Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ani supermoderní technika není neomylná. Stačí jedna nevinná nehoda a rozjetý, stále zrychlující, mnohaset tunový stroj se nedá zastavit. Vysoce technicky vybavenému osobnímu vlaku s počítačově ovládaným motorem nastanou náhlé technické problémy, když strojník omylem vylije vodu na elektrický obvod řídící jednotky. V tu ránu nad ním ztratí veškerou kontrolu a vlak díky elektrickému zkratu zrychluje každou minutu o dvě míle. Jestliže se nepodaří snížit jeho nebezpečnou rychlost, hrozí vykolejení v blízkosti nemocnice a tudíž budou ohroženy životy cestujících. Jediný, kdo se ukáže, že by mohl tyto lidi zachránit je Lucky Singer. (HBO Europe)

(více)

Recenze (89)

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem se u tohohle filmu docela dobře bavil. Vždycky mě dokáže zlepšit náladu, když hledám, co už jinde bylo a co udělali zas úplně stejně. Ke konci jsem si říkal, že tam ještě chyběl nějakej tajnej zlej agent CIA nebo FBI a ani žádnej nebezpečnej náklad v tom vlaku neměli. Jinak ovšem se scénárista připravoval moc pečlivě. Pročetl všechny starší filmy o vzbouřených vlacích, nastudoval technickou vlakovou literaturu z knihovny kačera Donalda a pak se pustil do výpisků z výše zmíněných scénářů. Když to měl hotový, řekl si, že si zajde na panáka, trošku přebral a pak své dílo dokončil. A voilá, vznikl nám Nebezpečný vlak jak se patří. Ale stejně mi přijde, že už od Přejezdu Kassandra v tomhle žánru nevzniklo nic novýho ani dobrýho. ()

Jossie odpad!

všechny recenze uživatele

Proč někdo točí tak zbytečné, nudné a nezajímavé filmy. Pilot ve vlaku bez strojvůdce, jediný génius, který zachrání 200 lidí. Trapně dojemné scény, nelogičnosti, nesympatické postavy, prostě to nemá jediný klad, proč s tímhle filmem ztrácet čas. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Zoufalství... čiré zoufalství... Aby se tomuto filmu - tedy příběhu dalo jakž takž věřit, musí být divák totálně "na šrot" nebo duševně postižen... Přitom stačilo málo a mohla to být docela pasivní zábava - např. udělat u toho parodii... Hloupé a netolerovatelné podmínky pro to, aby se mohl "spustit" antidramatický příběh jsou netolerovatelné a nesežere je ani desetileté děcko... (takové to se pokazit má to se taky pokazí nebo to pokazíme)... A "Sandokan a Spasitel" R.Urich s obzvláště vyvinutým OTK (OTK = ozdobný tukový kroužek kolem určitě vypracovaného utajeného břicha) to je taky něco vyjímečného... Výsledkem tohoto filmu je pak dokonalá paranoia... chvíli pláčete a smějete se, chvíli běsníte... a navíc sami na sebe... :-) Vrcholný zážitek ()

ScreamJay odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle není nebezpečný vlak, jen nebezpečný film. Už jsem zas u svého oblíbeného pitvání televizního béčka! Takže rozeberme si postavy: jedna hysterka, jeden politik, jedna vševědoucí madam, jeden syn, žádná dcera, jeden Lucky Lucky Superman. Můžu mobil fungovat mezi nadupanýma elektrickýma cívkama? Jistě, tady ano a ještě máme jasný a zřetelný přenos. Tomu se říká dokonalé pokrytí! Máme minutu času, ale klid, mám tě rád synku, za chvilku se sice rozflákáme na cucky jenže bez obětí se nelze obejít. Zní to nepravděpodobně? Ano, ale tady je to na denním pořádku. Vlak jede úplně šílenou rychlostí, ale od pohledu jede nějak pomalu, a když si ta vědma (již výše zmiňovaná) prochází po tý splašený lokomotivě, ani jí to nehne s vláskem. Co z toho plyne? Někdo si tu dělá prdel z fyzikálních zákonů či ba co hůř, z inteligence diváka. Proč by stavěli druhou největší nemocnici ve státě uprostřed hor a lesů? Jasná zpráva, aby bylo ohrožení maximální. S bažantem v ruce se vlaku těžko utíká. Naprosto předvídatelné postupy hlavních postav? To není možné! Nebo bohužel je. Ale to je pak těžký mít svoje sepsaný klišé využitý ve stovkách jiných lepších filmů a nenarvat ho i do svého. Speciální efekty? Revoluční! Revoluce v hovadinách, evoluce směrem zpět do řiti ( odvozeno od řítícího se tedy zde spíš řitícího se vlaku). Další hovadiny nemožno ani specifikovat, protože by byl tenhle koment delší než zpráva o fungování burzy na Wall Streetu. Jednoznačný odpad stokrát podtrženej, dvěstěkrát zakroužkovanej. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No těch technických nesmyslů a klišé je na jeden film až dost, ale to není ten hlavní problém. Tím je nudný přístup režiséra který neumí vybudovat žádné napětí a tak jsem většinu jeho filmů prozíval a to je případ i tohoto a to mám rád vláčky a akci s nimi, ale ne takhle levně nudně a televizně.15% ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně tankující idiostká zápletka... Když o něčem vim H, tak to udělám aspoň tak, aby to nebylo poznat na prvý pohled boha jeho... nenávidim tyhle uaaaaa filmy ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Hůů-hůůůů-hůůůůůůmus! Televizní groteska, kterou si pamatuju i po cca 10-11 letech. Proč? To je jednoduché: v té době jsem měla na filmy ještě hodně nízké nároky a málokterý mi přišel jako vyloženě podprůměrná peachovina. "Nebezpečný vlak" se spolehlivě zařadil mezi ty málokteré:-). Pokud chcete sledovat nějakou splašenou mašinku, pak rozhodně zvolte mladšího brášku "Nezastavitelného" - jakkoliv jde tématicky o podobnou patetickou srajdu, celkovým provedením i hereckými výkony je o několik levelů výše... jen se u toho tolik nezasmějete. Dám 25% jako výraz uznání, že si "Anal Run" našel trvalé místečko v mé paměti. ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Po delším výzkumu jsem objevil, že se jedná o poměrně zdařilou adaptaci apokryfního spisu Franze Kafky Das Zughalten von der nordwestlichen Bahn (Zastavení vlaku severozápadní linky, vyd. nakl. Růže v ecobalu, Praha, 2003). Jedná se o pokračování zeměměřičových dobrodružství - tentokrát v Americe (předznamenává známý román Nezvěstný/Amerika, který Kafka napsal posléze, byv ještě okouzlen vlastními popisy americké krajiny z okna vlaku). Zeměměřič se však tentokrát nechce dostat do zámku, jelikož pochopil absurdnost svého marného úsilí, ale snaží se tentokrát zastavit jedoucí vlak a opět nikdo nemůže pochopit proč se mu to stále nedaří. Kafka zde rozehrává známý kolotoč bláznivých náhod a absurdních situací, které onou precizní drobnokresbou, jež je pro něj tak typická, vytváří neuvěřitelnou mozaiku nepochopitelné a bezútěšné lidské činnosti a nechává čtenáře okusit notnou dávku existenciální tísně. Lze s jistotou prohlásit, že výborný Mastroianniho film - i když se od knižní předlohy často výrazně odchyluje - dokázal hlavní myšlenku knihy převést s naprostou jistotou a jedině velice citlivý divák dokáže plně vychutnat onu subtilní symboliku nezastavitelné a věčné "jízdy vlaku" jako archetypu "života spějícího ke smrti". Zastavit vlak totiž - stejně jako zastavit život - prostě nelze. Film is a great art of life... ()

liskam odpad!

všechny recenze uživatele

Ne fakt nekecám, normálně jsem to dokoukal. Jen asi 3x jsem u toho usnul. A musím říci že tohle je opravdově nadupaná sračka. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Možnosti tohoto akčního drama byly dost omezené. Dojde k technické závadě a vlak se řítí nekontrolovatelnou rychlostí. Jedině vlakový expert Robert Urich, který je shodou okolností v soupravě, si ví rady. Vycházím z toho, že se jedná o televizní film a nelze tedy čekat nic bombastického po technické stránce. Na televizní produkci je to docela v pohodě. Co film sráží je prezentace Uricha jako supermana, ačkoliv je herecky celkem snesitelně disponovaný, přece jen není to žádný mladík. Film se rychle rozběhne, nabere tempo, a rozhodně si diváka nezíská snadno svým tématem. Jako nepříliš náročný divák jsem se vcelku i bavil, ale rozplývat se nad ním nebudu. Štvalo mě nejvíc jaký diletantský přístup tvůrci zvolili, protože zřejmě počítali s tím, že se na to nebude dívat nikdo s odbornými znalostmi. Další faktor, který mohl být přece jen lepší, byla režie béčkaře Armanda Mastroanniho, která vždy byla moc obyčejná a jen málo strhující. Nuda by nemusela až tak hrozit, pokud se divák smíří s podprůměrným vyzněním filmu, jehož recyklovaný námět nebyl marný. 20% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Děj se odehrává na palubě luxusního vlaku Grand Royale. Příprava na hlavní večerníčkovoub zápletku trvá snesitelně krátce. Pak dojde k chybě počítačového řízení vlaku a hrdina Glen "Lucky" Singer (Robert Urich) může začít zachraňovat cestující. ()

jojinecko odpad!

všechny recenze uživatele

Akčný superhrdina Urich, tučnejší než Seagal, je jedinou nádejou 200 ľudí v smrteľne rýchlom (prečo som mal pocit, že ten vlak ide 40-kou???) a nezastaviteľnom vlaku...:))) Jediné pozitívum je v konečnom dôsledku tá príroda... Btw-Diamant, ty si fest "recesista", chlape!!!:))) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když si teď hned vrazíte palec do krku a vyzvracíte se na klávesnici, bude to mnohem zajímavější, myšlenkově procítěnější, duchaplnější a originálnější, než tenhle ultraneoriginální kýčovitý dementoidní sračkohnus. Malé dítě, senátor a cestující potřebující nutnou lékrařskou pomoc, k tomu macecha snažící se najít cestu ke svému nevlastnímu synovi, a nemocnice s tisíci pacienty, no to vás kurva prostě musí dojmout a pokud ne, nechápete dramatickou filmovou tvorbu :-). Tu hvězdičku za to, že přes všechno to hrabání se neoriginálními filmovými dramatickými zvrat(k)y jsem se alespoň trochu bavil a dost se při tom smál. A jen tak mimochodem, jako člověk s několikaletou praxí posunovače vím, co to je skákat z vlaku při 30-ti kilometrové rychlosti, takže při supermanovi spadnuvšímu (tedy na dopad nepřipravenému) z údajně (!!!!!) mnohem rychleji jedoucího vlaku jsem se málem pochcal smíchy. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem tenhle film viděl několikrát. A i po pozdějším shlédnutí to není vůbec tak tragické, jak to z pohledu hodnocení tady na ČSFD může vypadat. Je to klasický televizní film z 90. let, solidně zahraný, navíc s pěknou krajinou. Scénář je sice plný děr, ale ruku na srdce - který film ty díry nemá? ()

Reklama

Reklama