Reklama

Reklama

Šéfkuchař Carl Casper se po neshodách s majitelem luxusní restaurace rozhodne opustit své dobře placené místo a pořídit si pojízdné bistro. Konečně nebude jeho kreativitě nikdo stát v cestě a bude mít více času na syna... Carl Casper pracuje v luxusní restauraci v L. A. jako šéfkuchař. Když dostává šanci předvést své kuchařské umění prestižnímu food bloggerovi Ramseymu Michelovi, chce připravit něco speciálního. Jeho šéf Riva ale trvá na tom, aby připravil staré a léty prověřené menu. Carl menu připraví se skřípěním zubů a očekává kladnou recenzi od Michela. Tomu ale Carlovo jídlo nechutná a na svém blogu publikuje špatnou recenzi, která se ke Carlově smůle stává virální. Na to konto si Carl s pomocí svého syna zakládá účet na Twitteru, přes který si s Michelem vyměňuje poměrně ostré zprávy. Situace vrcholí v momentě, kdy Carl pozve Michela zpět do restaurace, aby mu uvařil speciální degustační menu. Rivovi se to ale nelíbí, a Carla vyhodí. Carlovi rupnou nervy a ještě než restauraci definitivně opustí, předvede před Michelem a ostatními hosty hysterickou scénu. Carlův výstup několik hostů restaurace natočilo a nahrálo na internet, takže má problém sehnat novou práci. Deprimovaný a bez peněz přijímá pozvání své bývalé ženy Inez, aby s ní a s jejich synem jel do Miami jako Percyho chůva. Inez posílá Carla za svým druhým bývalým mužem, který mu sežene pojízdný stánek. Společně s Percym se dávají do práce a uvádějí stánek do použitelného stavu. Do Miami navíc přijíždí Martin, Carlův přítel a bývalý kolega, který mu chce pomoct s rozjezdem nového podniku. Když je stánek připraven, je na čase vyrazit na zpáteční cestu do Kalifornie. Percy chce zůstat s otcem, a tak Carl, Martin a Percy vyrážejí na cestu napříč Spojenými státy... (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (600)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Americký sen je celkem fajn. Je milé vidět, jak NĚKDE JINDE přejí talentu a píli. Jak opravdu se lze prokousat z ničeho k něčemu jen za pomocí svých schopností a silné vize. Chvílemi je to vlastně až tak neuvěřitelný příběh, že se to přehoupává z pomyslné hrany a pro mě se z toho stává ne dokonalý film, ale vlastně celkem mimózní blbost. Inspirace Vášnivým jedlíkem se nezapře, ale to zrovna bylo fajn. Jídlo je na filmu vlastně to nejlepší. U jiného filmu steak nechutná tolik, jako u tohoto. Každopádně jsem napočítal více toho, co mi tam vadilo, než toho, co lahodilo oku mému. Bizarní, ano, všechny ty postavy a situace. A to jsem původně chtěl napsat "nereálné". ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se u filmu necítil tak pozitivně, jako při sledování filmu Chef. Příběh je přesně pro mě - plnej žrádla a fajnových lidí. Za fajnové považuju především toho, kdo tenhle film vymyslel, tedy Jon Favreau a pak jeho kolega v boji - John Leguizamo. Ten mě také konečně po dlouhé době ukázal, že komediální talent mu nikdy nebyl cizí, a proč že ho mám vlastně tak rád. Spolu pak vytvořili parádní dvojku, která se suprově doplňovala v příběhu, který ne a ne polevit až do závěrečného hvizdu. Po shlédnutí se mi v žaludku rozpoutal takový hladový koncert, že i já, běžný nekuchař, jsem si uvařil tak dobrý žrádlo, že i Jon by záviděl. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná Favreauova šílenost, do které se mu podařilo do menších roliček nalákat pár zvučných jmen. Příběh je vybudován na pěkné řádce klišé, ale dokázal mě několikrát rozesmát, takže klišé ať vezme čert. Hlavní hrdina a režisér v jedné osobě je poměrně sympatický a nemá problém film utáhnout. Méně sympatická byla jeho multikulturní smečka poskoků, ale při trošce snahy se dali překousnout. Největší dojem na mě dělala rozhodně kupa dobrot. Prakticky jsem během sledování prožíval gastronomický orgasmus, a to jsem na sebe nesahal a ani jsem k tomu nenutil nikoho jiného. Naopak mi překážel přehršel sociálních médií, ale chápu, že to bylo hlavním takovým symbolem střetu dvou generací. Trošku to vypadá, že se s těmi všemožnými animacemi, co kdo píše, roztrhl pytel. Člověk to vidí častěji a častěji a já zrovna nepatřím do fanklubu. Odpustil bych i několik srdceryvných příběhů a promluv do duší. Celkově bych se přemohl dát snad i 4 kousky. Celkový děj je takřka o ničem, když se nad ním člověk na moment zamyslí. Nicméně jsem se během přátelské stopáže ani chvíli nenudil a několik pasáží je celkem vtipných. Jen jsem nedovedl docenit sypání mouky do intimních partií. Při první příležitosti však rozhodně vyzkouším. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jon Favreau | Hudba: Lyle Workman | Distribúcia: Open Road Films, StudioCanal | Štúdio: Fairview Entertainment, Aldamisa Entertainment | Rozpočet: ? $ | Tržby: 45,967,935 $ | Ocenenia: Tribeca FF - Audience Aw (Jon Favreau). Spolu - 1 výhra a 2 nominácia || Rýchlokvaška, ktorá pravdepodobne vznikla na báze - poďme niečo natočiť, lebo prečo nie :D - čo je obdivuhodné len pre to, že je to vpodstate takmer one man produkcia, kde je Jon Favreau režisérom, scenáristom a i hlavným predstaviteľom. Chef má nejaké svojské kúzlo skrze rodinné hodnoty a reálneho dosažiteľného dobrodružstva a reálnej úspešnosti. Čo ale činí tento film menej záživným, je silné pretlačovanie sociálnych médií, ktoré tu hrajú obrovskú rolu. Bral by som to, keby to bolo len jednorázovo znázornené - áno, dnes sú sociálne siete bezvýhradnou súčasťou úspešného biznisu. Ale tu je to zdôrazňované od začiatku do konca, naviac s otravnými digitálnymi logami vyskakujúcimi na obraz. Takto si oddychový film žial nepredstavujem, a je to o to väčšia škoda, že samostantný materiál je podarene skompilovaný a natočený, i napriek hromade klišé. 55% | FullHD, THX, EN DTS | ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hezky se na to koukalo, ale když jsem si tu přečet, že v tom hraje Dustin Hoffman nebo Scarlett Johansson, tak jsem asi čekal něco víc. Tohle na mě dělalo dojem, že Jon Favreau ani neměl ambice natočit film, kterej by to "něco víc" v sobě měl, ale jenom se chtěl divákům zalíbit za každou cenu. Je tam spoustu žrádla, na který dostanete nejspíš během sledování chuť, k tomu hezký prostředí, hezký počasí, hezký herečky, hezká muzika, camea pár slavnejch xichtů a "moderní" téma sociální sítě. Nějaká zápletka nebo příběh je úplně na vedlejší koleji. Nejzajímavější ze všeho je sledovat v detailních záběrech přípravu všech těch jídel. Ale na to, jak někdo připravuje kubánskej sendvič nebo aglio e olio, se můžu podívat třeba na youtube a zabere mi to 5 minut. 60% ()

Galerie (114)

Zajímavosti (11)

  • 25. 4. 2013 vydal časopis Variety informaci o tom, že Jon Favreau napíše, zrežíruje a sám si zahraje ve filmu Chef. 12. 6. 2013 bylo potom zveřejněno, že filmová společnost Open Road Films získala práva na distribuci filmu v USA, zatímco Aldamisa Entertainment bude financovat a produkovat. Produkce filmu začala v červenci 2013 v Los Angeles. (KOOHA)

Reklama

Reklama