Reklama

Reklama

Doktoři z Počátků

(seriál)
TV spot
Rodinný / Drama
Česko, (2013–2016)

Hrají:

Václav Postránecký, Lenka Termerová, Martin Stránský, Marek Vašut, Halina Pawlowská, David Prachař, Jitka Ježková, Michaela Dittrichová, Václav Jílek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(136)

Obsahy(1)

Nový seriál z prostředí malebné české vesničky nejen o ordinaci venkovského doktora. Ota Kovář, chirurg nemocnice v Kamenici (Ordinace v růžové zahradě 2) přijíždí do Počátků, aby zde absolvoval praxi praktického lékaře, ale když zjistí, že by měl pečovat také o klienty doléčovacího centra, rozmyslí si to. Vesnický doktor Panenka se rozhodne použít malou lež na to, aby Otu v Počátkách udržel. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (241)

Djoker

všechny recenze uživatele

Nic senilnějšího jsem v životě neviděl. Jedna věc je, že si pražští scenáristé myslí, že všichni na vesnici chováme slepice a celý den jsme navlečený v montérkách a flanelových košilích, ale postavy prezentované v Počátcích jsou hnány až na samou hranici lidské demence. Všechny ty debaty v hospodě nad situací v obci a neustálé divení se tomu, jak je okolní svět krutý, úplně trhají uši. Nejenže tak nikdo nemluví, ale realitě se to ani neblíží. Vrcholem je pak přihřívání polívčičky stereotypů u postavy podnikatele, který je sice také naprosto tupý, ale občas prohodí nějaký drsný kalkul, aby se poctivý člověk měl nad čím ošívat. Samozřejmě ani tady nechybí šišlající a dobrácký dement, který je zřejmě v každé správné obci. Vstup do této seriálové charity by měl znamenat kariérní sebevraždu, jenže i tady platí výmluva na údajně vysokou sledovanost. Senilita už asi frčí i u mladších ročníků. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Esence nevkusu, odpornejch stereotypů a neschopnosti! Vydržel jsem to 10 minut a měl jsem nutkání zabít kohokoliv, kdo se na tom podílí, a následně sebe při představě, že mi zdegeneruje mozek a v důchodu budu na podobnou sra_ku koukat. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem tři díly ... můžu hodnotit? Protože na další nevím jestli budu schopna koukat ... Tomuto seriálu dávám dvě hvězdičky, protože se mi zdá, že není zase až tak špatný ... je z venkovského prostředí, celkem příjemné dialogy, ALE ... ale vesměs děj o ničem, zase se řeší vztahy, zamilovanost mladé sestřičky do lékaře v letech, rádoby vtipné momenty ... Jako já chápu, že náš život je jen o vzájemných vztazích jak přátelských, mileneckých tak třeba pracovních ... ale vidět to ve stoprvním seriálu, který má jen jiný název, jinak je stejný jako všechny ... to ne ... to vážně nedám...... doplním komentář: Tak jsem se zadívala na ještě asi dva díly a musím ohodnotit jednou hvězdičkou navíc excelentní herecký projev Marka Vašuta!! ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Sledovat typicky české vidláky ze zapadákova (pardon, myslela jsem obyvatele malebné české vesničky..) je docela utrpení. Jediné co stojí za občasné podívání je pubertální Kamila na terapii, ale i scény s ní přetékají trapností. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Mikrokosmos české vesnice optikou nováckého seriálu? Báječně, to i ty Náměstíčka, Příkopy a Návsi získávají na lesku. Ale kdo si dá Marka Vašuta v kožený vestičce za barem, tak prosím. Lenky Termerové se vám po konci VKV nedostává? Skvěle. Měli jste pocit, že za Bobule Postránecký klesnout nemůže? Ale může. ()

ClintEastwood odpad!

všechny recenze uživatele

Ona by to byla blbost i bez toho, ale dementně se tvářící Písařík, se zmijovkou na hlavě, jenž vypadá, že si každou chvíli překousne jazyk, posouvá vše do odpadu. Kdo stojí za zmínku je Pepa Dvořák a David Prachař, jinak o ničem (Vašut, to jako vážně?!). A proč jim v každé scéně svítí na Barrandově lampou do oken? To má jako navodit pocit sluníčka? Strašné. ()

kulyk odpad!

všechny recenze uživatele

=== Těžký den producenta Kubrta. === ,,Cože? Nemáme sračku do hlavního vysíláku? A to mi říkáte teď, když jsem Pawlovský slíbil šolich jako protislužbu za uválcování příjezdové cesty k mé garáži? Dejte mi Hrachovou! Hrachová, z které sorty ovčanů jsme ještě nenadělali kretény? Cože? Dejte mi Hivrise! To je Hivris? Jo vy taky myslíte burany.... A co na to počítač? Že zvrací? No, tak to je konec. Z toho nás může dostat jedině Staník. Zavolejte Staníka!" Uíííí, Uííí. ,,Buď zdráv, Kubrte. Dnes mám obzvláště velikou chuť kurvit národu vkus." ,,Je to špatný. Hivris s Hrachovou navrhují mejdlovku z prostředí vidlákova. I kompjůtr z toho blije, Staníku." ,,Tomu nerozumím, Kubrte. Vždycky jsi na názory kulturně vyspělých jedinců kálel. Proč dnes dělat výjimku?" ,,Máš pravdu Staníku, uděláme pořádný vozembouch! A vrazíme do toho Kuklovou, kdyby se to náhodou totálně zhnojilo, můžeme se pak vymlouvat, že šlo jen o špatný vtip." .... Zakončil bych parafrází jedné z nejslavnějších forbín. ,,Bude tam hrát debil, potom ještě jeden debil, s nimi výborný herec, který se na stará varlata patrně nudí, a bude to vóóóšklivý!" ()

Tom_Lachtan

všechny recenze uživatele

Produkce novy dosáhla toho, čeho před ní již takový velikáni jakoVraždy v Midsomeru! Proč? Kvalitou rozhodně ne, tu se ani při svých odsledovaných deseti minutách netroufám hodnotit, ale hleďmež - nastal nedostatek herců, stejně jako v neexistujícím Anglickém hrabství, jinak si totiž nedovedu představit, proč David Prachař hraje v Doktorech z Počátků zcela jinou postavu, než hrál v Ordinaci. Už se těším, až se začnou vracet mrtví, pokud by byl jejich návrat s nezměněnou identitou, možná by mohl spin - off ¨ “Kamenické mausoleum” zaujmout i zdejší cinefilské obecenstvo, zombie telenovela tu totiž ještě nebyla. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

člověk by se ještě divil, že existují další herci, kteří nehrají v ulici nebo v ordinaci. a ejhle. stejně jich tu pár máme... ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

První "řada" suprová.... potom to šlo do sraček. Ale ne do úplných.... jenom do takových těch polovičních, kdy nevíte, jestli si máte vzít živočišný uhlí nebo fenyklovej čaj.... ()

liskam odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem několik dílů... LŽU, viděl jsem části několika dílů této parády, vždy jsem musel uklízet před televizí hromadu blitek a exkrementů.I má domácí zvířátka při více jak pětiminutovém sledování utíkají do jiných pokojů a tam se klepou hnusem. Musím říci, že málokterý seriál považuji za větší odpad, než je tohle veledílo.. 0% ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Náctiletá dcera nadšeně:"Mami, mami, rychle dělej, už začíná ten nový seriál." Máma se rozplývá: "No vidíš to, to je natočený jak od Camerona". Dcera rozumuje: "Ale mami, copak nevidíš ten smysl pro kompoziční detail?! To je jasná inspirace Spielbergem." Matka nebesky: "A ten hereckej výkon Postráneckého!!! No to je koncert!!!" Dcera obdivně: "A ten Stránský, to není jen vynikající dabér, ale on je shakespearovský herec!!!! Neskutečný herecký rejstřík. Sice ksicht žádná sláva, ale já žeru ten jeho podmanivý hlas." Dcera podruhé a ještě víc nadšeně: "Lokace, námět, režie a herecké výkony, no mami, já se snad nedočkám příštího týdne, to rovnou umřu, než bude dechberoucí druhý díl!!!" A skácí se bezvládně na podlahu obýváku. Matka se konsternovaně sesune do křesla: Ano, dcero moje, u těchto seriálů se dá jenom zemřít, ale není to krásná smrt vidět za života něco tak nádherně natočeného?!" Dcera hlesla: "Je..." Mé hodnocení zpovzdálí: 0% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za prvních pár dílů, kdy se z toho klubal fajn seriál o problémech lidí na vesnici, i když přeťápnutý postavami obecního blba, bodrého doktora a nervního hospodského. Kdyby to utnuli po třinácti dílech, bylo by to fajn. Jenže pak se na Nově usnesli, že seriál je životaschopný jako další nekonečný seriál, a všechno šlo do kelu. ()

Reklama

Reklama