Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Laborantka Olina pátrá po příčinách autohavárie, která jí zasáhla do života... Laborantce Olině (D. Batulková) zemře při silniční nehodě bratr s manželkou a dvěma malými dětmi. Při práci ve fotolaboratoři se jí dostanou do ruky fotografie z neštěstí, které pořídil fotoamatér Petr (P. Kříž) z balkonu nedalekého domu. Jsou na nich zachyceny automobily, projíždějící kolem nehody, aniž by řidiči zastavili! V nemocnici se Olina dozví, že děti bylo možno zachránit, kdyby jim byla včas poskytnuta první pomoc. Nešťastná dívka se snaží vypátrat, co je to za lidi, kteří jsou k utrpení ostatních tak lhostejní... (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

Drom 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní a nadčasové vykreslení sobecké a pokrytecké společnosti prostřednictvím pátrání trochu připitomělé Dany Batulkové. Výprava byla sice klasická nízkorozpočtová a studiová, s vybletými barvami dobře známými z televizní tvorby osmdesátých let, nulová akce i efekty, ale námět velice zajímavý a především jednotlivé postavy byly vynikající. Nejen po stránce hereckých výkonů (ten Menšík byl fakt kurva odporná) - samá svině a přece každá jinak štětinatá. Zasloužilo by si to rozmanitější a temnější hudební motivy a chvílemi jsem měl pocit, že střih byl až moc unáhlený a některé scény byly osekány na to nejnutnější absolutně bez náznaku omáčky, ale na druhou stranu nebyla šance, že by se objevily zdlouhavé nebo snad nudné okamžiky. Navíc i to přispělo k některým velmi ostře vykresleným situacím. Někdy pochybuju, jestli má smysl prohrabovat se tím starým inscenačním hnojem, ale když pak narazím na něco takového, nelituju, že je průměr třicet blbostí na jeden opravdu dobrý film. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Neměl by spíše lékař říct pozůstalému člověku, že jeho příbuzní netrpěli a že to všechno přišlo rychle, než aby rozebíral různá zranění a příčiny a pak řekl, že mohli přežít a pak jí ještě řekne, že jí setra dá leky na uklidnění? To je pak úplně jasné, že v tom začne šťourat. Osobně takovou věc vědět nechci. Nikdy. Téma příběhu je aktuální a aktuální bude pořád. Stačí se podívat na ulici kolem sebe. ()

Reklama

Una111 

všechny recenze uživatele

Když pominu mdlý, nevýrazný projev hlavní představitelky, musím přiznat, že mne zaujalo jak téma, tak i jeho zpracovaní. Nabízí se otázka: Jak bych zareagovala já? Popravdě řečeno - pokusila bych se pomoci, ale asi bych se bála, jestli situaci i svůj vlastní stres dokážu zvládnout. Nemám - bohudíky - s poskytováním první pomoci žádné zkušenosti. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být silnější, nebýt neautentické mluvy a hlavně odhalování některých "dobrých důvodů" jako lživých. Navíc tajemné spiknutí proti hrdince sice dává dobrý smysl, ale posouvá to trochu jinam. Celkové povedení trochu chabé, ale herecky dobré (zejm. Batulková, Vala, Menšík, Němec, Řanda, Kříž - přičemž kvalitní herecký výkon jistých postav je pro tuto inscenaci klíčový). Tři hvězdy jsou možná moc, ale někdy možu být štědřejší. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Z nevyrovnaného snímku se nakonec vyklube docela zajímavá inscenace. 1) Zajímavý námět shazuje unyle neohrabaná režie, jakou bych od 51letého Františka Filipa tedy nečekal a neuvěřitelná naivita dialogů i zpracování._____ 2) Zaujal mě zelinář, který hovoří o humánním podtextu svého konání. Inu, jak pravil profesor Hrbolek ve filmu Marečku, podejte mi pero, i skladník si může číst Vergília v originále._____ 3) No, soudruzi, moc pěkný obrázek socialistického člověka to nedává. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama