Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V budoucnosti se Jižní a Severní Korea dohodnou na vytvoření jednotné vlády. Na sjednocení se připravují posledních 7 let. Vztahy mezi demonstranty, kteří podporují sjednocení, a těmi, co mu odporují, se stávají více a více zuřivější. Nakonec skupina odporující sjednocení spáchá teroristický útok. Jako reakce na tento čin vzniká speciální policejní jednotka. (Miike)

(více)

Recenze (31)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Na japonský originál je korejská předloha navázána velmi volně, přináší vlastní přizpůsobení tématu, zůstáva pouze určité jádro, témata jako ztráta lidskosti, nelítostný mocenský boj, který semele všechny okolo bez ohledu na jejich plan. Film má luxusní obsazení, kdy každý hraje perfektně (Kang Dong.won však za kolegy zaostává), zejména Han Hyo-joo v roli špiónky nemá chybu, rezignace, zoufalství, chlad, naděje (neznám dospělejší herečku v emocích a projevu z mladé generace). Atmosféra se vám pomalu dostává pod kůži, ale příběh je čisté politikum, ve kterém musí bojovat o přežití. Zazní něco z původního scénáře, ale tak nějak se nepodařilo rejžovi z toho udělat bombu, co ve člověku rezonuje, ačkoliv povedené akční i dramatické momenty tady jsou. Prostě se to nepodařilo dostat na level nezapomenutelnosti jako originál, hudební doprovod, ok, kvůli snaze o realismus hudba sražena na minimum, jenže právě v předloze je to silná deviza snímku. Za 3,5 hvězdy dobrý film. Jen si říkám, zda to korejské opičení po japonských klasikách má smysl, Korejci by se měli snažit o vlastní pecky. Uvidíme jak dopadne Golden Slumber se stejnou hlavní dvojkou, třeba se tam dočkáme výjimky z pravidla remake = zbytečný film. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nezazivne spletite politicke pikle za ktorymi su nakoniec motivacie par postav. Vôbec ma cely ten fikcny svet nezaujal. Postavy su zase jednorozmerne figurky, ktore vo mne nevyvolali v osudovych scenach ziadne emocie. Ustredny milostny par proste nefunguje. Takze film nakoniec zachranuju iba spickove akcne sceny. Jee-woon Kim zo svojhu umu nic nezabudol a serviruje nam hlavne skvele natocene prestrelky na x spôsobov a sem tam nejaku kratucku efektivnu bitku. Skratit to o takych 40 minut a mohol to byt celkom prijemny bezmyslienkovy vyplach. V tomto prevedeni to je fakt strasne dlhe a mimo akcie nudne. 5/10. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kim Jee-Woon jeden z nejlepších režisérů z Jížní Koree současnosti si tentokrát střihl remake Japonského Anime Jin-Rō z 99. Režisér sice své starší kousky už nepřekoná I Saw the Devil, BitterSweet Life, The Good,The Bad,The Weird patří k jeho nejlepší tvorbě, poté si střihl v Usa Konečnou a špionážní Age of Shadows a víceméně vše se mi líbilo, ale jednalo se spíš o zábavu než-li klenot. Wolf Brigade je film, který jsem měl v PC půl roku a díky Netflixu, který koupil práva i s Anglickými titulky jsem jej konečně mohl zhlédnout. Film je kulturně-sociální antropologiíí a odehrává se v blízké budoucnosti, kdy se sjednotí Severní a Jížní Korea v jednotnou vládu a to se samozřejmě né všem líbí a dochází k četným odbojům a povstáním. Rozhodně je potřeba pochválit prvotřídní technickou stránku, vizuálně je film našlapaný a jdou na něm peníze sakra vidět, herecky taktéž perfektní je zde spousta korejských hvězd, kde exceluje tradičně Jeong Woo-Seong a Kang Dong-Won. Atmosféra futuristické budoucnosti je skvělá a především policie Wolf Brigade se svými obleky dávají zavzpomínat na mix Wolfensteina a Killzone. Po akční stránce je film taktéž výborný, na to, že má film 2 hodiny 20, tak šlape poměrně dobře, je to svěží Rko a není nouze o přestřelky či souboje. Problém jsem měl však s příběhem, který toho mohl nabídnout mnohem více a vzhledem k dané látce režisér k filmu přistupuje poměrně chladně, je zde až moc postav a kolikrát jsem se ztrácel v tom kdo je zlý a hodný, takže mě to místy dezorientovalo. Jako temný blockbuster z Koree film určitě obstál, ale vícekrát si jej nejspíš nepustím. 75% ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Vysoko rozpočtové akční sci-fi z Koreje, které přece jenom mohlo dopadnout o hvězdičku lépe, leč vedlejší postavy mi vůbec nepřišly zajímavé, no asi to bude tím, že mají málo prostoru a jedná se spíše o akční inferno pulzující téměř od začátku do konce. První hodina se hodně snaží sbližovat diváka s hlavním protagonistou a jeho okolím, ale poprvé u snímku z Koreje nefunguje, leč jeho postavu vykresluje spíše vágně, než zajímavě. Poté ale přichází první velká akce, která připomíná hodně John Wick style a vypadá sakra dobře. Nejlepší je určitě velká one-man army vyvražďovačka ke konci, která je neskutečný psycho, moment, kdy si hlavní hrdina nasadí zbroj z plakátu je nejlepší stránkou scénáře, protože na diváka vytasí absolutní masakr v tunelech. Blízká budoucnost byl dobrej nápad, uvidíme zde krásný pohled na neonové město plné ztroskotanců. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Kdyby byli bývali kimčižrouti pouze kradli a nezprasili Džinův Roh jedním z nejtoxičtěji přeslazených a debilních hippoendů, které jsem kdy měl to zhnusení vidět, mohla být tato předělávka v pohodě snesitelná i přes to narkotické vatování, kvůlivá kterému jsem během sledování celkem čtyřikrát usnul. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Vzhled členů speciální jednotky je silně inspirován futuristickým vnímáním druhoválečného německého vojáka. Tuto inspiraci můžeme hlavně najít i v kultovní hře „Wolfenstein“. (UncleMorty)
  • Ve scéně, kdy Im Joong (Dong-won Gang) navštíví Lee Yoon (Hyo-Joo Han) v Namsam Seoul Tower kavárně, můžeme na sklech kavárny vidět vlajky států a jejich hlavní města. To v této kavárně symbolizuje kterými směry jsou. Im Joong v této scéně sedí směrem k Praze, což můžeme vidět díky české vlajce s jménem hlavního města nad ním. (UncleMorty)
  • Hodně fanoušků si původně myslelo, že Inrang je filmovým remakem slavného japonského filmu Džinró (1999). Skutečnost je však taková, že Inrang se odehrává v Koreji v blízké budoucnosti, kdežto Džinró se odehrává v Japonsku v minulosti. (UncleMorty)

Reklama

Reklama