Reklama

Reklama

Šéfkuchař Carl Casper se po neshodách s majitelem luxusní restaurace rozhodne opustit své dobře placené místo a pořídit si pojízdné bistro. Konečně nebude jeho kreativitě nikdo stát v cestě a bude mít více času na syna... Carl Casper pracuje v luxusní restauraci v L. A. jako šéfkuchař. Když dostává šanci předvést své kuchařské umění prestižnímu food bloggerovi Ramseymu Michelovi, chce připravit něco speciálního. Jeho šéf Riva ale trvá na tom, aby připravil staré a léty prověřené menu. Carl menu připraví se skřípěním zubů a očekává kladnou recenzi od Michela. Tomu ale Carlovo jídlo nechutná a na svém blogu publikuje špatnou recenzi, která se ke Carlově smůle stává virální. Na to konto si Carl s pomocí svého syna zakládá účet na Twitteru, přes který si s Michelem vyměňuje poměrně ostré zprávy. Situace vrcholí v momentě, kdy Carl pozve Michela zpět do restaurace, aby mu uvařil speciální degustační menu. Rivovi se to ale nelíbí, a Carla vyhodí. Carlovi rupnou nervy a ještě než restauraci definitivně opustí, předvede před Michelem a ostatními hosty hysterickou scénu. Carlův výstup několik hostů restaurace natočilo a nahrálo na internet, takže má problém sehnat novou práci. Deprimovaný a bez peněz přijímá pozvání své bývalé ženy Inez, aby s ní a s jejich synem jel do Miami jako Percyho chůva. Inez posílá Carla za svým druhým bývalým mužem, který mu sežene pojízdný stánek. Společně s Percym se dávají do práce a uvádějí stánek do použitelného stavu. Do Miami navíc přijíždí Martin, Carlův přítel a bývalý kolega, který mu chce pomoct s rozjezdem nového podniku. Když je stánek připraven, je na čase vyrazit na zpáteční cestu do Kalifornie. Percy chce zůstat s otcem, a tak Carl, Martin a Percy vyrážejí na cestu napříč Spojenými státy... (TV Prima)

(více)

Recenze (600)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Hrozně milej a pohodovej film, Favreauovi tohle režijně sedlo mnohem víc než sterilní Iron Mani nebo Kovbojové a vetřelci a i herecky to utáhnul naprosto v pohodě, podpořenej skvadrou známejch a spolehlivejch herců. Navíc jsem u toho měl potřebu neustále něco jíst, takže ten film svůj účel splnil. Určitě se k tomuhle ještě vrátim. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, kterým se říká malebné. Jednoduchý předvídatelný příběh, který ničím moc nepřekvapí, ale po celou dobu hladí po duši. A ten pohled na kuchařský kumšt, když se umí. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ladně, bezbolestně a zcela zapomenutelně plynoucí pohádka o tom, kterak se král vzdal vlády nad svým královstvím a stal se hloupm (a bezstarostně šťastným) hloupým Honzou válejícím se za pecí. Budiž mu to přáno, aspoň se u toho skvěle najedl (nesledovat na lačno, smrt na utopení ve slinách pak hrozí velmi akutně). 7/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pohodička, cigaretka, kávička... Roztomilé a ako stvorené na oddych a bezmyšlienkovitý relax. Všetci herci si svoje postavičky užívali plnými dúškami a bolo to aj vidieť. A to jedlo k tomu.... no poviem vám, človek hneď vyhladne. Ohromná pohoda. 75/100 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jen pohádky a romantické komedie končí vždy dobře. Pokud má člověk zrovna chuť na dobrý konec, Šéf je správná volba. Příjemně si uplyne, pohladí po duši a vypaří se. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek boduje především proto, že si Favreau uvědomil dvě resp. tři zásadní věci (čti pravdy). Láska prochází žaludkem, chlap v kuchyni je sexy :-) a ikdyž problémy nevyřešíte tím, že se dobře najíte, tak nějak se zvládají líp._ Chef je bezesporu nejsilnější v prostřední (road movie) pasáži, kde Favreau netlačí ani na okamžik na pilu a linie otec- syn je sympaticky přirozená. Ve zbylých částech se bohužel nevyvaroval typickým neduhům, tj; určité šablonovitosti, klasickým klišé, stejně jako faktu, že snímek nakonec i dospěje k očekávanému rozuzlení. Za tu přirozenost a bezstarostnost, kterou však snímek po celou dobu vyzařuje, si body resp. pozornost zaslouží. Kalkul jsem tam totiž nenašel resp. necítil. 70% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Pár marvelláků se sešlo, aby si natočili pohodovou pohádku o hodné exmanželce, hodném exmanželovi a o tom, jak se na světě krásně podniká. Je to koukatelný, ale na mě moc jednoduchý a ke konci začíná nudit. Ale co, možná, že to tak fakt bylo a Jon Fevreau chtěl lidem ukázat, že když se chce, tak to jde. # [monitor, 2.0->5.1, no sub] # příběh *** | hudba *** | humor * | akce – | napětí – | pustil bych si znovu ** ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Pestrofarebné, presladené, uhladené a nekonfliktné - ale chápem to tak, že Favreau chcel natočiť nejaký príjemný film, ktorý by vám navodil chuť do jedla a nepokazil ju, že je to jedna miernym klišé zaťažená hollywoodska pocta tomu, čo tento robustný herec/režisér zrejme zbožňuje najviac. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná Favreauova šílenost, do které se mu podařilo do menších roliček nalákat pár zvučných jmen. Příběh je vybudován na pěkné řádce klišé, ale dokázal mě několikrát rozesmát, takže klišé ať vezme čert. Hlavní hrdina a režisér v jedné osobě je poměrně sympatický a nemá problém film utáhnout. Méně sympatická byla jeho multikulturní smečka poskoků, ale při trošce snahy se dali překousnout. Největší dojem na mě dělala rozhodně kupa dobrot. Prakticky jsem během sledování prožíval gastronomický orgasmus, a to jsem na sebe nesahal a ani jsem k tomu nenutil nikoho jiného. Naopak mi překážel přehršel sociálních médií, ale chápu, že to bylo hlavním takovým symbolem střetu dvou generací. Trošku to vypadá, že se s těmi všemožnými animacemi, co kdo píše, roztrhl pytel. Člověk to vidí častěji a častěji a já zrovna nepatřím do fanklubu. Odpustil bych i několik srdceryvných příběhů a promluv do duší. Celkově bych se přemohl dát snad i 4 kousky. Celkový děj je takřka o ničem, když se nad ním člověk na moment zamyslí. Nicméně jsem se během přátelské stopáže ani chvíli nenudil a několik pasáží je celkem vtipných. Jen jsem nedovedl docenit sypání mouky do intimních partií. Při první příležitosti však rozhodně vyzkouším. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Tak jsem dal na rady a před filmem jsem se řádně nažral - čtrnáct dní prošlý syrečky a můj tři čtvrtě roku sušenej lovečák, prostě tak jak to má bejt - takže hladovýho mě nedostali. Ale ani moc spokojenýho. Přeslazená oslava sociálních sítí orámovaná americkým snem, to já moc nemusím. Navíc mi tu na komedii chybělo víc humoru. Průměrná rodinná zábava. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Je to takový ten klasický kariérní koloběh. Nejdřív nedoceněný šéfkuchař, potom kuchař v pojízdném stánku a potom vlastní restaurace. Je to milé, nenažrané a doplněné Sofií Vergarou jako třešničkou na dortu. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Takový ten film, u kterého prostě vypnout a jenom si to užívat. Pěkný příběh, sympatické obsazení, několik dobrých vtipných scén. Doporučuji pokud si chcete mozek restartovat, po všech těch filmech co jste viděli za poslední dobu. A o tom jídle co tu bylo ani nemluvím, hned sem dostal chuť na pořádný sendvič :o) ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, proč se takové filmy točí, to je mi fakt záhadou. Rádo by kuchařská, svěží a oddychová komedie, jejíž kvalita klesala raketovým tempem dolů. Přes obstojný začátek, nudnou druhou třetinu a naprosto klišovitý konec. A já se starý vůl, zase nechal napálit těmi procenty. Sakra. Nešly už mi moc ve škole a tady, dost často taky. Ale slibuju, že se je do budoucna naučím, abych se podobným kolapsům jednou pro vždy vyvaroval. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Po tomhle filmu má člověk chuť jít vařit úžasná super skvělá jídla. Ale že by mě zaujal tělnatý muž vždy obklopený TOP krásnými ženami, který neumí být dobrá táta, pak se to zázračně naučí a všechno dopadne po americku dobře - to asi moc ne. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Výborná road-movie o houževnatém kuchaři, který si po odchodu z významné restaurace, otevře pojízdný stánek, se kterým se vydává na cestu a přitom zachraňuje i rodinné vztahy. Favreau hodně překvapil herecky i režijně. Příjemný film. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Během projekce jsme v noci vymetli: talíř mozarelly s maďarskou mletou paprikou exclusive, olivami a rajčetem ozdobeným bazalkou, slaninovou pizzu s feferonkami a cibulí, misku kešu oříšků, jedno balení slaninových TUC a někde v sedmdesáté minutě to chlap nedal a hodil na gril dvě flákoty de luxe hovězího, které se marinovalo na dnešní zahradní žranici. Spráskali jsme to bez chleba a vyžahli k tomu metaxu s počtem hvězd, jako na nebi. Opravdu moc pěkné! Ale kdo viděl film, zajisté chápe. Před promítáním tedy doporučuji plnou lednici potravin, kdy slanina platí za základ, nebo číslo na kvalitní restauraci, která disponuje rozvážením, ale urychleným. A pokud jste na tom jako já a měli jste možnost jíst vynikající kubánské sendviče z pojízdného stánku třeba na Key Westu nebo v Miami na Ocean Drive, bez alkoholu to nostalgické vzpomínání chuťových pohárků nezaženete. :))) Vyjma výše uvedených komplikací, které si žádají pečlivou přípravu, se jedná o parádní filmový počin. Sedl nám skvěle! Tak skvěle, že se ani výčitky nad velkou žranicí a nějakým tím kilem navrch, nedostavují. Zůstává jen příjemná vzpomínka na suprovní májovou noc. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jsem na vážkách, jestli dát 3 hvězdy nebo 4, ale asi budu výjimečně hodný. Musím říct, že mám rád pozitivní filmy se sympatickými postavami. Nicméně po dějové stránce dost slabé a místy i celkem nuda. Jako reklama na Twitter velmi účinné, ale přece jenom jsem čekal asi trochu něco jiného. Nechám si to ještě projít hlavou, zatím za 4 hvězdy hlavně za ten good feeling effect, ale je to s hodně odřenýma ušima. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Hodně sympatický příběh. Momenty z kuchyně hltám, zběsilost šéfa Carla si nezadá s Pohlereichem. Jídlo v hlavní roli pomalu střídá vztah otce a syna (překvapivě príma dítě). Na to, jak je to ukecané, zoufale málo opravdu vtipných hlášek, kvůli tomu trochu snižuju hodnocení. Komedie desetiletí z toho nebude, ale gastronomický zážitek roku na obrazovce tutově ano, plus výborná sonda do života s twitterem. Moderní, odsejpající a nebezpečně nabuzující chuťové buňky. Bulimičkám a diabetikům nepřístupno! ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Film pre všetkých nás - kulinárov, ktorý úchylne pozerajú všetky recepty na nete na svoje obľúbné jedlá a chcú ich stále vylepšovať podľa seba a radi si vychutnajú dobré jedlo. Konečne komédia, ktorá má "flow" jak sviňa, nič významné sa tu nerieši, film si skrátka plynie. Chefko varí, potom zase varí, potom je, potom zase varí, potom cestuje, občas si zoberie od svojej afektovanej kubánky (inak totálne neherecké drevo, ale vyzerá OK:) decko a potom zase varí a cestuje atď. No big deal a predsa sa jedná o jednu z najlepších a hlavne (!) najprirodzenejších & najpríjemnejších komédií za posledné obdobie. Foodporn rules!!! Btw, verbal nekecá, počas filmu sme si s Nunkou museli dať poriadne neskorú večeru, nedalo sa inak... ()

Reklama

Reklama