Reklama

Reklama

Šéfkuchař Carl Casper se po neshodách s majitelem luxusní restaurace rozhodne opustit své dobře placené místo a pořídit si pojízdné bistro. Konečně nebude jeho kreativitě nikdo stát v cestě a bude mít více času na syna... Carl Casper pracuje v luxusní restauraci v L. A. jako šéfkuchař. Když dostává šanci předvést své kuchařské umění prestižnímu food bloggerovi Ramseymu Michelovi, chce připravit něco speciálního. Jeho šéf Riva ale trvá na tom, aby připravil staré a léty prověřené menu. Carl menu připraví se skřípěním zubů a očekává kladnou recenzi od Michela. Tomu ale Carlovo jídlo nechutná a na svém blogu publikuje špatnou recenzi, která se ke Carlově smůle stává virální. Na to konto si Carl s pomocí svého syna zakládá účet na Twitteru, přes který si s Michelem vyměňuje poměrně ostré zprávy. Situace vrcholí v momentě, kdy Carl pozve Michela zpět do restaurace, aby mu uvařil speciální degustační menu. Rivovi se to ale nelíbí, a Carla vyhodí. Carlovi rupnou nervy a ještě než restauraci definitivně opustí, předvede před Michelem a ostatními hosty hysterickou scénu. Carlův výstup několik hostů restaurace natočilo a nahrálo na internet, takže má problém sehnat novou práci. Deprimovaný a bez peněz přijímá pozvání své bývalé ženy Inez, aby s ní a s jejich synem jel do Miami jako Percyho chůva. Inez posílá Carla za svým druhým bývalým mužem, který mu sežene pojízdný stánek. Společně s Percym se dávají do práce a uvádějí stánek do použitelného stavu. Do Miami navíc přijíždí Martin, Carlův přítel a bývalý kolega, který mu chce pomoct s rozjezdem nového podniku. Když je stánek připraven, je na čase vyrazit na zpáteční cestu do Kalifornie. Percy chce zůstat s otcem, a tak Carl, Martin a Percy vyrážejí na cestu napříč Spojenými státy... (TV Prima)

(více)

Recenze (600)

MKV 

všechny recenze uživatele

Výborná neutrální komedie, která neurazí opravdu nikoho. Takovej kladnej feeling z filmu jsem dlouho neměl a i když je to film o vaření, je sakra dobrej a to tu všem přísahám, že vaření absolutně nerozumím. Více takových filmů. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Naozajstná jednohubka. Uvoľnený Farveau za málo peňazí, navaril veľa jedla. Na jedno pobavenie som si pochutil dostatočne, i vzťah otca so synom nie je taký klišoidný a celé to je zakončené so super náladou. Budem si však z Chefa pamätať viac ako len tie, na prvý pohľad skvelé jedlá? Ťažko. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Poněkud nadhodnocený film, jehož oblíbenost si dokážu vysvětlit jedině tak, že lidé prostě rádi žerou a baví je se dívat na to, jak se to smaží a peče. Na téměř dvě hodiny je tam poněkud málo zábavy a docela mě ta rodinná vztahovka nudila. Není to komedie. Skvělá na tom byla jen Scarlett. ()

Wojdas 

všechny recenze uživatele

Výborné komediální drama z kuchařského prostředí. Dokonale to vystihuje, jak je život šéfkuchařů náročný. Na konci však zjistíte, že jít si za svým snem se opravdu vyplatí. Více Scarlett Johansson by nebylo na škodu. Pokud vás vaření baví, po shlédnutí filmu doporučuji kuchařskou show/sérii od Jona Favreaua, kde vám ukáže recepty a postupy jednotlivých jídel z filmu. Bonusovými hosty budou i herci z Marvel Universe. ()

motyka52 

všechny recenze uživatele

Velmi, velmi, velmi pohodové tři hvězdičky. Víc dát nemůžu, protože Šéf se vlastně nesnaží být ničím víc než zábavou na nedělní odpoledne. Ale jde mu to dobře. Moc hezky se na to kouká, když budete ignorovat Pavlovův reflex. A vůbec nevadí, že cokoliv čekáte, že se tam stane, se nakonec opravdu stane. V kategorii předvídatelných feel good filmů je to zkrátka vysoký nadstandard. Jen bych teda snesl víc Scarlettky. ()

Chicharron 

všechny recenze uživatele

Po filmech Burnt a Hunger, nepočítám-li starší počiny Louis de Funès, další moderní film o vaření. Hodně se mi líbila první polovina filmu, další už o něco méně, protože to smrdělo reklamou na Twitter a klasickým hollywoodským cliché, jak se vše v dobré obrátí... Pozitivně hodnotím kubánskou muziku, přítomnost Dustina Hoffmana, Olivera Platta a zejména Johna Leguizamo, který se opět ukázal jako univerzální herec, který je schopen zahrát detektiva, mafiána, zombíka, ďábla, vojáka speciálních jednotek nebo zdatného kuchaře. Scarlet Johannson naopak vypadal jako šlápota z jisté země nedaleko na východ, jejíž jméno se nesmí vyslovit. ()

ALFIKA 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu pěkný film. Velmi uvěřitelný, milý, zábavný a ...... žravý. Žravý ve smyslu, že vám od začátku tečou sliny a pohled nutkavě atakuje tu zázračnou chladící skříň s jídlem. Recept na tu dobrotu, co tam nabízí, jsem začal hledat ještě během filmu. Ale zpátky k dílu vlastnímu - je to trochu road movie, je zde moc hezky zachycené hledání vztahu syna s otcem a celé je to prostě fakt povedené dílo, co určitě stojí za zhlédnutí a rád si jej pouštím znovu. ()

leafroller 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je celý o vaření. O tom, jak je to vlastně snadné. Stačí to dělat pořádně a poctivě a klenot se stane i ze sendviče a hranolek. V této souvislosti se samozřejmě ihned nabízí myšlenka na fňukání většiny českých hodpodských, kteří ovšem nejsou schopni dobře vyprodukovat ani českou klasiku a jejich vrcholem je obří burgr s rozmrazenou houskou postříkanou majonézou z flašky a doplněnou hromadou hranolek z pytlíku. Tam, kde se kvalita tradičně nahrazuje kvantitou, nemůže obchod fungovat. Ale zpět k filmu. Až nedávno jsem si všiml, že to podstatné se odehrává až v druhé půlce filmu, což ale nevadí. Také mě potěšilo propojení obchodu se sociálními sítěmi, které (opět) v našich poměrech silně pokulhává. Na závěr klobouk dolů před panem Hoffmanem, jenž se velmi profesionálně ujal nevděčné úlohy totálního debila. ()

AlmightyM 

všechny recenze uživatele

Perfektní pozitivní letní film. Každý kdo má rád jídlo (kdo nemá :-)?) a chce si užít film bez složité zápletky, tak rozhodně doporučuju. ()

Tullamore 

všechny recenze uživatele

Jon Favreau je nepředvídatelný člověk. Někdy přijde s naprostou blbostí a poté přijde s úžasným Iron Manem. Chef se stal překvapivou bombou. Příjemná komedie plná gastronomického umění, rodinné pohody a úžasné naladěné atmosféry. Příběh má hlavu a patul, dialogy jsou vždy na místě. Je to vtipný, bez používání jakéhokoliv urážlivého, neetického humoru. RIP ten, který nemá co k jídlo. ()

Rob318 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to dvakrát, jednou sám a pak, když se vrátila přítelkyně. Pustil jsem nám to a po očku pokukoval jestli se směje ve správný moment. Můžu směle prohlásit, že to byl nejlepší film o kuchařích, který jsem měl možnost vidět.(Kvůli reklamě na jednu hnusnou sociální sít, bych šel o hvězdu dolů, jenže já tomu prostě nadržuju a spokojeně si chrochtám).Takže plná palba, úsměv, přikyvování hlavou a točení sepnutými palci na nacpaném břiše. ()

Brain32 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina filmu pohodová pecka! Fakt jsem se bavil náramně :) PS: Doporučuji si po filmu udělat výlet do nějaké pořádné restaurace, protože Vás žaludek bude po tomto filmu hodně žádostivý :) :D ()

Nedos. 

všechny recenze uživatele

Ten film je celou dobu tak pozitivní, až mi přišlo že to musel točit Troška. Celou dobu jsem čekal nějakej napínavej dějovej zlom, kterej se bohužel nedostavil. Na jedno podívání dobrý, na druhý tak v sobotu po o. ()

jasione 

všechny recenze uživatele

Neskutečně příjemný, dynamický a odpočinkový snímek. Úplně cítím tu pozitivní energii dělat něco od znovu, podle sebe a bez ohledu na šéfy. A pokud je dostatečný zápal, podaří se vše - kéž by to tak vždy bylo...Akorát ten happyend nemusel být tak dokonalý. Dobře sladění herci, pohodová hudba a silné nabuzení chuťových buněk. 80%. ()

etanol 

všechny recenze uživatele

Komedie?????? Totální nuda, dal jsem tomu ze slušnosti a z úcty k Hoffmanovi 33 minut, ale fakt se to nedalo. ()

pyromantik 

všechny recenze uživatele

Nehorázne mi pri pozeraní tiekli sliny. Musel som pauznúť a dať si improvizovaný sendvič á la ČChD (čo chladnička dala). Aj bez Mattov Damonov a Bradov Pittov sa dá urobiť perfektný film! ()

Reklama

Reklama