Reklama

Reklama

Tučňáci - život z blízka

(seriál)
  • Česko Tučňáci - špión ve vlastních řadách (více)
TV spot
Velká Británie, 2013, 3x53 min

Obsahy(1)

Za jejich poněkud legračním vzezřením se skrývá neobyčejná povaha. S klidem přežívají v těch nejdrsnějších podmínkách, jaké si lze představit. Přesvědčí vás o tom skryté kamery. Cyklus z kolekce BBC Earth. Tito odvážní ptáci musejí vychovávat svá mláďata v těch nejdrsnějších podmínkách, jaké si lze představit. Přesvědčí vás o tom naše maskované kamery. Pomohou nám sledovat jejich osudy od ledových polí Antarktidy po spalující tropy. Antarktida je domovem dvou ze sedmnácti druhů tučňáků. Teď se tu ale objevil další druh, „tučňák kamerový". Kromě kamery, kterou má na prsou, má ještě jednu umístěnou v oku. Teď vyčkává, kdy dorazí jeho známí příbuzní. Jsou to tučňáci císařští. Největší a nejvznešenější zástupci tohoto živočišného řádu na světě. Bývají vysocí až jeden metr. Jsou velice zvědaví. „Tučňáka kamerového" musejí nejdříve přijmout mezi sebe. Jinak by je těžko mohl natáčet zblízka téměř celý rok. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (21)

zamukooo 

všechny recenze uživatele

Dokument, který nevyniká žádnými novými informacemi, nýbrž formou, jakou je zpracován. Už jen použitými robotickými tučňáky. Nechybí napětí, do dokumentu byly vybrané samé napínavé záběry, které diváka nutí sledovat dál (tučňák osamocený ve sněhové bouři, vyhýbání se lachtanům, skákání po skalách…). Tučňák skalní je neuvěřitelný – 10x se snažit vyšplhat na skálu a 10x být opětovně smeten vlnou vyžaduje pevné nervy. Ještě že vrstva tuku pády tlumí. Tučňák císařský má nejhezčí mláďata. Tučňák Humboldtův se musí prodrat skupinou lachtanů, aby se dostal do svého hnízdiště. Občas mi bylo tučňáků líto, třeba když nešťastný bezdětný pár zkoušel vysedět robotické vejce. :) Jindy je to naopak ku prospěchu, např. když dravec místo vejce tučňáka odnesl robotické vejce. Svědčí to o tom, že tyhle vychytávky byly skvěle vytvořené, až se skoro nedají rozeznat od skutečných vajec a živých tučňáků. Dokument, který je povinností pro každého milovníka tučňáků. Komentář je vtipný, přesto nepůsobí hloupě ani infantilně jako u Putování tučňáků. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Strasti a slasti života tučniakov očami tučniakov, prípadne aj očami ich vajíčka. Všetko, čo súčasná technika dovolí vrátane nočného videnia alebo snímania aj za tej najhoršej búrky v Antarktíde. Pozorovanie ich života nenudí, striedajú sa akcie rôzneho charakteru, adrenalínové, veselé, dojímavé aj smutné. V najhorších mrazoch a víchriciach na planéte sa treba postarať o seba, svojho partnera, vajíčko vo vaku medzi nohami a nakoniec o mláďa. Najlepšie zábery a skutočné príbehy tučniakov, aké zatiaľ boli natočené. ()

Reklama

Lucbric 

všechny recenze uživatele

Vtipné, rozkošné, poučné, zábavné, roztomilé, okouzlující, nádherné.... život tučňáků mě tak ohromil, že jsem se nemohla odpoutat od televizní obrazovky :) rozesmáli mě srandovními pohyby, které mi připomněly chůzi Charlieho Chaplina, malí tučňáčci jsou hrozně rozkošní :D dokument je také poučný a dozvíme se v něm mnoho zajímavostí ze života tučňáků :) ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Tučňák Humboldtův - největší frajeři. Best scéna, když skáčou po hlavách spícím tuleňům. Tučňák císařský - nejmajestátnější. Kolíbavá chůze alá kachna, nejlepší scéna = páření, no nemají to lehké... Tučňák skalní - pro mě nejmíň zajímavý, nevím proč, připomíná mi trochu Korelu chocholatou. Přesto v dokumentu podává extra výkony, 1000x skákat na skálu a 1000x být smeten, to chce silné nervy... Žárlivá samice, která ničí kameru v domnění, že jde o sokyni taky dobrá. Celkově? Výborný dokument! BBC umí. ()

saniskaa 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dokumentů, které jsem viděla, a to už jsem jich viděla hodně. Jako fanda tučňáků obecně jsem byla naprosto okouzlena detailními záběry a celkovým zpracováním dokumentu včetně tučňáků kamerových. Myslím, že tento typ dokumentů by měl být povinný pro každého člověka, jež pochybuje o zachování přírody bez lidského zásahu. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama