Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V Seattlu se kapitán Singer a jeho přítelkyně Connie, kteří pracují pro leteckou společnost Quest Aerolines, připravují k rutinnímu letu do Dallasu se zcela novým typem letadla Gallant 270. Na palubě letu č. 19 je také letový inspektor kapitán Bouchard a s ním dvě stě dvacet cestujících. Nikdo netuší, že se kousek od nich chystá vzlétnout další letadlo, malá soukromá Cessna, kterou pilotuje poněkud nezodpovědný obchodník. Obě letadla dostanou povolení ke startu současně, obchodník však zamíří na špatnou vzletovou dráhu. Sotva se stroj ocitne ve vzduchu, spustí se v letovém středisku poplach. Dispečer, který má oba stroje na starosti, postřehne nebezpečí a pokusí se odklonit je z kolizního kurzu. Dopravní letadlo zahájí prudký obrat doprava. Pilot Cessny však začne otáčet příliš pozdě a narazí do mohutného stroje křídlem. Cessna okamžitě exploduje, druhé letadlo letí dál. Drží se ve vzduchu, ač je na první pohled vážně poškozeno. Zpočátku všem hrozí nedostatek kyslíku a rychlé podchlazení. Kapitán Singer musí společně s odborníky na zemi najít rychlé řešení. A to dřív, než stroj vystoupá do nadmořské výšky, v níž motory explodují... (TV Nova)

(více)

Recenze (37)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kapitán „Lucky“ Singer je ze stejného těsta jako Eso Rimmer. Už jen chybělo, aby na palubě odrodil, odvážným přistávacím manévrem na konci zároveň uhasil lesní požár a přitom ještě uštrikoval čepičku pro prostovlasé, zimou trpící miminko.. Některé momenty naznačovaly, že někde mezi cestujícími musí být i Leslie Nielsen a to může nahrávat spekulacím, že kdyby řízení letového provozu šéfoval Lloyd Bridges, bude let č.19 na zemi mnohem rychleji. Otázkou je v jakém stavu.. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mezi svými zástupci svého subžánru to patří k tomu lepšímu co se dá vidět, ale stejně se nemůžu zbavit dojmů, že po technické stránce je to místy fakt maximálně absurdní film a myslím, že experti na leteckou dopravu se při jeho sledování museli řezat smíchy. Super posádka vedená geniálním kapitánem co si vždy ví rady. No v reálu by sice asi to letadlo bylo do deseti minut na šrot, ale co už když už to není reálný, tak to mohlo bejt aspoň zábavný, ale všichni se tu tváří smrtelně vážně a všechno je jakože hrozně seriózní. Zpracování je na televizní film ucházející, ale ty aspekty co jsem zmínil to zazdily, ale tak pro tentokrát budu hodnej a ty 2* nakonec dám. Aspoň se tu něco dělo.25% ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Slabší snímek na "klasické" téma. Já zde postrádám napětí, nic mě zde nedokázalo vzrušit. Naprosté "béčko". ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To není fér !! Deset let jsem byla polomrtvá a teď, když jsem se s ním konečně rozvedla, mám umřít doopravdy ??" - "O mrtvým nákladu vím svý.. Život není fér !!" Fér ?? Fér není spíš smutný fakt, že dobrý film by tady často zdejší mudrlanti nepoznali, ani kdyby jim nalískal křídlem pár po hubě.. Ačkoliv Final Descent jednoznačně platí za jasnou televizní záležitost, rozhodně se nemá za co stydět, když staví především na velmi dobrém skriptu Roberta Younga, jemuž lze vytknout snad jen to tradiční modlení se za šťastný návrat - Ačkoliv co čekat od člověka, který se prezentoval především filmovými adaptacemi biblických příběhů, že ?! - což však vynahrazuje na straně jedné slušně zvládnutým užitím žánrových vzorců, které však v rámci tématu ozvláštňuje zaměřením se na posádku letadla, aby z cestujících i dalších charakterů na zemi učinil pouhé funkční hybatele děje, což opravdu jen přispívá k udržení dramatického oblouku i napětí samotného, potažmo k jeho gradaci.. A tak ve výsledku snaživý rutinér Mike Robe dokázal takřka nemožné, když přišel s jistě zahraným - Především skvostná Annette O'Toole mě hodně překvapila.. - detailně technicky, co se týká i samotného provozu letadla, nezvykle výborně zvládnutým katastrofickým snímkem, který se v jistém smyslu jeví skutečně velmi originálním.. Skutečně velmi dobré !! ()

Idée_fixe 

všechny recenze uživatele

Hodně lidem zde přijde nelogické plno věcí kupř. kolem techniky, jednání posádky, dispečerů, etc., mně přijde spíše neuvěřitelné relativně poklidné chování všech dětí na palubě. I za normálních okolností by se z tolika dětí jistě našly takové, co by povykovaly, hádaly se, škorpily, kňouraly, atd, atp. A což teprve, když kolem sviští vítr, šplouchá voda, padají předměty i lidi... A když nepočítám to miminko, tak děcka to měla všechno na háku. :-D Rovněž je pro mne udivující počet těhulí na palubě. Byly tam nejmíň 3, a všechny vypadaly, že to mají "za pár". Nehledě na to, že v tak pokročilém stadiu těhotenství už by se do letadla nedostaly (i když možná v té době ta kritéria ještě nemusela být tak přísná). Ale budiž, no, dejme tomu, v těchto případech mohu přimhouřiti Vočko. ;-D ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Ano, starší katastrofické drama, které si nezadá s velikány tohoto žánru. Nicméně na televizní film vcelku dobrý počin. Souhlas, příběh stojí na vratkých základech a osudy postav vás nechají zcela v klidu. Logiku to místy nechalo kdesi na oběžné dráze, ale i tak si to udrželo mou pozornost a já si to stoupání vcelku užíval až do konce. Takže neutrální palec a příště raději kvalitnější počiny. 60% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Na televíziu viac než schopný katastrofický film z leteckého prostredia, ktorému nechýba akcia i fungujúce napätie. To nie je celkom bežné. Aj keď sa tradične nevyhne typickým televíznym prípadne americkým klišé, nie je ich na počudovanie až toľko. Čakal som, že počas problémov bude nejaká postava vždy len pindať a vytvárať tak dusnotu a kvázi záporáka, ale nič také sa našťastie nedeje. Možno v závere si mohli odpustiť potlesk pre pilotov, pôsobilo to trápne. Známy céčkový herec Robert Ulrich už zostarol, ale nie jeho vek je problém, skôr jeho nadváha. Vzhľadom na televízne spracovanie a príjemnú stopáž ale ide o fajn nenáročný filmík, určite žiadny prepadák. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Dost Béčkovej film. Třeba jak na konci ten blbec zůstane stát v té místnosti, kde se napouští ta voda a nevyleze nahoru a pak ho musej zachraňovat, nebo jak jim ta hadice rozbije palubní počítač? Ne, nemohli jí prostě vyhodit ven, radši budou riskovat, že se jim někde zahákne a budou v .. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Katastrofa to tedy je. A ne na druhou, ale na devatenáctou. Jeden by chytil z letadel rapla: buď to má poruchu, nebo jsou v něm hadi, teroristi, bomba, díra, ztrácejí se v něm děti a zpravidla je okupováno bandou nehereckých kašparů. A když se tyto technické závady nešťastnou náhodou nakumulují, je to k nepřežití. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Žádná filmová katastrofa se nekonala. Docela to bylo napínavé a ve svém TV formátu se to snažilo něco vymyslet. Samozřejmě nečekejte žádný realismus. 52%. ()

made1 

všechny recenze uživatele

Filmů o leteckých katastrofách je požehnaně, ale na tenhle se dívám pokaždé, když se ho nějaká televize rozhodne vysílat. ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Jo, nevyhnutelný klišáky se dali očekávat (těhotná ženská, multikulti, modlení a podobný americký záležitosti), ale jinak to nebylo špatné. Ikdyž ani efekty nebyly nějak suprový (řekl bych, že to byl nízko-až-středně rozpočťák), stejně to šlo dívat bez nějakých ukrutných námitek. Hodně pozitiv bych viděl v hlavních protagonistech: Urichovi a O´Toolové. 6/10 ()

KM Phoenix odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto hrozná věc, která není ani moc vtipná - snad kromě scény kdy vojenský vrtulník střílí na výškovku. Docela dobrý je John de Lancie, ale jeho postava prostoru moc nedostane a tak to z odpadu neměl kdo vytáhnout. ()

andrewz 

všechny recenze uživatele

...ten pocit, kdy až při závěrečných titulcích zjistíte, že vás s předstihem překladatel názvu filmu důvtipně varoval. Tohle vskutku byla katastrofa, ale nikoliv letecká, jak jsem po úspěšném přistání v poslední minutě ke svému zklamání zjistil (minimálně ta užvatlaná blonďatá hysterka u okénka si zasloužila zemřít!), nýbrž scénáristická. Nejabsurdnější ze všeho bylo, že se vlivem srážky dopravnímu letadlu zasekne výškovka, takže může jen stoupat, aby ve výsledku kapitán všechny ty těhotné ženy, bezbranné důchodce, zasloužilé veterány a nevinné děti ušetřil udušení tím, že potlačením kniplu prudce sestoupá do bezpečné letové hladiny, aniž by mezitím poruchu kdokoliv odstranil. Že by se v takové rychlosti letadlo, navíc s narušenou strukturou trupu, okamžitě rozpadlo, ani nemluvě. Pobavilo i to, jak před realizací té nejkrkolomnější záchranné akce v dějinách aviatiky (co takhle radši aspoň zkusit zvýšit odpor předku vysunutím příslušné části podvozku, vy géniové?) všichni řeší riziko dekomprese, přitom k ní došlo už mnohem dřív, kdy vojenský vrtulník krom milimetrově přesných zásahů zmíněné výškovky zjevně prostřelil i plášť draku. Nicméně se klaním před hereckým mistrovstvím nebožtíka Uricha. Udržet si suverénní vystupování a vážnou tvář, když máte figurovat v tak nesmyslné story, je přinejmenším na Zlatý glóbus – mnohaleté zkušenosti s hraním v těch největších televizních břečkách tady beze zbytku zužitkoval. 10 % ()

jancidobso 

všechny recenze uživatele

Ako mám rád katastrofické filmy, ale voda by pri takej teplote zamrzla, takisto pri takom podtlaku a rychlosti by podla mna ti ludia z toho lietadla vypadli. A tie polarne obleky, preco boli v takej velkej guci zabalene ? ()

Reklama

Reklama