Reklama

Reklama

Šéfkuchař Carl Casper se po neshodách s majitelem luxusní restaurace rozhodne opustit své dobře placené místo a pořídit si pojízdné bistro. Konečně nebude jeho kreativitě nikdo stát v cestě a bude mít více času na syna... Carl Casper pracuje v luxusní restauraci v L. A. jako šéfkuchař. Když dostává šanci předvést své kuchařské umění prestižnímu food bloggerovi Ramseymu Michelovi, chce připravit něco speciálního. Jeho šéf Riva ale trvá na tom, aby připravil staré a léty prověřené menu. Carl menu připraví se skřípěním zubů a očekává kladnou recenzi od Michela. Tomu ale Carlovo jídlo nechutná a na svém blogu publikuje špatnou recenzi, která se ke Carlově smůle stává virální. Na to konto si Carl s pomocí svého syna zakládá účet na Twitteru, přes který si s Michelem vyměňuje poměrně ostré zprávy. Situace vrcholí v momentě, kdy Carl pozve Michela zpět do restaurace, aby mu uvařil speciální degustační menu. Rivovi se to ale nelíbí, a Carla vyhodí. Carlovi rupnou nervy a ještě než restauraci definitivně opustí, předvede před Michelem a ostatními hosty hysterickou scénu. Carlův výstup několik hostů restaurace natočilo a nahrálo na internet, takže má problém sehnat novou práci. Deprimovaný a bez peněz přijímá pozvání své bývalé ženy Inez, aby s ní a s jejich synem jel do Miami jako Percyho chůva. Inez posílá Carla za svým druhým bývalým mužem, který mu sežene pojízdný stánek. Společně s Percym se dávají do práce a uvádějí stánek do použitelného stavu. Do Miami navíc přijíždí Martin, Carlův přítel a bývalý kolega, který mu chce pomoct s rozjezdem nového podniku. Když je stánek připraven, je na čase vyrazit na zpáteční cestu do Kalifornie. Percy chce zůstat s otcem, a tak Carl, Martin a Percy vyrážejí na cestu napříč Spojenými státy... (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (600)

venus 

všechny recenze uživatele

Parádní náladozdvihač! Po dlouhé době velmi chutná, milá pohodovka, co zasytí i ty největší škarohlídy. Příjemné obsazení, uvolňující kubánské rytmy a velká porce delikátních záběrů, po jejichž zhlédnutí budete zaručeně smutně zírat do své chladničky podobně jako pes do prázdné misky. Nutno dodat, ani jedna sekunda nazmar! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Čekejte upjatější první dějství, tím spíš se to pak krásně uvolní spolu se svým hlavním hrdinou a bude mít hodně co říct - na téma rodičovství/ dělat co vás baví. Špičkově zahraná (ne asi) a taková ta civilně stavěná lidská drama-komedie, možná největší pohodička co jde letos ven. Rozhodně jsem neviděl naposled, jen příště nebudu dívat o půlnoci a s prázdnou ledničkou... ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle mi uteklo a rozhodně přijemná a zábavná podívaná. John Favreau v roli šéfkuchaře velmi trefný a ikdyž je to spíše o vztahu mezi otcem a synem, tak i na vaření dojde a kouká se na to moc hezky. Třešničkou je nádherná Sofia Vergara a vtipné přestřelky s uznávaným kritikem. Film je z mého oboru, takže spokojená čtyřka. 7/10: ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Tak jsem dal na rady a před filmem jsem se řádně nažral - čtrnáct dní prošlý syrečky a můj tři čtvrtě roku sušenej lovečák, prostě tak jak to má bejt - takže hladovýho mě nedostali. Ale ani moc spokojenýho. Přeslazená oslava sociálních sítí orámovaná americkým snem, to já moc nemusím. Navíc mi tu na komedii chybělo víc humoru. Průměrná rodinná zábava. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Naprostá pohodička. Sice to není komedie nacpaná gagy či hláškami, ale dokáže kolem sebe šířit dobrou náladu po celou stopáž a toho si cením možná i víc, než občasných výbuchů smíchu. Možná je to i tím, že jídlo doslova žeru i žeru. Obsazení parádní a je úplně jedno, že veličiny jako Hoffman, Downey, Platt či Johansson zůstávají nevyužity, protože Jon Favreau byl trefou do černého a v páru, jakkoliv protikladném, s nádhernou Sofií Vergara, jim to báječně klapalo. Velká spokojenost. 85% ()

Galerie (114)

Zajímavosti (11)

  • 1. 5. 2014 Jon Favreau vydal obal soundtracku k filmu, který vytvořil přímo Robert Downey Jr. Soundtrack jako takový byl následně vydán 6. 5. 2014 společností Milan Records. (KOOHA)
  • Jon Favreau miloval dobré jídlo, které i sám velmi často dokázal uvařit, a tak možná právě nad plotnou ho napadlo natočit film o jídle. Napsal si scénář, zařídil potřebné technické a finanční záležitosti a nakonec oslovil své přátele, kteří již v jeho filmech hráli, díky čemuž se mu podařilo přivést do snímku známá jména. (ČSFD)

Reklama

Reklama