Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Společný film Petra Marka a Madly Bažantové o nesmělém exekutorovi. (Brněnská 16)

Recenze (3)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tady někdo neskutečně brutálně podlehl touze stvořit art. Bohužel. Vážně nevím, koho napadlo nechat ctěného exekutora (o kterém na začátku stejně nevíme, co je zač) pochodovat po sněhu a do toho mu pouštět renesanční klasiku (teď si nejsem jistej, jestli to bylo tohle nebo tohle)´, ale fakt je, že to zoufale nefunguje, stejně jako kamera, herectví, dialogy... Jediné, co funguje jsou vložené scény z rozhlasové hry v podání geniálních hlasů Radovana Lukavského, Pavla Soukupa a Bořivoje Navrátila, jenže to je prostě málo, obzvlášť, když za jejich kvalitou nestojí nikdo z filmových tvůrců a jen se je pokouší ždímat. Hrozně slabé, slepě artofilné, ekvivalent v lese vyhozené plastové vidličky. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Začátek se mi docela líbil a dost jsem v tom viděl styl Petra Marka, ať už v tom dlouhém chození ve sněhu nebo v prolínání obrazu (hlas řekne "...a ničeho se nebál." a v tu chvíli se tam do obrazu, ve kterém Petr Marek "chodí" zasněženou krajinou prolíná mapa k nějakému Ski Areálu Bubákov, no to nikdo jiný než Petr Marek vymyslet nemohl :D), občas to mělo i zajímavý nápad s využitím kamery, třeba při tom čištění zubů, ale pak po deváté minutě se z toho stává nuda plná nefunkčních dialogů a naprosto žádného děje. Exekutor přišel, přespal, dal si kafe, odnesl si nějaký DVD přehrávač a šel do háje. A já pořád čekal, jestli v tom bude nějaká hlubší myšlenka a ono ne. Co já vím, třeba tam je, jenom jsem ji neodhalil, což je asi špatně. Tohle mělo dobře našlápnuto, ale pak se to celé rozpadlo jak domeček z karet. Sice je tam vidět, že Petr Marek pořád má zajímavé nápady, ale celé to bohužel nefunguje. 2* ()

Kaleidoskop 

všechny recenze uživatele

Tohle zná asi každý, kdo se jen trochu zajímá o kinematografii. Vyjedete si s rodinkou na hory a v tom vás přepadne neovladatelná touha natočit artový snímek. A co v takovém případě máte dělat, že. Ze začátku mi to trochu připomínalo projekty Jana Patzaka, který v některých svých dílech pracuje s obdobným stylem (vážný monolog ilustrovaný obrazem a hudbou), ovšem narozdíl od něj, Marek je vtipnější, zajímavější a asi tak tříkrát divácky přínosnější. Pravda, nelze od tohoto filmu očekávat žádné hluboké myšlenky, ale spíše si myslím, že to lze brát jako takovou intelektuální bizarní komedii jako je např. Nejkrásnější portrét. Na druhou stranu kdo od toho očekával cokoliv jiného něž bizár, nejspíš pořádně nezná Petra Marka, protože ten jakožto čelní představitel českého současného experimentálního filmu, víceméně jiná díla netočí. :-) Nicméně budu muset kouknout i na další Markovu tvorbu, protože po tomto snímku jsem na ni velmi zvědavý. ()

Reklama

Reklama