. Nyní jsem se k tomu vrátil a dal to skoro na jeden zátah. Krásná sonda do toho, jak funguje policejní vyšetřování, soudnictví, jak se člověk může taky etablovat ve vězení a jaký dopad má obvinění z vraždy na okolí. I když se musím přiznat, že jsem měl velký problém s tím dějem ve vězení. Ta změna u hlavního hrdiny byla rychlá, velká a v podstatě nevím, jestli jsem tomu dokonale uvěřil. Musím říct, že opravdu výborné herecké výkony, ze všech stran. Strašně krásná kamera a strašně realistické prostředí. Je to v podstatě dokonalý seriál. Rád bych v něčem rád viděl hrát Sofii Black-D'Elia, protože mě tady v té krátké, ale velmi důležité roli fakt zaujala. ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

HBO opět nezklamalo. Mare z Easttownu laťku nastavila vysoko, Night of však rozhodně nepolevilo. Režisérovi se daří užasně pracovat s divákem, kdy v jednu chvíli jsem si říkal, že jsem to snad udělal já sám. Turturro je fantastickej, ale kdo mě moc překvapil byl Riz Ahmed. Jeho postava byla tedy zahrána bravurně a s každým dalším dílem lepší a lepší. Škoda že jen tak málo dílů. ()

lucky.loo 

všechny recenze uživatele

Seriál dokoukán a opravdu mne chytil a nepustil Turturro, Ahmed, Williams i Karan bravurní výkony, ale i vedlejší role bravurně podané Hodnocení: 93% ()

stephano 

všechny recenze uživatele

Zatim nejlepší počit tohoto roku. Update: proč mi nikdo neřekl, že je to prakticky 100% remake britského seriálu criminal justice :-) Na ten se ted už opravdu koukat nebudu ()

Související novinky

Zemřel herec Michael K. Williams

Zemřel herec Michael K. Williams

07.09.2021

Ve věku 54 let tragicky zemřel známý charakterový herec Michael Kenneth Williams. Jeho nejslavnější rolí se jednoznačně stala postava Omara z chváleného seriálu The Wire – Špína Baltimoru. Objevil se… (více)

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

29.09.2013

Perníkový táta nadobro končí a Vince Gilligan (foto), kterému svět vděčí za tento brilantní seriál, už pracuje na novém námětu. Lépe řečeno, na staronovém. Původně totiž napsal zápletku pro Battle… (více)

Reklama

Reklama