Reklama

Reklama

Poslední narozeniny

(amatérský film)
  • USA Last Birthday
všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor
Česko, 2013, 14 min

Obsahy(1)

Krátkometrážní amatérský horor inspirovaný povídkou Honzy Vojtíška „Šestatřicáté narozeniny". (TV Horor Film)

Recenze (16)

choze 

všechny recenze uživatele

Bez problémů jsem to dokoukal a místy i pociťoval napětí, což můžu říct o málokterém amatérském nebo studentském filmu, byť může vypadat lépe než tento. Oceňuju i snahu to neokoukaně vizuálně oživit a i když nemám rád přehrávání, ten zuřivě přehrávající chlapík hrající hlavního hrdinu (zábavně kontrastující s toporným představitelem hrdinova kamaráda) mě bavil. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pan Loprais měl asi zůstat u té Tatry.:) Mě tento snímek nějak extrémně neoslovil svým příběhem, ačkoliv zpracování nebylo nejhorší. Každopádně pořád se jedná o dobrý kus, od kterého by se takový český Ed Wood Korber alias Korbič22 mohl učit od základu. Sedět, čumět s hubou dokořán a poctivě si vše zapisovat, aby svou další sračku natočil alespoň o procento lépe, než dosud. Tím spíš, že se povýšenecky vyjadřuje k dílům jiných tvůrců. Jo, tihle blbci teď plivou na všechny strany a sami si svým "filmům" naklikávají pětihvězdy. Počínání těchto Korbičů je ostudou celé amatérské filmové tvorby i této databáze. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Je to fajn, ne že ne, ale vysvětlete mi někdo, proč tam byli nacpaný naprosto zbytečný a blbě natočený záběry před zeleným plátnem? To byl tak velkej problém vzít dva lidi, kameru a najít někde místo, kde by se to mohlo natočit rovnou? Jinak to ale celkem funguje, špatnému ochotničení v některých pasážích navzdory. Dialogy fungují z celého filmu asi nejlépe, ale i tam je hodně co dohánět. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Nějak nechci primárně hovnotit tento amatérský zločin, jsem veliký dobrák a tedy nevidím důvod, proč svými plky traumatizovat hochy, kterým sudičky do kolébky Oscara beztak nenasraly, a až jednou prohlédnou, samotné vystřízlivění pro ně bude dostatečně drsné probuzení, neboť střet s realitou, potažmo s montážním pásem, nebude žádná lambáda. No nic... Vlastně reaguji jen na nebetyčně drzého, místního retarda a uměleckého arbitra par excellence, který má sice v hlavě bramboračku a na hlavě jitrnici, což mu ovšem nebrání, aby v kontextu s jeho výtvory hodnotil cokoliv... že tě hanba (či vlastní máma) nefackuje, zhulený, nesoudný fracku, ty a tvůj stejně invencí nepolíbený teplý bratr, byste měli být zalezlí v nejhlubším chrudimském hvozdu společně se svým hereckým ansáblem a vrážet si vzájemně jehly pod nehty, případně jehlice do všech tělních otvorů, aby vás přešli roupi a začali se aktivně podílet na něčem přínosném ...třeba sběru starého papíru a počítání žabí populace. Smiřte se s tím, že vaše životní cesta nevede cestou klapek, kamer, píchání, chlastání a simulování... prostě si dejte brko a serte na to, bude to prospěšnější, než se šklebit podobně postiženým, respektive týpkům o tři levely vejš. Takže pánové Korpič a Kurvitch22, zameťte si ta hovna před vlastní jurtou. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Celkom znesiteľné. Trčí z toho síce "underground" ale tvorcovia celkom dobre vyžili zelené plátno a konverzačku dobre oživili ilustračkami. Škoda, že záveru chýbali emócie... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Kluci seděj a špatnou kamerou se snaží o jakési napětí, 14 minut nudy s hrozným hereckým projevem.Jsem fanda těhle pokusů, ale kde nic není, ani moje nízký nároky nic nebereou.15% za snahu. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Ona už ta povídka je trochu vykrádačka, která navíc postrádá cokoli hodno zapamatování. Ale kdoví jak by to dopadlo, kdyby se chlapci snažili vymyslet něco vlastního. Místy mě to strašně nudilo a neoslnily mě ani prapodivné herecké výkony ochotníků z dramatického kroužku, který vedli nejspíš Viral brothers z yůtůbka, no natočené mi to nepřišlo zas tak zle. Rozhodně jsem nezvracela tolik, jako po strašidelných počinech "uměleckého" dua Korba a píča, po kterých máte chuť chcát do odpadních vod ještě koncentrovanější antikoncepci, aby se to náhodou dál nemnožilo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No jejda, teď jste mi pěkně zavařili. Bohužel Eraserheadovu povídku jsem zatím nečetl, tudíž nemůžu srovnávat, nicméně tenhle krátkometrážní kousek budu brát trochu recesně. Hlavně že jste se u toho kluci dobře pobavili a Honza z vás má radost. Některé momenty vypadají i po vizuální stránce pěkně, jiné jsou slabší a možná kdyby si chlapi trošku před natáčením cvakli, mohl jsi z nich Alberte vyždímat víc. ()

eraserhead666

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že je to podle mé povídky a snad i z toho scénáře, co jsem k tomu psal ve filmu nakonec něco zůstalo, film hodnotit nebudu. Napíšu jen jedno, chyby to samozřejmě má (který amatérský kraťas ne), s některými se do budoucna něco dělat dá, některé vyplývají z technických možností tvůrců (bez rozpočtu Avataru prostě Avatar nenatočíte :-) ). Na samotné natáčení jsem neměl žádný vliv, nijak se ho neúčastnil a nezasahoval do něj, proto můžu za sebe říci, že jsem to původně čekal o něco horší a nakonec byl docela mile překvapen. Oproti předcházejícímu Algorově (a spol.) kousku Podivný příběh pana Josefa II. docela velký posun v mnoha směrech. Já jsem docela spokojenej. Jen tak dál. K vidění zde: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rCQih8maC8A ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Filmeček na motivy povídky Honzy Vojtíška. Kraťas, který má něco málo přes deset minut. Ukázka toho, jak je možné natočit démonický film bez nějakých speciálních efektů, i když provedení flashbacků je na amatérský film naprosto výborné. Chce to konexe, co si budeme povídat, a je fajn, že jsou tvůrci, co nějaké mají. A že jsou mezi námi ochotní lidé. Opět skvělá atmosféra, i když na hercích je místy až moc vidět, že jsou neherci. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Hmmmm... a? Nějak mi uniká syslík existence tohoto audiovizuálního počinu. Ale jde to bez dávení přežít. Bohužel to je asi jediné plus, které jsem ze sebe schopen ve vztahu k Posledním přirozeninám vydolovat. Tak třeba příště... ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Pri konci filmu bolo skoda, ze neukazali, ako dopadol ten chlapik, ktory zavrazdil tu zenu. Dej bol zaujimavy a pekne odsypal az do konca. ()

Evzeni1

všechny recenze uživatele

krátkometrážní amatérský film (dark crime story) inspirovaný povídkou Honzy Vojtíška "Šestatřicáté narozeniny"  režie: Albert Loprais obsazení: Robert Julius A, Jiří Štoudek, Verča Majíčková, Tomáš Hůsek, Zbyněk Potrusil, Albert Loprais scénář: Albert Loprais, Honza Vojtíšek ()

JimmyHoffa 

všechny recenze uživatele

Bohužel se scénář utopil ve špatném zpracování, brutálně přefiltrovaném obraze a křečovitých hercích. Prostě těžko stravitelný amatérský film. ()

Allica 

všechny recenze uživatele

Fuj, co to bylo za typografii? Hlavní postava hrála dobře, ale nehrála postavu do dramatu nebo hororu. Tohle byla komediální postava a u většiny z toho, co řekl, jsem se opravdu zasmála. Vyprávěl to celé jak nějakou vtipnou anekdotu. Zároveň s hudbou to bylo celé přehnané. Hudba nemusí hrát celou dobu. Já vím, že si říkáte - a dal jsem tam hudbu, a ono se to tak krásně jako spojilo dohromady a funguje to teď - ale tak to není. S hudbou se musí jako se šafránem. Kamera také není kdo ví jaké kouzlo. Nic nového nepřináší a dát to až do konce je trochu potom problém. Ale aspoň tu nebyly špatné dialogy a scénář na amatérskou práci také nebyl k zahození. ()

Reklama

Reklama