Reklama

Reklama

Unum necessarium

všechny plakáty
Československo, 1983, 43 min

Obsahy(1)

Unum necessarium - jedno potřebné. Desítky pokolení českého a slovenského lidu během staletí vytvářeli obdivuhodné hmotné i duchovní bohatství své země. Díky těžkým obdobím své historie lid ČSSR znal drahou cenu a vysoké hodnoty života v míru a přátelství se všemi národy světa. Dokument o průběhu Světového mírového shromáždění v Praze v roce1983. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Dokument o hledání a prosazování míru, je zastíněn fakty, kterým se snímek záměrně vyhýbá. Politické zločiny Stalina ve 30.letech či 50. léta v samotném ČSSR. Jsou zde vyzdviženy hlavně imperialistické zájmy o ovládnutí Evropy a vlastně i celého světa. Nelidská tragedie v Hirošimě a Nagasaki (velmi drastické záběry), raketové základny, hromadné zbrojení a hrozba jaderné války. Také fakta, nicméně účelově podaná. Dokument nenechává prostor pro vlastní názor. Na poslední chvíli se rudí zastánci míru snaží ukázat lidskou tvář. Jednoduchá myšlenka o míru, jež asi nebude nikdy zcela naplněna, jak lze vidět dnes v roce 2014. Je zde i záznam Mírové konference v ČSSR s delegáty z celého světa, bohužel bez jakéhokoli výsledku. ()

sator odpad!

všechny recenze uživatele

Snůška frází v podobě tesatelného " Husitství usilovalo o mír v Evropě a prosazovalo internacionalismus mezi národy"...Stále si většina lidí plete duševní s duchovním, viz popisek k filmu,to že "duchovní (vztah Bohu)" bolšanovi vadill a všude kde byl ho kastroval, ať už z Komenského nebo Husa, je notoricky známo... ()

Reklama

Reklama