Reklama

Reklama

Něha

(festivalový název)
  • Francie La Tendresse (více)
Trailer

Obsahy(1)

Patnáct let po rozvodu se Frans a Lisa vydávají do alpského lyžařského střediska, aby se postarali o dospělého syna, který si zlomil nohu. Během společné cesty vyplouvají na povrch emoce a vzpomínky, které bývalé manžele i přes letité odloučení stále poutají. Je to žárlivost, zášť, lhostejnost, přátelství, vzájemnost, nebo dokonce láska? (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (7)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Velmi obyčejný film, ve kterém se zdánlivě nic nestane. Celých osmdesát minut pouze sledujete dva bývalé partnery, kteří společně cestují do lyžařského střediska ve Francii, kde měl jejich syn nehodu. Jen cesta tam, jeden večer v hotelu, cesta zpátky. Žádné opětovné vzplanutí lásky, žádné dramaticky se vyvíjející situace. Pro některé to možná může působit nudně, za sebe říkám, že lepší film jsem si na konec dlouhého festivalového dne vybrat nemohla. Je totiž příjemné vidět jednou za čas snímek, který působí tak opravdově, lidsky a pozitivně. ()

wikked 

všechny recenze uživatele

Příjemná a nenáročná sonda do vztahů jedné rodinky, která nesleduje žádný zásadní děj, ani divákovi neklade náročné otázky nebo mu něco vnucuje. Zkrátka taková "feel good" epizodka ze života, která zejména díky postavě spontánní matky skutečně pohladí na duši. // KVIFF 48 ()

campix 

všechny recenze uživatele

[MFFKV - 2013] Po všech ohledech průměrný film. Nic víc se zde najít podle mě nedá. Jsou tam poměrné slušné pokusy o osudové drama nebo velice svéráznou rodinnou komedii, ale to je tak vše. Celkově na vás film po shlédnutí nijak nezapůsobí, jelikož když si přečtete alespoň zde zmíněný abstrakt, tak čekáte, že se mezi hlavními postavami opravdu bude něco dít, jenže ono se celkově nic nestane, krom pár vtipných momentů. Neurazí, ale zároveň ani nezaujme Spolu s příjemnou stopáží celkem neškodná jednohubka. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Něha si vyslouží asi téměř samé neutrální tří hvězdičkové hodnocení, protože je to takový ten film, který jen tak plyne, na komedii je tam zatraceně málo srandy, i tak nikoho neurazí, patrně ale ani neokouzlí. Jako jediné výraznější pozitivum bych asi viděl výkon toho tatíka, týpek. Leckdo asi označí film za "příjemný", já si zas až tak úplně nemlaskal. (55%) ()

Taarg 

všechny recenze uživatele

Ač dávám pouze tři hvězdičky, film mne i mé kamarády uhranul. Jde o nezávislou moralitku na téma: Buďte na sebe hodní, život vám stejně problémy vytvoří a.budete rádi, pokud je zvládnete. Představte si své skoro ideální já, o kterém se natočí film. Nic velkého, maličká.zápletka, ale protože je film o vás, tak zaujme. Po odchodu ze sálu budete přemýšlet o tom, proč byl film natočený, ale budete.mít "nežnou" náladu. Viděno na MFFKV 48. th ()

acervena 

všechny recenze uživatele

a že mám ráda civilní snímky, tady se ale vážně nestane vůbec nic, všichni jsou usměvaví jak z reklamy, napovídají pěkně polopatě divákovi, kolik že to let jsou od sebe, jaký mají neduhy, a pořád se všichni na sebe překrásně usmívají, naprostá nuda.. po dlouhé době jsem musela z kina odejít ()

Reklama

Reklama