Reklama

Reklama

Bulvár

(festivalový název)
  • USA Boulevard
Trailer 1

Šedesátiletý Nolan Mack (Robin Williams) má atraktivní a chytrou ženu, přátelí se s inteligentním profesorem literatury, v bance, kde pracuje, má dobrou reputaci i jméno. Jeho život je jinak ale docela prázdný. Jedné noci se v Nolanově životě zcela náhodou objeví mladý prostitut jménem Leo (Roberto Aguire). Nolan po setkání s Leem začíná objevovat zákoutí své sexuální orientace a začíná měnit svou životní cestu. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (22)

castor 

všechny recenze uživatele

Filmař Dito Montiel, který svým autobiografickým debutem Průvodce k rozpoznání tvých svatých (i ve svých dalších filmech „zkoumal“ vztah k otci) dobyl prestižní festival Sundance, si další pokračování své kariéry asi představoval jinak. A my bychom si jinak představovali loučení s jednou velkou hereckou legendou. Mají oddělené postele, mají oddělené životy a Robin Williams má ve všem tak trochu zmatek. Aneb jak stárnoucí zaměstnanec banky náhodně potká (možná po vzoru moderní pohádky Pretty Woman) svého prostituta. Montiel nakonec vše JEN odvyprávěl, tu kostrbatěji, tu obratněji, nějakou myšlenku to má, snaha o přesah mu ale úplně nevychází. Williams je po herecké stránce docela fajn, vnitřní síla výsledku ovšem schází. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Jedno z najväčších filmových očakávaní tohto roku nakoľko ide o posledný film, kde máme v hlavnej role nezabudnuteľného Robina Williamsa. Musím skonštatovať, že nejde o jeho najlepší filmový počin, no rozhodne je povinnosť pre jeho fanúšikov a myslím si, že aj pre ľudí, ktorí majú radi trošku náročnejšie filmy. Myslím si, že myšlienky, ktoré chce zanechať sú dobré, len sú možno predstavené v príbehu, ktorý nemusí sadnúť úplne každému. V prvom rade ale pochválim hudbu, ktorá je vo filme úplne fantastická a rovnako aj Williamsov výkon. Myslím si, že tento človek dokázal dať srdce v každom filme a je to vidno i tu. Myslím si, že mnohé rozhodnutia jeho postavy plynú najmä z faktu, že nikdy nemal deti a chcel Leovi byť viac otcom než milencom. A možno v tom hral aj fakt, že jeho vlastný otec zomieral a mal pocit, že potrebuje pomôcť niekomu inému, kto by mu mohol byť synom. Mám veľmi rád záverečný dialóg medzi Nolanom a Joy, v ktorom je obrovská dávka emócií, no možno by filmu pomohlo, keby nebol tak veľmi smutný. Možno sa občas mohol trošku jemne odľahčiť nejakým WIlliamovským humorom, ktorý vo filme nie je síce nutný, ale mohol aspoň občas trošku vyčistiť vo filme vzduch. Myslím si ale, že myšlienky sú dobre stvárnené a som rozhodne rád, že som Boulevard videl. Film ma rozhodne nesklamal. Hodnotenie: B ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Máme oddělené pokoje, oddělené ložnice, oddělené životy. Víc oddělení už být nemůžeme. Herecký koncert Robina Williamse. Zároveň je to film o generaci těch, kteří nemohli nebo nedokázali být těmi, kým ve skutečnosti jsou. Nolan je člověk, který se stává obětí sebe sama, svého vlastního života, utopeného ve lžích a přetvářkách. Zároveň je to ale člověk, který má alespoň teď, v šedesáti, dostatek odvahy na to, aby vystoupil ze svého stínu a začal konečně žít tak, jak si celý život představoval. Aby nalezl sebe, musí ztratit druhé. A o tom ten film je. #Mezipatra 2015 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Bulvár má celkem dobrý námět a disponuje skvělým hereckým obsazením v podobě Robina Williamse a Kathy Baker, nicméně se nemohu zbavit všudypřítomného pocitu emocionální prázdnoty, jež na mě během celého filmu sálala. Hlavní postava objevuje v pozdním věku zakoutí své sexuality, potýká se s dlouhotrvající manželskou krizí, řeší problémy v práci a navštěvuje pomalu umírajícího otce v nemocnici - při výčtu to zní velice lákavě, avšak celé to působí příliš povrchně, místy až nudně, což opravdu zamrzí, jelikož zde byl cítit velký potenciál. Nejpůsobivější scénou byla závěrečná konfrontace mezi Nolanem a jeho ženou, zbytek byl spíše takový nemastný neslaný. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí muž, který konečně najde odvahu od základů změnit svůj život, potká mladého muže, který něco takového nedokáže. Podle mě je to příběh oboustranné lásky, jenomže nevyřčené. Leo je slaboch, který neumí přijmout jiný, vlídnější svět, než je ten, ve kterém žije, který už ho opředl temnými pouty, z nichž zahlédneme jen několik stínů a odrazů, i to ale stačí, abychom pochopili, že už je polapený a ztracený. Proto se brání i sebemenšímu náznaku, sebemenší možnosti, že by mohl žít jinak. Přesto však některé jeho činy svědčí o tom, že ani pro něj vztah ke stárnoucímu muži není pouhá obchodní transakce: zákazník - prostitut. ____ Snímek je málomluvný a zdánlivě i málodějový. Hodně podstatného se odehrává pod povrchem. Robin Williams i Roberto Aguire hrají přesně, zdatně jim sekunduje i Nolanova manželka. Právě jejich uměřené herectví dává prostor podpovrchové bouři emocí. SHRNUTÍ: Někdy už je na některé věci příliš pozdě, ale nadějné je, když se člověk aspoň snaží. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mohol by to byt celkom slusny film o osamelom chlapikovi, ktory sa zblizi s mladym prostitutom, vylieva si u neho srdiecko a naviaze k nemu otcovsky vztah, kedze vlastne dieta nema, ale v tomto prevedeni to je neskutocna utrpna nuda. Co som mohol tusit vzhladom na predosle rovnako pomale Montielove filmy. A bohuzial film nezacharni ani Robin Williams, ktory predvadza solidny vykon, ale vdaka nezazivnej rezii pôsobi cely cas iba jak zbity pes. Film vhodny ibe pre ludi, ktory chcu vidiet Williamsa v netradicnejsej polohe. A ze to bol jeho posledny film je absolutne nepodstatne. 4/10. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Bulvár určitě není komedie,ale to asi dojde každému kdo si přečte ,že je to drama .-)))No ,celý film se vám snaží ukázat jaké to je prozřít už v pokročilém věku co se sexuální orientace týká.Film mi ničím výjímečným v hlavě nezůstal až na to,že jakož to jeden z posledních filmu Robina Wiliamse ,co by skvělého herce to ve vás zanechá smutný dojem.Za mě celkově 65% a tři hvězdy. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Námět je skvělý, herci také, ale scénář někde od poloviny jde směrem, se kterým se nedokáži ztotožnit, přijde mi divný, až nereálný. Vzhledem k tomu, že jde o poslední film Robina Williamse, tak jako vyjádření úcty k jeho celoživotnímu herectví dávám 3*. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nebýt hereckého výkonu Robina Williamse, který ještě naposledy dokázal, že dramatické role mu byly vlastní, tak nestojí tenhle film za řeč. Tohle je velmi špatně vedený scénář, kdy mna konci máte mít pocit, že souzníte s hlavní postavou, ale to prostě nejde. V jeho rozhodnutích není nic dobrého a správného, co by jeho štěstí na konci mělo ospravedlnit. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

, Jo, jo, je mi to jasne, ludovo sa tomu povie zasrana buzniada /este aj ten mlady bol prostitut/, odborne sa to teda pokusim aj ja filmovo -teoreticky rozobrat : Nadcasovy pribeh o tom, jak stary 60 rocny chlap hlada sam seba - zasadene je to urcite do drsnych kulis akehosi americkeho mesta /aspon meno toho mesta mohli dat/. Mlady - evidentne homosexualny - prostitut Leo bojuje o svoje miesto v prostredi v ktorom az prilis casto rozhoduje pravo silnejsieho, zatial co vnutorny svet mladeho prostituta sa plni laskou, bolestou ale i tuzbou. Boulevard 2014 je nepochybne portretom sucasneho mladeho cloveka kdesi uprostred USA, zaroven vsak Boulevard 2014 je portretom nepostrehnutelnych sil, ktore formuju ludske zivoty. Je to filmovo -teoreticky vsetko spravne, alebo som zas zabudol nejaku tu odbornu picovinu z filmovej teorie ? 5 % ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Robin odešel z tohoto světa s tím, že jako svou poslední roli zanechal toto veleprázdné nic. Drama, které tak strašně moc chce mít přesah do lidskoprávních, sociálních a psychologických sfér, až ztratí sebe sama. Výsledkem je hrdina, se kterým stěží dovedete navázat nějaké pouto a příběh, který neumí ani dojmout, ani zaujmout, ani poučit. Jdu vzpomínat na World's Greatest Dad, které mělo aspoň vtip a drzost. 35 % ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Nemá se cenu rozepisovat, jen můj postřeh. Zdá se mi, že Robin dostal tuto roli jako osud, těsně předtím, než sám odešel z tohoto světa a u každé scény, když jsem se na něj díval, jakoby už to nebyl přesně on a v hlavě už mu něco doutnalo, přikryté dobrým zvládnutím role Nolana, i když ta postava nebyla herecky kdovíjak těžká, takže z mého pohledu hovořit tady o vynikajícím herectví si netroufám, hodnotím tento film, ne jeho výkony v jiných, starších filmech ... 7777 (3,5) ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavej na jeden z posledních filmů, kterej po sobě Robin Williams před svym dobrovolnym odchodem zanechal a i vzhledem k tomuhle smutnýmu faktu musím říct: žádná sláva. Námět (pochyby o svym současnym životě, v podstatě jeho bilancování a sbírání odvahy ke změně) nebyl uplně marnej, ale příběh začal po slibnym úvodu trpět nepříliš uvěřitelnym chovánim hlavních postav a těch homoscének bylo na muj vkus až příliš. Jenže Robin Williams dokáže zahrát uplně všechno, takže za jeho obsazení, atmosférický scény v podobě nočního auto-bloudění a hudbu se zajímavym motivem třetí hodně slabá hvězda. ()

LubosD 

všechny recenze uživatele

Film není špatně zpracovaný, ale příběh a rozhodnutí hlavního hrdiny se mi osobně natolik příčila, že to ve mně zanechalo jen nepříjemný pocit. ()

Blondie83 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s komentářem uživatele LubosD níže, cítím to přesně tak - zpracování filmu ok, ale příběh hlavního hrdiny se mi tak příčil, že doteď cítím tu nepříjemnou pachuť. ()

gootik odpad!

všechny recenze uživatele

Vůbec nepochybuji, že se najdou cinefilní masochisté, kteří se na tohle podívají do konce a ještě to budou nazývat vymazlenou žánrovkou oslavující již mrtvého velikána. Ale pro kohokoli při smyslech kdo neběhá s veverčími zombiemi... ruce pryč!! Chraňte si svůj svět, protože tohle je naprostý nesmysl. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem film, který mě zatlačí do křesla, který mi něco přinese a z kterého mi půjde mráz po zádech. Ale nedočkala jsem se ničeho. Upřímně je mi líto, že zrovna Boulevard je tím filmem, kde jsme Williamse mohli vidět naposledy. Zasloužil by si před svým odchodem něco důstojnějšího nebo silnějšího. Ve filmu vlastně není nic jiného než v traileru, vůbec nic. Manželé mají oddělené postele, pokoje, vlastně žijí spíš vedle sebe než spolu, děti žádné, muž už od dětství polemizuje nad svojí sexuální orientací, na ulici jeden večer potká mladého prostituta a rozvine se příběh. Ale není to žádná sláva. Všechno se vleče, vlastně trailer svojí délkou byl přijatelnější než 88 minut, ve kterých se sotva něco děje. Williams se mi ze začátku zdál roztomilý, ale postupem času se mi jeho postava zprotivila. ()

Germanicvs 

všechny recenze uživatele

Carpe diem! Utopit svůj život v nudné kariéře bankovního úředníka nebo na stará kolena odhalit svoje vlastní nitro. Nolan Mack lavíruje mezi dvěma rozličnými světy a je nyní na něm zvolit si tu správnější cestu. ()

Reklama

Reklama