Reklama

Reklama

Debug

Trailer

Obsahy(1)

Scenáristický sci-fi debut Davida Hewletta vypráví o týmu šesti hackerů, který je poslán na obří nákladní loď v hlubokém vesmíru za účelem ladění (debugging) pokročilé umělé inteligence. Posléze však zjistí, že se jednoduchá práce mění v souboj "mozků" s protivníkem, který by doslova zabíjel za to, stát se člověkem. (Sandeagle)

Recenze (19)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Zločinci zo zeme prichádzajú na vesmírnu loď aby naladili systém. Systém ich ale uväzní a oni sa musia snažiť prekonať ho. Systém na nich používa zbrane, ktoré ludský mozog nedokáže spracovať, a tak ich dokáže doviesť až k smrti. Ludia ale dokážu hacknúť všetko a tak sa hackeri rozhodnú so systémom bojovať. S výnimkou mimozemšťanov SciFi horory nemám rád. Príbeh ma väčšinou nenadchne a keď SciFi pozerám tak vždy nechcem aby ludstvo takto dopadlo. Rovnako to bolo aj u tohto filmu. Aj keď súboj ludí proti technike (Cyberploitation) oblubujem, vo vesmíre sa mi to nepáči. Velmi ma potešilo velké množstvo hercov z hororov. :) + 2 herci z Wolves + herec z Nurse 3D + herečka z Wrong Turn 4 a Saw VI + herec z The Cabin in the Woods ()

George Stobbart odpad!

všechny recenze uživatele

Niekoľko počítačových blbečkov na vesmírnej lodi súperí s nebezpečnou umelou inteligenciou, ktorej mali za úlohu vychytať chyby, no zákerne sa obrátila proti nim, húúúú! Režisérovi sa v detstve páčila Kubrickova Vesmírna odysea a tak si rozhodol splniť sen a vytvoril tento shit. Čo na tom, že bez talentu, bez prostriedkov a s tlupou nehercov vyprdol len prázdny, lacný, nezáživný a strašne otupne natočený pseudo sci-fi horor, ktorý sa ešte aj drzo tvári, že sa odohráva vo vesmíre, čomu by snáď neuverilo ani malé dieťa. A je to tak nudné, stereotypné, chudobne spracované a umelo počítačovo dorobené, až je to trápne. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Poznáte tie filmy, v ktorých vidíte potenciál byť skvelé, no niekto sa to rozhodne poňať tou lenivejšou cestou? Tak by som v skratke mohol označiť "Debug." Máme tu trestancov hackerov, ktorí majú doladiť umelú inteligenciu nákladnej lode, ktorá (ako sa ukáže) je väzenská loď. S výnimkou Kaidy a Jamesa sú vám hrdinovia úplne ukradnutí, lebo nič dokopy za celý čas nerobia len kecajú a sú blbí. Je tu kopec záberov zblízka, ktoré frustrujú a veľa záberov z bezpečnostných kamier, ktoré rovnako otravujú. Ale Jason Momoa je skvelý, jeho motivácie sú dobré a aj boj s ním je zaujímavo spracovaný. Myslím, že keby sa to poňalo inak, mohlo to fungovať, no takto je to len ďalší rádoby horor, ktorý je presne taký istý ako všetky ostatné. Potenciál tu bol, herecké výkony sú fajn, no príbeh a postavy sú slabé a prevarené. Hodnotenie: C- ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že po tom čím vším si Hawlett prošel ho ovlivní a nedokáže snad natočit úplnou blbost. Hawlett překvapil, dokázal to. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Herec David Hewlett se svého času vrhl na režírování filmů, ale příliš velkých úspěchů se nedočkal. Snad jen jeho prvotina komedie známá pod českým názvem Snídaně pro psy snese přísnější měřítko a těší se divácké oblibě, ale takový Rage of the Yeti ,už byl laciný propadák a Debug rovněž nedopadl moc dobře. Alespoň co se kritiky a hodnocení napříč internetem týče. Přitom to zas až tak velká katastrofa není. Scifi-hororových filmů ve vesmíru existuje dnes již celá řada a nešlo si nevšimnout, že originalitou to tu zrovna nehýřilo. Při přečtení strohého obsahu jsem si hned vzpomněl na takový Horizont událostí a říkal si, že by to mohlo být něco podobného. Leč nebylo.    Speciální efekty nejsou žádná sláva, ale mě se třeba zpracování lodi docela líbilo. Horší už to bylo s digitální krví a samotným tempem příběhu. Úvodní seznamování se šesticí hackerů, kteří kromě umělé inteligence (zde ztvárněné tehdy ještě ne až tak slavným Jasonem Momoou), budou řešit i vzájemnou nevraživost a infikovaného důstojníka, který na ně měl dohlížet. Bohužel na nás tedy čeká i řada osobních sporů a rodinných problémů, které zbytečně brzdili tempo a samotnou akci.    Systém lodi hodlal prozkoumat lidské tělo opravdu důkladně a pro nezvané hosty si připravil řadu nemilých překvapení. Počet přeživších se začal rychle zmenšovat (u některých až zbytečně moc rychle). Kromě několika pastí tu dojde i na fyzické násilí, ovšem souboje už tak atraktivní nejsou, digitální výbuchy krve či gore tomu taky zrovna moc na kráse nepřidali. Diváci tak spíše ocení výběr docela pohledných hereček a fakt, že tento film netrval zas až tak moc dlouho. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

31%? No, bať. Haha. Jako jiná zneuznaná klasika, Halloween III. Ale ten je na tom ještě hůře. Tak to ani omylem, odpaďáři a jiní áři. Za mě, velmi dobrá atmoška se skrovným, ale za to...realistickým vizuálem. Čím jsem starší, tak se raději podívám na film tohoto typu, než na blockbuster za půl miliardy, který se vám vypaří do 24h z kedlubny. Jasně, žádný zázrak to není, ale je tam démonický Aquaman a pár zajímavých postav a to není pro mě málo. OST 90% Přesně vystihující komentář...DJMaroko. 3,5 Jason Momoa... jako I am! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Debug“ není horor. V tomhle směru naprosto selhává, ale vzhledem k tomu, že se jedná o nízkorozpočtový film, popral se se svými omezeními dobře. Stejně jako s tím, že se snaží o příběh, který nesrší originalitou, ale pořád se něco děje. Jason Momoa je navíc skvěle vybraný herec pro zápornou postavu. Finále už je trochu nuda, když dojde na akční scénu, ale celkově jsem vlastně spokojen s tím, jak bylo tohle levné béčko provedeno. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Modré a bílé chodby (podle světla) pečlivě vymodelované z plat od vajec, pixelový Jason Momoa, občas nepixelový Jason Momoa, zato v saténovém pyžamu a s blond melírem (bože můj za co), a digitální krev. To vše občas zpestřené záběry na vesmírnou loď, která je vytvořena asi deset let starou počítačovou grafikou. Přidejte cca 8 herců všech barev, jednu myš a máte recept na to jak v žádném případě nemá vypadat horor.... ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Mít tak hroznou grafiku v 21. století, by mělo být trestné. Filmaři tady hodně šetřili a dali snad zakázku 15 letému studentíkovy. Hrůza děs, příběh by nebyl tak zlí kdyby ho asi nerežírovat Hewlett. Herci se taky moc nepředřeli. Nevím, proč tento film vůbec vzniknul, ale přeci jen jednu hvězdu mu dám za hezké herečky ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Preboha. Malo to potenciál, malo to dve známejšie tváre, ale nemalo to ani hlavu, ani pätu, ani rozpočet, nič. Škoda zabitého času. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Nudné. Herci toporní až na Jeananne Goossen a její výstřih. To jediné oživilo tento počin dobrý jen tak možná na uspání. No, a abych nekřivdil tak ještě Momoa vypadal velmi šmrncovně a těch pár ksichtíků zvládnul s jistou noblesou. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Sedm nul si dalo asi houbičky a jalo se natočit cosi, čemu by rádi říkali sci-fi. Ale je to jen hnůj. (2%) ()

xzajox 

všechny recenze uživatele

No áno, Béčko. Väčšinou sa odohráva medzi kulisami (aj keď nablýskanými a pekne osvetlenými). Dej nie je celkom originálny, ale patrí k tým až tak neokukaným. Atmosféra je síce skazená béčkovosťou, no občas sa podarí ju precítiť. Hercov ani netreba veľmi komentovať, hrali poslabšie. Čo sa týka výberu, záporák sa podaril. Výber herečky ako hlavnej hackerky sa ale nepodaril, vôbec mi nesadla. To ju radšej mohli vymeniť so Sidney Leeder. Tá aspoň lepšie vyzerala, drsnú mohla ľahko zahrať. Všeobecne mi robilo problém hercom rozumieť. Niekedy si mumlali popod nos, bez titulkov mi to ušlo. Z deja mi to ale neubralo, a tam prišiel nápad občas trošku kliknúť na FF a pretočiť sekundičku dopredu. To, čo som pretočil, sa dalo ľahko domyslieť, a to je asi top problém filmu, že je predvídateľný. Stačí vždy pretočiť na dôležitú scénu a zabaviť sa na nej. Páčili sa mi cca tri. (SPOILER) Sidney v prádielku, černoch medzi dverami (som bol ROFL, keď som tú scénu (ne)videl), no a Kill (Bill) Process, pri ktorom som si spomenul na film Tron, kde user poslal program aby spravil špinavú prácu za neho. Takže výsledok, súhlasím s komentárom od 'kaylin' - ako horror nič moc, ako sci fi - okej, videl som, môžem zabudnúť. Tých 40 minút neľutujem. 37% - 2* ()

DJMaroko 

všechny recenze uživatele

No přátelé odpad to rozhodně není. Béčkový film to je určitě, ale koukatelný tedy z mého pohledu. Triky a kulisy nejsou vůbec na tento typ filmu špatné. Já tam rozhodně plata od vajec nikde neviděl. Určitě si tento film zaslouží více pozornosti a to už jsem se zde přesvědčil i u jiných rádoby propadáků. Naopak některé filmové bomby s tučným rozpočtem na to bývají mnohem hůře. Jednu vadu na kráse to má ...není to horor. ()

Ondrew odpad!

všechny recenze uživatele

Njn. Za tie roky som uz tak nejak vypozoroval, ze Kanadania maju radi tvorbu sci-fi (casto vsak len cisto vo forme TV filmov), no nie vzdy im to dopadne tak, ako si to, zrejme, naplanovali. V tomto pripade sa opat trafili komplet mimo, hoci niektori ludia mozno ocenia dokonalu karikaturu na sposob tazko prekonatelnej Kubrickovej pecke (ano, mam na mysli 2001: Vesmirna Odysea). Vsetko v tomto filme je totalne, ale TOTALNE minimalisticke, co by som i chapal, kedze rozpocet skratka nepustil, no i tak... co je vela, to je vela. A tak prakticky cely cas cumime na uplne sterilne kulisy chodieb vesmirnej lode, pricom to cele je iba sem-tam prekladane zabermi na vonkajsok plavidla. V tomto smere treba podotknut, ze snad kazdy druhy serial ma v dnesnej dobe vypiplanejsiu 3D animaciu (ak na nu dojde), tu je jasne vidiet, ze rozpocet sa nedotkol len vnutornych kulis. Ak uz tecie krv, tak samozrejme digitalna a este i ta je odflaknuta ako sa len dalo. Scenar, ktory si napisal ujo reziser, stoji vskutku za staru belu. Je rovnako sterilny a nezazivny, ako vsetko v tejto snimke, t.j. vratane hercov. Povodne som premyslal, ze udelit aspon jednu hviezdu za snahu by bolo spravodlive, ale naopak. Ak existuje dokonale zbytocny ceckovy brak, tak "Debug" stoji priamo na cele s fantastickym vyhladom na podobne stupidity, ako napr. snimky od veleznameho studia Asylum (hoci ich filmy svojou dementnostou aspon mierne pobavia). Povedane jednou vetou: uz dlho som sa pri cistom sci-fi (horore???) tak nenudil a neskripal zubami, ako pri tejto patlanine. Odpad! 0%. ()

Pe4Ce22 odpad!

všechny recenze uživatele

S komentáři k takovým filmům se většinou ani neobtěžuji, ale pro dobro dalších .... ať vás ani nenapadne se na tohle koukat. Pokud máte rádi svůj život a 85 minut má pro vás nějakou cenu, tak je můžete využít jinak. Objektivně ... jedná se o klasické nízkonákladové Béčko se strašnými herci, zmateným dějem a ty kulisy? Prostě odpad. ()

Reklama

Reklama