Reklama

Reklama

Inteligence

(seriál)
Ukázka z filmu 2
USA, 2014, 9 h 4 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Michael Seitzman

Kamera:

Sidney Sidell

Hrají:

Josh Holloway, Meghan Ory, John Billingsley, P.J. Byrne, Michael Rady, Marg Helgenberger, Tomas Arana, Elden Henson, Grace Huang, Will Yun Lee, Henry Mah (více)
(další profese)

Epizody(13)

Hlavním hrdinou je Gabriel Vaughn (Josh Holloway), špičkový agent supermoderní tajné služby, jenž má v mozku implantovaný mikročip superpočítače. Společně s agentkou Riley Nealovou (Meghan Ory) musí nejprve zachránit uneseného člena CyberComu, americké jednotky na ochranu dat, pro kterou oba pracují. Dále se tito kybernetičtí policisté potýkají se sebevražednými pumovými atentátníky a zachrání dva americké novináře ze zajetí v Sýrii. (Universal Channel)

(více)

Recenze (54)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Jak se dalo očekávat, jde o celkem tupou a nezáživnou akční kovbojku. Postavy jsou přehlídkou těch nejprovařenějších klišé: agent se zvláštní schopností danou čipem v mozku, který se nedokáže přenést přes "ztrátu" své drahé polovičky, rázná šéfová, která zvládne diplomaticky vyřešit každý problém, ambiciózní agentka, jež zprvu odmítá svůj úkol. Předvídatelný děj, kdy je navíc každému bystřejšímu divákovi jasné, co přijde v následující chvíli dřív, než to dojde samotným hrdinům, aneb směšné berličky pro vyvolání nějakého napětí. Dalších dílů se obávám a mám tušení, že moc dlouhou životnost Intelligence mít nebude, zvlášť jestli se z toho podobně jako z Almost Human vyklube jen tuctová krimi. Mimochodem ti Číňani jako záporáci jen umocňují pocit, že sledujeme hodně laciné béčko... A v druhém dílu zákonitě muselo dojít na muslimy. A ještě větší nudu a další kupu klišé. Takže pro mě konec. Po dvou dílech - 40% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pilot: Intelligence mi po první epizodě připadá jako mix Chucka a hry Watch Dogs. Možná teď budu trochu nadhodnocovat, jelikož jsem se ke sledování tv tvorby vrátil po poněkud delší době, ale pilotní epizoda hi-tech seriálu se Sawyerem v hlavní roli mi sedla jako už dlouho nic. Podle reakcí to však vypadá, že to teď kvalitativně půjde strmým pádem dolů, a tak první ochutnávce trošku provinile napaluji plnou. 10/10 ----- Red X: Seriál si k mému překvapení drží nastavenou laťku na téměř té samé pozici, na které byla zavěšena po pilotní epizodě. Čínu vystřídal Afghánistán a tím druhá epizoda získala aktuálnější rozměr. Vzhledem k vývoji děje jsem nesmírně zvědav, kudy se budou následující události ubírat. 8/10 ----- Mei Chen Returns: Bohužel je sledovanost seriálu mizerná, a tak bude s největší pravděpodobností zrušen. Určitě je hlavním faktorem téměř totožná premisa jako u Chucka, který navíc hraje více na komediální notu. Mírně klesající kvalita jednotlivých dílů tomu také příliš nepomáhá. Třetí epizoda je prozatím nejslabším výletem do Sawyerovy hlavy. Hlavní postava začíná alespoň více hláškovat a potěšila i účast Lance Reddicka (velitel útvaru Fringe) a Tomase Arany (Bourneovský velitel CIA). 7/10 ----- Secrets of the Secret Service: Ty úvodní titulky už mi začínají lézt na nervy, horší nápad snad tvůrci mít nemohli. Samotný děj ve třetím nejdéle obydleném městě na světě je zlepšením oproti ději předchozí epizody, která se zaměřovala spíše na děj uvnitř elektronické součástky. Něco podobného pro příště úplně vypustit a raději se soustředit na děj mimo elektronické obvody, bude to alespoň o bit lepší, stejně jako tato epizoda. 7/10 ----- Cain & Gabriel: Po pilotní epizodě je zatím nejlepším dílem ten pátý. Nechybí mu drive, docela reálná zápletka a tentokrát i tajemno. Mám takové tušení, že pokud sledovanost rapidně neklesne, půjde o jeden z nejzábavnějších seriálů roku, kterému budu přát odklepnutí druhé série. Naštěstí se sledovanost pro tuto chvíli ustálila a naděje umírá poslední. 8/10 ----- The Rescue: Výborné představení, letos již druhý televizní výlet do Mexika, tentokrát ještě povedenější. Jen tak dál. 8/10 ----- Patient Zero: Kdyby se seriál zaměřil více na nepřátele zevnitř systému a na militantní stránku věci, byl bych rád. Pacient Nula tohle splňuje tak nějak na půl. Tentokrát chybí tah na bránu a postavy jsou spíše nuceny reagovat na okolnosti než že by příběh a jeho vývoj samy tvořily. 7/10 ----- Delta Force: Osmý díl je dílem nejslabším. Osobní rovina tu postavám chybí od pilotní epizody, ale vše vyvažoval místy výborný děj, místy GP zábava. U Delta Force se zkouší vážná atmosféra, ale s mizivým účinkem, a tak musí vše zachraňovat Josh Holloway, který si jako jediný drží standard celých osm dílů. Mimochodem v Delta Force jde nejspíš o nejlepší zpracování Hledání min. 6/10 ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pilot: Tak nevýrazný a odfláknutý pilot k jednomu z potenciálních diváckých trháků sezóny už jsem neviděl sakra dlouho. Námět sice zní na první poslech slušně, jenže zde je na něj již od počátku nabalováno jedno pitomé klišé za druhým a dějové linie hlavních postav snad ani nemohou být ohranější. Akce je nevýrazná, napětí nulové, celé to vypadá až příliš nízkorozpočtově a ani ten Josh "Sawyer" Holloway to bohužel netáhne kupředu tolik, jak bych čekal. Naprosto promarněná šance a tradiční nudná kriminální rutina, jakých už CBS natočila stovky. 40%....Situace se navíc po dalších dílech nelepší a celé je to na mě až příliš pitomé a rutinní. Sawyera nebrat. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: Už mě vážně přestávají bavit všechny ty nové rádoby záhadné a dobře načnuté seriály, které se o epizodu později zničehonic zvrtnou v tuctovou, podprůměrnou buddies kriminálku... Čichám další nezajímavý "case of the week" televizní výplach. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Osobne si myslím, že tentoraz KevSpa trochu preháňa, ale je pravda, že sa jedná o obyčajnú tuctovú záležitosť, ktorú môžete bez problémov prehliadnuť. Scenár nie je nič extra, základný námet vcelku zaujímavý, no nič objavné - hlavne pripodobneniu s Almost Human sa Intelligence nevyhne. No práve v porovnaní s Almost Human musím dať viac - Holloway je jednoducho lepší než Urban, akcia je dynamickejšia a má tempo, a hlavne je tu nejaká väčšia dejová linka tiahnúca sa na pozadí, ktorú po pilotnom diely neuťali dementný scenáristi. Uvidíme ako ďalej, zázrak sa nekoná ale trochu prekvapivo som to prežil bez újmy. Pilot 50% ()

IQ Tiqe

všechny recenze uživatele

Nalákala mě „Karkulka z OuaT“ a žánr seriálu. Dostal jsem něco na způsob Chucka – chlápkovi s určitými schopnostmi přidělili ženskou na hlídání. Chuck sázel na vtip, lidskou nejistotu a romantiku a postavy byly „roztomilé“. Tady jsou spíš neslané-nemastné a nevím, jestli má otřepané schéma zápletka-drama-happyend co nabídnout. Chybí mi něco navíc, co např. v Chuckovi bylo. Ale na 2. díl se podívám. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Seriál se zajímavým nápadem, který mi trochu připomíná Chucka. Ale tohle mi přijde reálnější. Josh Holloway (Sawyer ze Ztracených) má v hlavě čip, díky kterému veškerý má přístup k internetu a satelitům. Opravdu vychytaná věc. Může si o každém cokoliv zjistit. A nápad s termovizí byl taky dobrý. Ten čip je pochopitelně celkem žádaná záležitost. Řek bych, že chemie mezi Gabrielem a jeho ochránkyní Riley celkem funguje. :) Mohli by se dát konečně dohromady. Možná je tam nějaká podobnost s Almost Human... Tak 1. série je u konce. Docela se to uzavřelo, ale pořád mají skulinku pro pokračování. ;) Seriál byl ukončen. "Odkud umíš mandarínsky? Mám na to aplikaci." :D ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zajímavá atmosféra a chvílemi takový náznak pokusů o bondovku, jenže tomu chybí šmrnc, vtip, nadhled. Ta fešná bodyguardka by nepřežila jediný den v akci, ale tak o realističnost zde nejde. I tak jsou však jednotlivé případy nezajímavé a vlastně nudné, častokrát jinde viděné, jen občas s jakýmsi novým nápadem nebo prvkem navíc, ale ani ten nestačí překonat tu těžkou nudu každého dílu. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

První série naznačila slušný potenciál, který však během třinácti dílů lze jen těžko rozvést do větší hloubky. Většina epizod je fajn a jen pár spadlo do průměru. Josh Holloway od Ztracených neměl pořádnou roli a je dobře, že je alespoň na chvíli zpět. Stejně tak potěší i větší role pro Meghan Ory. Zásadní pro konečné hodnocení bude to, zda Intelligence dostane další sérii nebo ne. Tímto faktem bylo ovlivněno i finále, které nenabídlo vyložený cliffhanger, ale ani uspokojivý potenciální konec celého seriálu. Proto zatím opatrnějších 70%. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv Abramsova kultovní série už dávno doklopýtala ke svému finále, vůbec ne špatný Josh Holloway je už zase Ztracený, tentokrát v Kyberagentovi, takovém nedomrlém Chuckovi s wifinou v lebce, potenciálně velmi zajímavém projektu s několika výbornými motivy a funkčním humorem dialogu, který však nakonec zaujme především svou povšechnou polovičatostí a povrchností.. Zklamání, které roste s každou další epizodou.. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Pilot: Skratkovité, predvídateľné a snažiace sa opiť rohlíkom, ale Joshove prechádzky do miest činu fajnové. ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: Superagent se superčipeškem v hlavě a zlí zlí Číňani, co chtějí taky superčipešek, aby asi měli svoji superagentku. Intelligence se bere tak vážně, že mi sledování chvílema působilo fyzickou bolest, v mnohém podobná novinka Almost Human se tak vážně nebere a je díky tomu snesitelná a zábavná, taky zůstala jen kupa nudy a klišé. 40%. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět je v Intelligence zazdíván epizodickým až krimi zpracováním kdy chvilku trvá, než se dostane na lepší epizody. Ty v první polovině série jsou vesměs velice průměrně a díky absenci osobní roviny místy až nudné. S druhou polovinou řady se už z party kolegů začíná formovat tým, který začíná mít k sobě blíž a už to začíná být docela zábavná týmovka, kterou umocňují o třídu nápaditější náměty na epizody v závěru série. Jak už u těchto seriálů bývá zvykem, v momentě, kde se rozjede nějaký ten osudový děj, tak je seriál utnut. Škoda, protože Intelligence měl pomalu ale jistě vzestupnou tendenci. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Super agent co má mozek jako počítač.Tento seriál mě dvakrát nechytl.Viděl jsem sice cca dvě epizody,ale i tak mohu říct,že šlo o průměr,který nemá jak po stránce výkonu tak příběhů čím zaujmout.Za mě celkově 50% a tři hvězdy. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Po dvou dílech: Takový Josh Halloway jako high tech MacGyver mixlý Chuckem a v podstatě každým druhým scifi policejním seriálem. Docela to funguje, nicméně preferoval bych spíše nějaký celistvější děj, spíše než epizodické zápletky s minimem přesahu. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Ústřední téma ne nepodobné sci-fi proprietám v Almost Human nebo Continuum je v Intelligence nejen pohříchu nevyužito, ale dokonce je zde po naprosotu většinu času upozaděno na úkor sice zajímavých, ale stále tuctových případů o každodenním zachraňování světa před superkonspiracemi probíhajících po vzoru zaměnitelných epizodních krimi. Když už konečně každý díl dojde na tu jednu povinnou zmínku o transhumanismu a nebezpečí/výhodách technologického pokroku, jediné, s čím se autoři vytáhnou jsou jen stokrát slyšené nepodnětné pedantské kecy. Kdyby image seriálu zachraňovaly třeba sympatické postavy nebo chemie mezi nimi, dal by se alespoň brát jako nenáročná zábava k žehlení, kromě hlavní postavy a jejího všehovšudy dvakrát se objevivšího protějšku buď není o co stát, nebo je obsazení přímo přímo na odstřel. Nakonec sice lituju promrhaného času u seriálu, ale mnohem víc mi je líto další promarněné příležitosti, toto téma totiž na kvalitní zpracování stále marně čeká. ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mnohem více, potenciál tu byl. Přijde mi, že tohle ani nemůže být americký počin. Jelikož (asi) neexistující Cybercom dělá z ostatních tajných služeb jako CIA nebo FBI totální kašpary. Což i mě přijde trochu podivné a rozhodně se mi to neslučuje s představami o FBI a CIA, které vidím v ostatních US projektech. To už je u mě velké mínus, nazval bych to až laciností. Na druhou stranu, Josh Holloway je podle mého sympaťák, který do této role pasuje. Není to vůbec špatný nápad vymyslet něco jako čip v hlavě, ale to provedení občasných "shotů" od tvůrců by chtělo někdy nejprve promyslet. Příběhy jsou až přehnané, a to kazí celkový dojem. Nevím jestli je přehnané dobré slovo, ale chtělo by se to více zaměřit na strukturu celého příběhu a ne jen ho neustále zveličovat aby se dotýkal nejvyšších míst bílého domu. Nicméně neříkám, že by to bylo nějak nudné, 55%. ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Jsem poměrně zklamaný. Od akčního sci-fi s J. Hollowayem jsem si sliboval hodně, ale i když scénář byl dobrý a o zvraty není úplně nouze, tak natočené to je opravdu špatně. Režisér by si měl jít kleknout do kouta a přemýšlet, proč to udělal tak nezáživně - možná za to zčásti může i zbytek hereckého ansáblu, který ze sebe také moc kvality nedostal. Potenciál tu byl, škoda = jako by se počítalo se sledovaností a řeklo se "ať se to prostě nějak natočí". Další epizodě (i když žánrově a kvalitativně to od Almost Human či The Tomorrow People nemá moc daleko) šanci nedám. 50% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Oproti spoustě ostatních jsem spokojen hlavně s tím, že se z toho nevyklubal další Chuck. Nehledal jsem v tom totiž akční komedii. Na druhou stranu musím říct, že to rozhodně mohlo být zajímavější či lepší. Na obsazení jsem se těšil, Sawyer byl vždycky docela sympaťák a i Karkulka se mi v předchozí roli zalíbila. Nakonec to nebylo špatný, jen jsem od toho čekal asi o něco víc. Nejlepší vychytávkou je Gabrielova rekonstrukce místa činu, to se mi líbí a to mě baví, škoda, že takových věcí tam není víc. Na celý projekt jsem se těšil, společně s Almost Human u mě šlo o nejočekávanější novinky. Kdybych se měl rozhodovat, který z nich si raději ponechám, tak by Intelligence nezvítězila. Uvidíme jestli se dočkáme druhé série, pokud ano, tak se na ni určitě podívám. 70 % ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Hlavně se tady zas předhánějte kdo dříve seriál ohodnotí a pak to hodnocení i s komentářem nechá viset stejné po několik let, ikdyž bude více sérii :-) Po pilotu těžko říct, prozatím asi průměr. Jsem zvědav jakým stylem se bude seriál ubírat dál. Každopádně dvojice Ory & Holloway by to mohla utáhnout, nějaká chemie tam je :-) /// edit: Nebylo to špatné, bez problému koukatelný seriál. Chyběl tady tomu širší prostor pro nějaký výraznější děj. Linie postavy Gabriela a jeho manželky byla ukončena v prvních dílech a mohla být více rozvinutější. Poté zde byly průměrné epizodní díly, které měly jasně nalajnovaný scénář a to lepší přišlo v posledních částech. Šel bych možná i výše nebýt nudnější prostředka a podle toho zda vznikne druhá série. Ohledně srovnání s Chuckem: Jistá podobnost zde je, akorát Chuck měl vyváženější prostor pro komedii a akci. Zde moc humoru není, romantický podtext mezi hlavními postavami je jen letmý a zatím se nerozvinul. Tohle je spíše akční. (hodnocení za 1. sérii - konec) ()

Reklama

Reklama