Reklama

Reklama

Hidamari no kanodžo

  • Japonsko 陽だまりの彼女 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Do třídy, ve které studoval neprůbojný Kosuke Okuda (Džun Macumoto), přišla kdysi nová spolužačka Mao Watarai (Džuri Ueno). Místo, aby se představila před všemi, šla přímo k němu a představila se pouze jemu. Byla trochu zvláštní, ale Kosuke ji začal ochraňovat a cítit k ní lásku. Před deseti lety se jejich cesty rozešly. Nyní se Mao opět objevuje - ještě krásnější, než byla dřív. Kosuke si sice vůbec není jist, zda ho bude chtít, Mao se však projeví aktivně. Při nejbližší příležitosti ho políbí a svým rodičům oznámí, že se chtějí vzít. (Jirka_Šč)

(více)

Recenze (20)

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak trochu malá mořská víla po Japonsku. K tomu dramatu bych asi přidala i romantiku, protože ta se příjemně linula celým filmem. Mao Watarai je éterická bytůstka, kterou si snad ani nelze nezamilovat. Roztomilá, půvabná a s účesem, který byl přímo sexy. Nedivím se Okudovi, že v ní viděl něco mnohem víc, než v těch ostatních spolužačkách a tak se stalo to, co se muselo stát a bylo přáním obou po uši zamilovaných bytostí. Do určitého momentu mě vůbec nenapadlo, proč je Mao tak vstřícná, že to i Okuda v jednu chvíli zaskočilo. Byl milý, hodný, ale v mých představách bych ho uvítala v trochu mužnějším hávu. Takhle na mě působil až příliš chlapeckým dojmem. Ale Japonci jsou asi takoví zřejmě i v reálu, že i ve třiceti vypadají na patnáct. Bylo to takové něžné, mysteriózní pohlazení. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá romantická dráma. Má celkom dobrý príbeh o mladíkovi z reklamného oddelenia železničnej spoločnosti, ktorý sa pri dôležitej prezentácii znovu stretáva so svojou priateľkou z čias strednej školy, kedy tvorili nerozlučnú dvojicu, no ich cesty sa rozišli. Obaja si uvedomujú, že sa majú stále veľmi radi a tak opäť vytvoria pár, lenže dievča ukrýva nečakané tajomstvo a to ich vzťah výrazne skomplikuje. Spracovanie sa mi páči, síce tu sa dlhý čas o nejakej originalite ani trochu hovoriť nedá, niečo podobné sa už dalo vidieť mnoho krát, ale s tým rozhodne nemám žiadny problém. Už od začiatku mi bolo jasné, že ma to bude baviť, obe hlavné postavy sú výborné, takže si ma získali, chémia medzi nimi funguje perfektne, pričom všetky ich spoločné scény majú veľmi príjemné čaro a tak som im prial, aby im to vyšlo. Síce trochu viac využité mohlo byť aj to pracovné prostredie, ktoré ma zaujalo, ale to je skôr detail a nesklame ani línia z minulosti, ktorá kľudne mohla byť aj obsiahlejšia, takže síce dejovo sa tu dlhý čas nejedná o nič výnimočné, ale aj tak sa mi to veľmi páčilo. Ale v druhej polovici už trochu začne byť cítiť, že niečo nie je v poriadku a čoskoro skutočne príde jeden nečakaný zvrat, čo síce filmu pridá práve trochu tej výnimočnosti, ale myslím, že je to skôr na škodu. Ani takto si určite nemôžem výraznejšie sťažovať, postavám som stále fandil a film si svoju vysokú kvalitu udrží až do konca, len jednoducho skôr mi sedel ten klasický žánrový štýl prvej polovice, než tá snaha pridať do toho zase niečo iné. Takže žánrovo som dosť spokojný, romantika je tu veľmi príjemná, nesklame ani dráma, len to fantasy mi prišlo trochu navyše, ale zase nemá až tak moc priestoru. S hereckým obsadením som dosť spokojný, výborné hlavné duo Jun Matsumoto a Juri Ueno, ktorým nemám čo vytknúť a k tomu ešte dostatok zaujímavých vedľajších postáv, ktoré ale už nemajú až tak moc priestoru. Réžia a technická stránka sú na tom veľmi dobre, vizuálna stránka a aj atmosféra sú presne také, aké mám aj v tomto žánri najradšej, takže tu nemám čo vytknúť. Takže by som bol radšej, keby bol celý film v štýle tej klasickej prvej polovice, ale aj tak sa mi to dosť páčilo, veľmi príjemný film. 77% ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Nevyhnu se srovnání s předlohou, kterou jsem četla těsně před zhlédnutím. Zatímco román autora Koshigaya Osamu je hodně zavádějící a troufám si říct nedotažený, ve filmu naopak příběh hezky drží pohromadě a nemá žádná hluchá místa. A co víc, ústřední dvojice se zhostili dva sympatičtí herci, takže je zkrátka příjemné na to koukat. Celkově tento námět působí ve filmovém zpracování lépe. Autor předlohy bohužel ve své knize některé věci trochu nedomyslel a navíc celou první polovinu románu psal stylem prachobyčejného milostného příběhu bez špetky nějaké zajímavosti a možná záměrně nechal celou tu mystérii až na konec, což ale opravdu nefungovalo (nehledě na to, že po polovině se to chvíli tvářilo jako milostný příběh se potenciálním srdceryvným koncem, kdy jeden z páru umře na nevyléčitelnou nemoc). Takže film si s tím poradil mnohem lépe. Přece jenom mi ale přišlo, že mohl naopak těch indicií dávat o trošku méně a nepředjímat vyústění hned od začátku. Možná mi to ale přišlo tak do očí bijící právě proto, že jsem už ten příběh znala... Každopádně výsledkem je lehounce nadprůměný fantasticko-romantický film, na který je hezký pohled a který dokáže lecčím zaujmout (včetně hudby The Beach Boys), ale v paměti mi bohužel dlouhodobě neutkví. Taky by mě zajímalo, jestli Ueno Juri dokáže zahrát i něco úplně jiného než tohle nebo Nodame - rozhodně jí tenhle typ rolí sedne, o tom žádná, ale musím se podívat i na něco jiného, kde hraje. ~(3,4)~ ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Máte rád kočky?" ■ Dívka na slunci (The Girl in the Sun) je krásný film. Pokračovatel žánrově extrémně čistých japonských romancí. Jiný - hodně jiný - než jsem čekal (doslova mi v jednu chvíli spadla dolní čelist). Chci vidět znova, ale nyní jdu spát. Ráno dávám děti do školky :). ■ Poslouchám Wouldn't It Be Nice (Beach Boys) https://www.youtube.com/watch?v=0aUUZjPukCU :) ■ Dokud se to tu neobjeví, tak stručný obsah (začátek obsahu) filmu: Do třídy, ve které studoval neprůbojný Kosuke Okuda (Jun Matsumoto), přišla kdysi nová spolužačka - Mao Watarai (Juri Ueno). Místo, aby se představila před všemi, šla přímo k němu a představila se pouze jemu. Byla trochu zvláštní, ale Kosuke ji začal ochraňovat a cítit k ní lásku. Před deseti lety se jejich cesty rozešly. Nyní se Mao opět objevuje - ještě krásnější, než byla dřív. Kosuke si sice vůbec není jist, zda ho bude chtít - Mao se však projeví aktivně. Při nejbližší příležitosti ho políbí a svým rodičům oznámí, že se chtějí vzít. ■ Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=3RBmST_x9Sk ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Beach Boys, Džuri Ueno a mačky. Romantický film, ktorý má tradične dve roviny. Tu odľahčenejšiu, ktorá trvá jednu hodinu a ktorá predstavuje hrdinov, ich zaľúbenie a vzťah a potom druhú, kde sa začne všetko komplikovať. Komplikáciu tu predstavuje nadprirodzený prvok. Ten sa tvorcovia snažili podať natoľko uveriteľne a civilne, že si to filmu vyslúžilo 4 hviezdu. Je to film, ktorý sa snaží byť väčšinu času vážny a vôbec nie odľahčený - čo je trošku škoda vzhľadom na to, o aký nadprirodzený prvok ide. Ale vo výsledku som spokojný. Nevydiera to, nie je to prehnane afektované a má to ten typický, slnkom prepálený obraz. A na konci zostane dobrý pocit. A možno túžba kúpiť si mačku? ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Velmi milý film, jehož děj nám postupně připravoval velmi zvláštní překvapení. To vše v Tokiu, kde se mladý muž po deseti letech setká se svoji velmi zvláštní spolužačkou a zamilují se do sebe. Ale nic není tak, jak se na první pohled může zdát. Scéna, kdy Maoiny věci mizí a rozplývají se ve vzduchu a zapomenutí, ta byla velmi dojemná. A nezapomeňte, každá kočka má devět životů. Když jeden vyčerpá, osm ještě zbývá. Jedna toulavá může náhodou zamňoukat i u vašich dveří. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Dobrou půlku zejména díky té poněkud bláznivé dívce Mao milá a zábavná romance víceméně o ničem, což ale nijak nevadí, na zlepšení nálady film funguje výborně. Pak ale přichází hlavní téma a přechod k dramatu, ovšem vývoj zdaleka nevykročí směrem jaký bych očekával a překvápko je to celkem solidní, takže snímek si mou pozornost dokázal udržet i v druhé půli - a nejen proto, že mám taky rád kočičky. P.S. Mao, ač jinak velmi půvabná dívka, tu má vážně příšerný styl :-) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Čože? Debilnejšiu pointu som už dlho dlho dlho nezažil! A to som mal z toho filmu celkom pozitívny pocit, hoci prvá polovica bola trochu mdlá a bez väčších výkyvov v deji. Ale bol som si istý, že to celé len predchádza skutočne vydarenej zápletke. Tá napokon prichádza a všetko vyzerá veľmi sľubne, samozrejme vďaka nejakému tajomstvu, ktoré v sebe Mao ukrýva. S napätím som čakal na rozlúštenie jej mysteriózneho pôvodu a keď to prišlo tak som si len sklamane povzdychol nad tou podivnou záhadou o minulosti Mao. A ja sa pýtam, že načo bola celá jej "existencia" vlastne dobrá? Totálna márnotratnosť... A napokon sa z tejto fantasy drámy stalo trpké sklamanie. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Na první pohled jen další romantické drama, kde jeden z dvojice trpí nevyléčitelnou nemocí a divákovi tak dává tušit, že z příjemného feel good filmu se postupem začne stávat poněkud ponurejší příběh. Nicméně tvůrci přichází s jednoduchým, ale o to úžasnějším nápadem, který film posouvá na úplně jinou úroveň. Při pohledu na csfd profil mě však mrzí, že tady má tolik lidí potřebu psát spoilery do komentářů. Tohle je jeden z těch filmů, který má na člověka ten správný efekt jen v případě, že o něm neví vůbec nic a jsem rád, že jsem ho tak i měl možnost vidět. ()

jarah 

všechny recenze uživatele

"Zjedla si Briana, však?" Nemôžem nedať plný počet. Tento nezvyčajný príbeh si ma opantal ako moja mačacia spolubývajúca. Keď som od poslednej tretiny filmu spätne premietala v hlave niektoré zábery bolo mi jasné, že sa originálne preplietli dva rôzne svety. Posolstvo o tom, aká je vzácna každá chvíľa, naozaj pekné. ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Kosuke a Mao se přátelili na střední škole, pak se jejich cesty na deset let rozdělily a dohromady je svedlo až náhodné setkání na obchodní schůzce. Mao je ještě krásnější než dříve a Kosuke se ihned rozpomene na svou lásku k ní... Zhruba první dvě třetiny filmu sledujeme klasický příjemný romantický příběh dvou bývalých spolužáků. Poslední třetina nám odhaluje překvapivou pointu, která mě úplně nenadchla, ale... Hidamari no kanojo je vlastně příběh o tom, že každá minuta života má cenu, že nemá smysl čekat na kdoví co a jednat, protože co když při dalším setkání už bude pozdě a nezbyde než litovat... Konec jsem probrečela jak želva, což už se dlouho žádnému filmu nepovedlo, tož dávám celých pět hvězd, ale přiznávám, že jsou lehce nadhodnocené. MatsuJun jako vždy great, Ueno Juri opravdu moc příjemná. A naprosto jsem si tady zamilovala Wouldn't it be nice od Beach Boys - a kdo ne?! ()

PavelU 

všechny recenze uživatele

Poetika asijských filmů je unikátní tím, jakým způsobem si umí podmanit diváka. Ten zprvu ani netuší, co sleduje. Až časem je naprosto pohlcen zajímavým příběhem, postavami, atmosférou. Čímž je docíleno sofistikované hloubky, ve výsledku podněcující sledující k zamyšlení, jak je to vlastně celé koncipováno. To je případ tohoto filmu, v němž dvojice hlavních představitelů podává uvěřitelné výkony. Když jim život předestře příležitost se zamilovat, oba neváhají té šance beze zbytku využít. Nechybí důraz na jejich minulost, jak byli oba formováni. Gradace děje tudíž funguje výtečně, ačkoli je začátek poměrně odlišný od konce. Přítomný bonbónek na závěr o tom přesvědčí rozhodně každého. Škola, práce zaměstnání, život, ale protkané nitě osudu, vinoucí se zcela nenápadně, určují, co v životě uděláme, jak se budeme cítit, čemu budeme vystaveni. Faktem je, že by se nikdo z nás neměl nechat příliš pohltit tím smutkem, neboť na něj stále někde může čekat velká láska. A to mi tento film připomínal i jeden starší, byť byl o dost rozdílnější. Pár styčných bodů ale obě podívané mají. Pohlazení na duši, jako kočka na klíně. ()

NewScream 

všechny recenze uživatele

Žádná debilní pointa, žádná marnotratnost, žádné trpké zklamání... Dobrá romantika s originálním scénářem, co tu ještě nebylo. Oba hlavní představitelé, jak v mladším tak starším podání jsou sympatičtí a hodí se k sobě. Ano 125 minutový děj se 90 minut vyvíjí jako běžný romantický film, ale poté přijde to něco, ta originální pointa. Maloučko, vlastně jen tou nečekanou (trochu mystery) pointou je to podobné mému snad nejoblíbenějšímu romatickému filmu Tajemství, které nesmí být vysloveno. ()

Jardatekk 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že mám trošku slabost na asijské slaďáky, které jsou pro mě vždy příjemným zpestřením. Libí se mi jakým způsobem kamera zachytává každičký detail, který dokresluje dokonalá muzika jenž Vás krásně zahřeje na duši a více vtáhne do děje.. Vemu-li v úvahu krásný romatický děj, který mě až na konci trošku vyautoval, jde o velmi povedenou relaxační záležitost. A ona je to vlastně pravda. Vše kolem sebe si utváříme vlastně sami jede o hmotu,kterou vnímame tak jak ji chceme a proč ji zrovna nevnímat tímto způsobem. A snídaně od hlavní hrdinky by se mi taky moc líbila :) ()

Maysha 

všechny recenze uživatele

Pro začátek bych chtěla oznámit, že moje recenze obsahuje SPOILER. Na tenhle film jsem přišla čirou náhodou a jsem za něj ráda. Příběh byl krásný a dojemný, unikly mi i slzy. Ovšem nechyběly ani vtipné scénky. Vůbec mi nedošlo, jak na konci byla Mao velmi milá ke Kousukemu, že to souvisí s tou "amnézii", ale přišlo mi to podezřelé. Obsazení se mi líbilo, hlavní pár byl úžasný. Pointa byla strašně dojemná, alespoň pro mě. Bála jsem se otevřeného konce, jsem ráda za pěkné uzavření. Velice ráda bych tomu dala 5 hvězdiček, ale film pro mě zatím nemá něco, co by mě k tomu dokoplo :) ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Felinoterapie po Japonsku, aneb jak z domácího mazlíčka udělat mazlíčka ještě většího. Co si budeme nalhávat asiaté se do citových záležitostí dokáží skvěle položit. Patos a žánrová klišé v jejich podaní prostě působí tak nějak uvěřitelněji. To co u mně nakonec hodnocení sundalo na čistý průměr, byl silně přeslazený závěr, z něhož by nejeden diabetik mohl dostat hypoglikemický záchvat. ()

Vardara 

všechny recenze uživatele

Tak slabší tři hvězdičky. Docela mě to chvilkami nebavilo, možná z toho důvodu, že mi už od začátku bylo jasné, co se bude dít (a to především díky tagům a základní znalosti asijských filmů). Jsem ráda, že mě na konci filmu upozornili, abych si počkala, jinak bych možná přišla o dost zásadní část. Jinak nemělo by být vedle slova drama napsáno něco jako: mysteriózní a fantasy? ()

Reklama

Reklama