Reklama

Reklama

Doktoři z Počátků

(seriál)
TV spot
Rodinný / Drama
Česko, (2013–2016)

Hrají:

Václav Postránecký, Lenka Termerová, Martin Stránský, Marek Vašut, Halina Pawlowská, David Prachař, Jitka Ježková, Michaela Dittrichová, Václav Jílek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(136)

Obsahy(1)

Nový seriál z prostředí malebné české vesničky nejen o ordinaci venkovského doktora. Ota Kovář, chirurg nemocnice v Kamenici (Ordinace v růžové zahradě 2) přijíždí do Počátků, aby zde absolvoval praxi praktického lékaře, ale když zjistí, že by měl pečovat také o klienty doléčovacího centra, rozmyslí si to. Vesnický doktor Panenka se rozhodne použít malou lež na to, aby Otu v Počátkách udržel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (241)

Johny303 odpad!

všechny recenze uživatele

Vždycky, když si říkám, že horší už to být nemůže, překvapí mě televize s další, ještě daleko větší sračkou, než byly všechny předchozí. Děj prakticky žádnej, svou nenáročností speciálně dělanej pro fanoušky těchto dílek, tedy pro retardy a důchodce ve špatném mentálním stavu. Zajímavé je, že pokud shlédnete upoutávku (kterou prostě shlédnete!, protože než bude pokračovat Váš oblíbený pořad, půjde reklama na Doktory z Počátků alespoň šestsetpadesátkrát) tak již s přehledem víte o všem, co se bude v dalším díle dít... Řešením by bylo, diváky těchto seriálů zavřít někam do karantény a všem ostatním začít dávat v televizi něco koukatelného. ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

tak první díl mě naebavil, vadilo mi, že z Písaříka udělali takového retarda a celé mi to přišlo jako nudnější Ordinace, která se podobá seriálům typu Příkopy, Náves apod. 2 díl úplnej opak. Vtipné, dynamické a i herecké výkony mě bavili mnohem víc. Dokonce i Laurinová tu ukazuje, že nemusí hrát jen samé upíštěné slepice a to si myslím, že už jenom kvůli této věci, má tento seriál plus.A druhé plus za Termerovou, Postraneckého, Písaříka a Stránského. Po 2 serii to je nuda a trapnost. ()

Reklama

oiuoiu 

všechny recenze uživatele

Po první části bych dala jednu hvězdičku, za kuriózně, zábavně nezvládnutou roli vesnického blázna. Zoufalý herec Písařík byl totiž důvod díl neopustit před jeho závěrem - ten mrazivý pocit, že něco strašnějšího už Nova ani vyprodukovat nemůže... Jsem se vlastně nedivila, když třeba z Ordinace v zahradě se mi opravdu nepovedlo dokoukat ani jeden celý díl, tak proč by nový seriálek neměl zaujmout právě vystupňovanu hrůzností? Avšak pustila jsem si i další díly a měním názor! Tedy ne na pana Písaříka. Celkově jsem ale překvapená zcela mile. Ono to není trapné (vyjma pana Písaříka), scénář oddechový - jenže vlastně docela chytře vystavěný, a dokonce odvážný v tom, že zvesela bourá zavedená seriálová schémata. Herci dobří (Písařík ne, opakuji se stále úplně dokola), takže tři hvězdy a kouknu se i posedmé. ----------------- Po několika dalších dílech jsem to vzdala, opravuji hodnocení na dvě hvězdičky. Písařík se nezlepšil, zbytek upadl do mdlobné nezajímavosti. ()

k4n9ur odpad!

všechny recenze uživatele

Smíchejte cca 50 zoufalých lidí ze zapadákova, pár kuchařů, 2 zpěvačky, 1 vietnamce a okořeňte 3-5 sušenými zestárlými herci, kteří měli jednou soudnost a nemuseli vystupovat v tomhle cirkusovém braku. Podlijte trapností a přiostřete velkou špetkou tuposti a stupidity a podávejte od půl deváté až do noci. Zaručeně vám to pořádně otráví život. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že hodnotím pouze na základě shlédnutí pilotu, čímž nekončím, protože mě opravdu moc zajímá jakým směrem na "teploměru kvality" se seriál pohne s dalšími díly, potažmo zda nezamrzne v další novácký mega(s)hit.. Jiří Chlumský "překvapivě" nepřišel vůbec s ničím novým, natož s něčím odlišným všech těch Ulicí, Ordinací a Gymplů, přičemž tak jako doktor Ota Kovář Martina Stránského opustil Ordinaci v růžové zahradě a utekl na venkov, tak i divák sleduje pouze jakési prázdninové levnější, nejlépe když nám bude sláma čouhat z holínek, vydání tohoto seriálu, obyčejnou pro TV Nova tolik typickou programovou vatu.. Jasná naivní a trapná inspirace mj. v Menzelově Vesničce tak dopomohla k vytvoření typických šablonovitých postav českého venkova, navíc samozřejmě v tom nejhorším možném scénáristickém provedení.. Ne Marek Vašut, který vlastně jako by hrál sám sebe, ale Martin Písařík mě naprosto přesvědčil nejen o tom, že se mezi herce může počítat opravdu jen omylem, budiž mu ke cti, že ta jeho postava vesnického blázna Jarouška aspiruje na nejhůře napsanou roli posledních let !! Postránecký očividně kvalitu svých rolí nerozlišuje, však ani jemu se složenky samy nezaplatí, leč zde už opravdu hazarduje se svojí hereckou ctí !! Burani, (ex)feťáci, alkoholička Laurinová či entomoložka Petrů Haliny Pawlovské.. Má smysl pokračovat dál ?? Nicméně ještě malou šanci Doktorům dám..;) II Nakonec o dva měsíce později jsem se rozhodl své hodnocení ponechat. Doktoři z počátků postupně upustili od naprosté trapnosti, kdy se seriál prakticky nedal sledovat a hrozně mě rozčiloval, pouze však díky faktu, že sklouzl až do neuvěřitelné nezajímavosti !! ()

Galerie (174)

Zajímavosti (14)

  • Vandina (Nela Boudová) syna Filipa hraje její skutečný syn. (hermiona)
  • V jednom z dílů leží Panenka na posteli v kómatu. Při záběru je ovšem vidět, jak škvírkou v oku pokukuje a pohybuje rty. (Thomas211)
  • Název Počátky byl původně vymyšlen nezávisle na tom, že v České republice skutečně město s tímto názvem existuje. Na to producenti přišli až později. (Cheeker)

Reklama

Reklama