Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V budoucnosti se Jižní a Severní Korea dohodnou na vytvoření jednotné vlády. Na sjednocení se připravují posledních 7 let. Vztahy mezi demonstranty, kteří podporují sjednocení, a těmi, co mu odporují, se stávají více a více zuřivější. Nakonec skupina odporující sjednocení spáchá teroristický útok. Jako reakce na tento čin vzniká speciální policejní jednotka. (Miike)

(více)

Recenze (31)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Na japonský originál je korejská předloha navázána velmi volně, přináší vlastní přizpůsobení tématu, zůstáva pouze určité jádro, témata jako ztráta lidskosti, nelítostný mocenský boj, který semele všechny okolo bez ohledu na jejich plan. Film má luxusní obsazení, kdy každý hraje perfektně (Kang Dong.won však za kolegy zaostává), zejména Han Hyo-joo v roli špiónky nemá chybu, rezignace, zoufalství, chlad, naděje (neznám dospělejší herečku v emocích a projevu z mladé generace). Atmosféra se vám pomalu dostává pod kůži, ale příběh je čisté politikum, ve kterém musí bojovat o přežití. Zazní něco z původního scénáře, ale tak nějak se nepodařilo rejžovi z toho udělat bombu, co ve člověku rezonuje, ačkoliv povedené akční i dramatické momenty tady jsou. Prostě se to nepodařilo dostat na level nezapomenutelnosti jako originál, hudební doprovod, ok, kvůli snaze o realismus hudba sražena na minimum, jenže právě v předloze je to silná deviza snímku. Za 3,5 hvězdy dobrý film. Jen si říkám, zda to korejské opičení po japonských klasikách má smysl, Korejci by se měli snažit o vlastní pecky. Uvidíme jak dopadne Golden Slumber se stejnou hlavní dvojkou, třeba se tam dočkáme výjimky z pravidla remake = zbytečný film. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zaujaly mě ty Killzone připomínající masky. Po supr začátku, který představí velice zajímavý fikční svět, to ale hodně rychle upadne v obyčejnou akční mlátičku, která svého světa vůbec nevyužívá a zároveň je odvyprávěná děsně chaoticky. Všichni tam, až na ústřední dvojici, vypadaj skoro stejně a neměl jsem tucha, kdo je kdo. Akce je ale natočená dobře a prostředí jakéhosi úplně lehounce futuristického korejského města má taky svou specifickou atmosféru. Hyo-joo Han jinak super a je škoda, že i ta romance je taková spíše nedomrlá. ()

Reklama

alchac 

všechny recenze uživatele

Kdyby byli bývali kimčižrouti pouze kradli a nezprasili Džinův Roh jedním z nejtoxičtěji přeslazených a debilních hippoendů, které jsem kdy měl to zhnusení vidět, mohla být tato předělávka v pohodě snesitelná i přes to narkotické vatování, kvůlivá kterému jsem během sledování celkem čtyřikrát usnul. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výborné korejské futuristické sci-fi z blízké budoucnosti. Trošičku bez emocí, ale o to více s důraznější akcí, která rozhodně nenudí. Navíc od tamního top režiséra, který se ukázal i v Hollywoodu a s top herci Jižní Korei současnosti, kteří těm pěkným maskám jak z Wolfensteina udělají docela reklamu. Super kousek. Korejci opět potvrzují top asijskou fazónu. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazený filmík, o tom žádná. Tady se tvůrci při výběru slavných jmen moc zpátky nedrželi. Kang Dong-won charismatický jako vždy, Jung Woo-sung též válí, i když v menší roličce, Han Hyo-joo a její postava asi nejvíc překvapující, jen jí to dohromady s Kangem moc nefunguje, Minho se mezi nimi taky neztratí, padnou mu i jiný role než slaďouši a i Kim Moo-yeol je slušný záporák. Akce je různorodá a nápaditá, nenudí a rychle odsýpá. Jen námět je trošku slabší a i stopáž decánko přetáhli, některý scény jsou zbytečně natahovaný a brzdí, přesto slušný 3,5* ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Hodně fanoušků si původně myslelo, že Inrang je filmovým remakem slavného japonského filmu Džinró (1999). Skutečnost je však taková, že Inrang se odehrává v Koreji v blízké budoucnosti, kdežto Džinró se odehrává v Japonsku v minulosti. (UncleMorty)
  • Ve scéně, kdy Im Joong (Dong-won Gang) navštíví Lee Yoon (Hyo-Joo Han) v Namsam Seoul Tower kavárně, můžeme na sklech kavárny vidět vlajky států a jejich hlavní města. To v této kavárně symbolizuje kterými směry jsou. Im Joong v této scéně sedí směrem k Praze, což můžeme vidět díky české vlajce s jménem hlavního města nad ním. (UncleMorty)
  • Zbraně použité ve filmu byly AK-47, MP-5, raketomet M-72 LAW, pistole Glock 17, kulomet MG-42 a brokovnice SPAS-12. (K98)

Reklama

Reklama