Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 4 (1975) (série)


Babička (S04E40)

(epizoda)

Obsahy(1)

Vás musí mít rodinka plný zuby... Svérázná babička (J. Šejbalová) je hlavou rodiny – o všem má přehled, na všechno má svůj názor. Její dcera (D. Medřická) si bez vědomí matky pozve na Silvestra přítele. To se babičky dotkne a začne dceři vyčítat, že jako sedmačtyřicetiletá matka dvou dcer na vážný vztah nemá právo. Dojde k hádce a babička se dozví, že je s ní někdy k nevydržení. Okamžitě se nepozorovaně vytratí z domova... (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na nás starejch je nejhorší, že si myslíme, že jsme nejchytřejší pod sluncem a že víme všechno líp, než naše děti. Kdybychom měli dost odvahy přiznat si, že jsme eventuálně taky hloupí, tak bychom byli o moc chytřejší! Jímavý silvestrovský příběh s jiskřivým humorem a excelující Jiřinou Šejbalovou, Danou Medřickou a Bohušem Záhorským. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tyhle starý Bakaláři jsou stejně nejlepší....herectví všech zúčastněných na jedničku. Příběh o tom, jak Jiřina Šejbalová štrapicírovala na bydliště, aby se od Bohuše Záhorského dozvěděla, že jsou věci, do kterých nemá strkat sosák. :-D "Piju všechno, jen z vody se mi trochu motá hlava" :-D ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejlepších a nejdokonalejších bakalářských povídek, co znám. Obsazení je vskutku lahůdkové a vedle Šejbalové dostal svůj prostor také Bohuš Záhorský, který si svého dědka zahrál neskutečně dobře. A samozřejmě Medřická svým úsporným hereckým také potěší. Tohle je zábava od začátku do konce a je škoda, že to trvá tak krátce. Doporučuji. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, ta Šejbalová tady je úžasná!!! "Neni svobodnej, je rozvedenej!" Krásný bakalářský příběh s moc pěkným obsazením. Již zmíněná Šejbalová, Medřická a Záhorský. Ten je v té roli kruci dědka k sežrání... "Nazdar, rodino. Já jsem ňákej Vavřinec." ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kterak byla zrovna na silvestra převychována babička dodržující staré mravy. No, muselo tam být v té domácnosti pěkné dusno. Ale že by to byla zase až tak jednoduché se tedy uvěřit nedá. Na stará kolena najednou bude mít pochopení. Ryze silvestrovská povídka jen tak na odlehčení. ()

Belsazar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohuš Záhorský nádherně vyslovující "eventuálně" a jako vždy úžasná Jiřina Šejbalová. Škoda jen, že to působí mírně trapně. Asi je to tím, že ve většině případů těmhle herdekbabám nedojde, že chyba je v nich. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Na nás starejch je nejhorší, že si myslíme, že jsme nejchytřejší pod sluncem a že víme všechno líp, než naše děti. Kdybychom měli dost odvahy přiznat si, že jsme eventuálně taky hloupí, tak bychom byli o moc chytřejší!“ Vypůjčil jsem si citát od Marthose. A nejen proto, že zazněl v povídce, ale je v něm kus pravdy. Ostatně to vidím i na naší babičce, která s oblibou poučuje doktory s tím, že je chytřejší, protože je starší. Herecký koncert Jiřiny Šejbalové a Bohuše Záhorského byť v malé roli. A i Dana Medřická se mi velmi líbila. A je to peklo, když máte v rodině někoho, kdo nedovolí téměř padesátileté ženě přivést si přítele. ()

narenta 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh starých Bakalářů. V poslední 1/3 jsem nevěděl, jestli mi z projevu Jiřiny Šejbalové tečou slzy dojetím, nebo smíchy! Bohuš Záhorský jí skvěle sekunduje - nebo naopak? ()

Reklama

Reklama