Reklama

Reklama

Poté, co mu v rezervaci zavraždí matku, se indián Wolf rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou a skončí v hledáčku FBI. Na motorce prchá napříč americkým západem, kde se spřátelí s drsným Cashem, který se pokouší uživit jako muzikant. Jason Momoa, známý ze seriálu Hra o trůny, si ve svém režijním debutu zahrál hlavní roli indiána Wolfa, který pomstil smrt své matky a nyní utíká před zákonem. Zatímco prchá na motorce napříč pustým americkým západem, zjistí, že spravedlnost něco stojí - Wolfova touha po spáse odhalí skrytá tajemství a zavede ho na cestu plnou velice nečekaných zvratů. (Cinemax)

(více)

Recenze (52)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jason Momoa se tímhle filmem trošku vypovídal ze svých pocitů a také o tom, jaké to je být indián uprostřed Ameriky. Přičemž si ale nemyslím, že by Cesta do Palomy byla špatným filmem. Na prvotinu se mu to docela i povedlo. Tři jsou ale pro takový film adekvátní. A to k nim přičítám i fakt, že kamera byla parádní a stejně tak i hudební podkres, který vytvářel takovou těžko určitou atmosféru celého filmu. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Bezvadná muzika, jinak se Momoa postaral skoro o vše ostatní a tentokrát mi sednul i herecky. Není to nějaké veledílo, ale dokoukla jsem to do konce i s tím předem určeným finálem. Filmová jednohubka, ale jak už píše noby, za týden to bude fuč. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Road to Paloma je naprosto rutinní roadmovie. Má atmosféru, moc fajn hudbu, důraz na přátelství a pro mě osobně dost nesympatickou dvojici hrdinů. Přesto jsem si k nim nakonec dokázal najít cestu (i když poněkud pozdě) a samotný závěr díky tomu měl jistou emocionální sílu. Vidím to na průměr. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Indián z kmene Mojave Robert Wolf (Jason Momoa) je na útěku před zákonem, protože zabil muže zodpovědného za smrt své matky... Přesně do tohoto typu rolí se Momoa hodí, protože má potřebný vzhled a moc toho nenamluví. V menších úlohách potěšili herečtí veteráni Lance Henriksen a Wes Studi. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Cesta do paroma- sympatická ústredná dvojica, krásna príroda, sexy kočky a výborný soundtrack... Film na pohodový nedeľný podvečer, ktorý vám zaženie pochmúrne myšlienky na zajtrajšiu pondeľkovú šichtu. (Ale len do záverečných tituliek). ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na to, aký krátky film to je, je tam až príliš ceľa hudobných vložiek a celá tá dejová línia je taká plochá, hoci priamočiara. Je však sympatické, že si Jason Momoa do svojho filmu za ženu vybral vlastnú manželku. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Havajský míšenec Jason Momoa vůbec, ale opravdu vůbec nevypadá jako Indián a jeho filmová ségra jakbysmet (což mi dalo blaze vzpomenout na Vinnetoua a dederonské indiánky s Gojko Mitićem, ve kterých Indiány hráli jugoslávští cikáni). Ale tahle stylistická drobnost je asi to nejvážnější, co bych jeho režisérské prvotině vytknul. Road to Paloma je celkem příjemný a relaxační film. Jeho scénář je, pravda, trochu jednodušší, ale zase ne úplně dementní - zkrátka dva týpci s motorkami se potkají na cestě odněkud někam, jeden zdrhá před federály, druhý před svou starou, skámoší se spolu a jedou společně dál, cestou zachraňují ženy v nesnázích, rvou se s hajzly, vedou chlapácké rozhovory, spí u ohně v poušti, snídají kafe a cigára, hraje k tomu pohodová muzika a tak. A fízlové jsou jim pořád za zadkem, blíž a blíž... Žádná existenciální či filosofická hlubina, ale na modelingového svalovce s extrémně výraznými nadočnicovými oblouky a s genetickými sklony ke kanibalismu a lovu lebek, je to docela solidní práce. Nečekaný konec je velké plus a druhé velké plus je mihnuvší se nestárnoucí (*1967!) kráska Lisa Bonet, nezapomenutelná mulatka z Angel Heart (se kterou má Momoa, jak zjišťuju na wiki, v civilu dvě děti). Silné tři. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Road movie sice nejou mou krevní skupinou, ale tohle se dalo. Zápletka, pokud se tomu tak dá říkat, je jednoduchá. Dva fízlové honí motorkáře, který zabil vraha své matky. Je tu hezká krajina, celkem snesitelná ústřední dvojice motorkářů a něco indiánského folkloru, u čehož samozřejmě nemůže chybět Wes Studi. 55% ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Vidím to podobně jako uživatel AlistairMir. Filmek s pomalým tempem vyprávění mi hodně sednul. Filmek má silný příběh o indiánovi, který pomstil smrt své matky a nyní utíká před zákonem. K němu se připojí druhý muž se svým vlastním příběhem. Sledování jejich osudu mě hodně připoutalo a zvlášť Wolf (Momoa) je typ člověka, kterýmu jsem fandil. Momoa to zahrál fakt parádně. Obsazení filmu taky sedlo. Hlavní "záporák", tedy agent FBI, je člověk, kterýho jsem fakt postupem filmu začal nesnášet a to s ním je jen pár scén. Další povedenou částí filmu je hudba, která filmu opravdu hodně sedla a dodala parádní atmosféru. Momou sem si za poslední dobu dost oblíbil a myslím, že mu to jde i jako scénáristovi a i režisérovi, takže se budu těšit na další jeho počiny nejen před kamerou. Za mě 90% :) ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla příjemná podívaná.Jasně není to žádný trhák,ale je dobře,že se najde film,který je založen na jednoduchém principu dvou kamarádech na motorce co každý hledá tu svoji cestu přesto se na to dobře kouká plus dobrá hudba.Na to,že si to Jason Momoa napsal,režíroval a zahrál hlavní roli tak je to dost slušný akor pokud se nemýlím tak je to jeho prvotina na třech postech zároveň.Kdo čeká například kvůli Momoovi nějaké nakládačky atd tak bude zklamán,ale o tom to opravdu není.Pro mě příjemné překvapení letošní roku a dávám hodnocení 75 % a čtyři hvězdy. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ano, celkem sympatická dvojice na trase odnikud do Palomy za cílem jednoho z nich. Roadmovie, kde se postupem času nic neděje, krom odhalování důvodů cesty jednoho druhému z party. Ale smysl nedává ani vyústění, ani konec, ani oba fízlové, nic. Takže naprosto zabitý námět. Ale napsal a zrežíroval si to sám Momoa, tak jako prvotina v obou těchto foších je to zase celkem dobrý - příště by to ale měl dát někomu dodělat. Jeho native-american původ mu může věřit jen slepý. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem stáhnul pro polovičku, které se Jason Momoa líbil jako Khal drogo v GoT a ... vlastně stačí napsat, že tenhle film ji z fanouškovství vyléčil (cituji: "Ten scénář si asi taky napsal sám, co?"). Sečteno podtrženo - hezké krajinky, hezké holky, líbivá kamera a příjemně pouštní soundtrack. Malomyslné postavy, děravý a naivní scénář, nesmyslné zvraty děje. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Takový lepší průměr se zajímavým obsazením, krásnou krajinou, poslouchatelnou hudbou a ólalá Jasonem, který vlastně vytvořil slušný film. Ale klidně se mohl na kameru trochu poprat, člověk by si to víc užil. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč ale prostě mi to fakt sedlo. Jason zvládl vše sám (režii, scénář, hl. roli) ,ostudu si rozhodně neudělal a stvořil snímek, který ve mně něco zanechal a určitě mi z hlavy nevyšumí. To by bylo za čtyři * a jelikož to byl jeho první scénář a první režie myslím že bych to měl ocenit hvězdou navíc protože na poprvé hodně hodně dobrá práce a Jasonova postava indián Wolf si mě naprosto získal. Pro mě mimořádný člověk, který se zachoval tak jak by se zachoval každý správný syn, kterému by zabili mámu. A že měl srdce plné lásky ve filmu dokazuje několikrát. Pro mě překvapení roku. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Road movie, kde se slabší momenty střídají s lepšími. Film obsahuje spoustu takových těch laciných chyb, pramenících v tomto případě asi hlavně z nevyzrálosti režiséra, ale tu čtvrtou hvězdu jsem přidal, protože se mi líbila hudba, potěšilo mě obsazení Wese Studiho z Posledního mohykána a nakonec jsem z toho nečekaně cítil i to přátelské pouto, které se během filmu vytvořilo. A navíc je to režijní debut, při kterých jsem ochoten být shovívavější. Vynikající tečkou k filmu byla píseň When I Go od Mackenzie DeWolfe Howe znějící při závěrečných titulcích. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Fajnová atmosféra. Aj keď filmy o motorkároch ma nikdy nejako neokúzlili, tento mal čosi do seba. Hoci sa celá kostra filmu točila predovšetkým okolo motoriek, no hlavná idea bola o inom. Aj keď by som určite uvítal nejakú lepšiu dramatizáciu niektorých scén, aspoň tak ako tomu bolo pri tej záverečnej. Na druhú stranu treba pochváliť, že množstvo hluchých miest bolo skvelo vyplnených príjemnou atmosférickou hudbou a krásnymi prírodnými scenériami, cez ktoré Wolf a Cash prechádzali. No a narozdiel od iných motorkárov, títo dvaja boli naozaj sympaťáci, ktorým sa nedalo nefandiť. Celkovo teda spokojnosť, aj keď až na 4* to nie je. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Parádní průměrovka, kterou jsem musel ohodnotit těsnými čtyřmi hvězdami. .. Jason Momoa sice jako režisér by potřeboval ještě nějaké zkušenosti k velkým kvalitám, ale tři hvězdy mě přišli málo. .... HODNOCENÍ: 70% (4*) ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Roadtrip uprchlíka Aquamana, ktorý ma ruku jak moje stehno, pred zákonom. Človek chápe jeho pohnútky, prežíva s ním jazdu na motorke, občasne potýčky, opravu starého auta a stretnutie so sestrou, ale neni to nič strhujúce, čo by mi nedalo spávať. Bolo cítiť, že Momoa chce týmto svojím aj režisérskym počinom možno trochu upozorniť na problémy dnešných Indiánov, na nefunkčnosť zákona v osadách a na dennodenné problémy, žiaľ, koho to zaujíma? Našťastie to bolo krátke a s napínavým záverom. 1 z 5 ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Momoa jako samotářský vlk, který utíká před zákonem na mašině po pustých prériích kvůli vraždě. Po cestě narazí na pár přátel, seznámí se a chce dorazit na místo pro odpočinek svojí matce. Jako debut chválím hlavně silnej konec. Dávám 70% ()

Reklama

Reklama