Reklama

Reklama

Šéfkuchař Carl Casper se po neshodách s majitelem luxusní restaurace rozhodne opustit své dobře placené místo a pořídit si pojízdné bistro. Konečně nebude jeho kreativitě nikdo stát v cestě a bude mít více času na syna... Carl Casper pracuje v luxusní restauraci v L. A. jako šéfkuchař. Když dostává šanci předvést své kuchařské umění prestižnímu food bloggerovi Ramseymu Michelovi, chce připravit něco speciálního. Jeho šéf Riva ale trvá na tom, aby připravil staré a léty prověřené menu. Carl menu připraví se skřípěním zubů a očekává kladnou recenzi od Michela. Tomu ale Carlovo jídlo nechutná a na svém blogu publikuje špatnou recenzi, která se ke Carlově smůle stává virální. Na to konto si Carl s pomocí svého syna zakládá účet na Twitteru, přes který si s Michelem vyměňuje poměrně ostré zprávy. Situace vrcholí v momentě, kdy Carl pozve Michela zpět do restaurace, aby mu uvařil speciální degustační menu. Rivovi se to ale nelíbí, a Carla vyhodí. Carlovi rupnou nervy a ještě než restauraci definitivně opustí, předvede před Michelem a ostatními hosty hysterickou scénu. Carlův výstup několik hostů restaurace natočilo a nahrálo na internet, takže má problém sehnat novou práci. Deprimovaný a bez peněz přijímá pozvání své bývalé ženy Inez, aby s ní a s jejich synem jel do Miami jako Percyho chůva. Inez posílá Carla za svým druhým bývalým mužem, který mu sežene pojízdný stánek. Společně s Percym se dávají do práce a uvádějí stánek do použitelného stavu. Do Miami navíc přijíždí Martin, Carlův přítel a bývalý kolega, který mu chce pomoct s rozjezdem nového podniku. Když je stánek připraven, je na čase vyrazit na zpáteční cestu do Kalifornie. Percy chce zůstat s otcem, a tak Carl, Martin a Percy vyrážejí na cestu napříč Spojenými státy... (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (600)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pohádka na dobrou chuť.. Dlouho jsem nebyl u hodnocení filmu takhle rozpolcený. Na jedné straně přílivová vlna pozitivity, slinotvorné orgie podporující závislost na bílém sexu a myšlenka, že když něco děláte dobře a s láskou, je to požehnání pro vás i vaše zákazníky. Na druhé ničím nerušené snění snů v zemi neomezených možností, co pak trochu kontraproduktivně plní funkci návleků v Downeyho kanceláři či přehnaný důraz na smartphonové praktiky nezletilého ředitele marketingu. Nakonec čtyři michelinské, protože jsem podobně laděný pokrm dlouho neměl a hlad je jak známo nejlepší kuchař.. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice povedený film o šéfkuchaři Jonu Favreauovi. Příběh je parádní, nechci prozrazovat děj a tak jenom napíšu, že není to jako u jiných kuchařských filmů, kde se celý film odehrává v jedné restauraci. Tady je to dost rozmanité a příběhu to velice prospělo. A celou dobu jsem měl chuť na ten jejich luxusní kubánský sendvič, jak rád bych si ho dal! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se u filmu necítil tak pozitivně, jako při sledování filmu Chef. Příběh je přesně pro mě - plnej žrádla a fajnových lidí. Za fajnové považuju především toho, kdo tenhle film vymyslel, tedy Jon Favreau a pak jeho kolega v boji - John Leguizamo. Ten mě také konečně po dlouhé době ukázal, že komediální talent mu nikdy nebyl cizí, a proč že ho mám vlastně tak rád. Spolu pak vytvořili parádní dvojku, která se suprově doplňovala v příběhu, který ne a ne polevit až do závěrečného hvizdu. Po shlédnutí se mi v žaludku rozpoutal takový hladový koncert, že i já, běžný nekuchař, jsem si uvařil tak dobrý žrádlo, že i Jon by záviděl. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Asi jsem už všemi kuchařskými show i filmy z prostředí profesionálních kuchyní trochu přesycen, takže mě snímek ničím neohromil, snad mě překvapilo jen to, že mi chlapec v roli Carlova syna nebyl protivný. Mohl bych hodnotit i čtyřmi kousky, to by ale nesměl scénář postupovat tak průhledným způsobem k přešťastnému konci. No, alespoň jsem si užil přítomnosti Sofíe Vergary a Scarlett Johanson byla na té pohovce naaranžovaná velmi decentně a přitom chutně. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nemám rada presladené filmy, ale toto bolo také pohladenie na duši... taká pohoda! Toľko pozitívnej energie, čo som vstrebala z tohto filmu, to sa ani nedá odvážiť :-) Akurát to má jeden problém - ideálne by sa Chef mal pozerať pri 14 chodových raňajkách spojených s obedom... sliny mi tiekli takmer neustále, a na druhý deň ráno som si robila zapečené sendviče! Dobré žrádlo, dobrá muzika, dobrá nálada a dobrí chlapi. Maximálne hrejivý film, ktorý by nepotreboval ani toho Downeyho Juniora, aby si vylepšil marketing ;-) ()

Galerie (114)

Zajímavosti (11)

  • 1. 5. 2014 Jon Favreau vydal obal soundtracku k filmu, který vytvořil přímo Robert Downey Jr. Soundtrack jako takový byl následně vydán 6. 5. 2014 společností Milan Records. (KOOHA)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna extra scéna. (MikaelSVK)
  • Jon Favreau miloval dobré jídlo, které i sám velmi často dokázal uvařit, a tak možná právě nad plotnou ho napadlo natočit film o jídle. Napsal si scénář, zařídil potřebné technické a finanční záležitosti a nakonec oslovil své přátele, kteří již v jeho filmech hráli, díky čemuž se mu podařilo přivést do snímku známá jména. (ČSFD)

Reklama

Reklama