Reklama

Reklama

The Bridge

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2013–2014), 18 h 49 min (Minutáž: 37–61 min)

Hudba:

Shawn Pierce

Hrají:

Demián Bichir, Diane Kruger, Thomas M. Wright, Eric Lange, Emily Rios, Ted Levine, Annabeth Gish, Matthew Lillard, Duane Whitaker, Ramón Franco, Jon Gries (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Marco Ruiz (Demián Bichir) je vyšetrovateľ na oddelení vrážd za štát Chihuahua v Mexiku. Marco, ktorý žije v meste Ciudad Juárez, je rodinne založený muž a jeden z posledných čestných policajtov v skorumpovanom a apatickom policajnom zbore, ktorý svojou nečinnosťou nahráva vplyvným drogovým kartelom. Marco je bystrý, očarujúci, má zmysel pre detaily a bolestivo si uvedomuje, že jeho mesto leží v područí chaosu. Keď niekto hodí mŕtve telo na most, ktorý určuje hranicu medzi mestami El Paso a Ciudad Juárez, Ruiza okolnosti prinútia spolupracovať so svojou americkou kolegyňou, detektívkou Sonyou Northovou (Diane Kruger). (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Diane Kruger je sice pořád buchtička k nakousnutí, tady se však hraje na trochu jiné pudy a tu aspergerem prolezlou Sonyu Cross jí moc nežeru. Hraje ji celkem obstojně, o tom žádná, ale Saga Norén to prostě není. A tím jsme u jádra pudla. Kdo viděl originál, nedá na něj dopustit. Demián Bichir je fajn a mexická linie s únosy dívek má něco do sebe, což tak trochu ospravedlňuje vznik jinak zbytečného remaku, přesto se nějak nedokážu rozhodnout, zda dám šanci další sezóně. Jenže když těch vkusnějších kriminálek je jako šafránu... ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že americká verze mě bavila trochu víc než původní Bron/Broen. Už jen to zasazení na mexické hranice slibuje zajímavé prostředí. Obsazení hlavních postav mi je taky sympatičtější. Celkově je to hodně okopírováno, ale jsou tam přidány i nové věci. Celkově se mi to hodně líbí. Seriál byl obnoven pro druhou řadu, tak jsem zvědav s čím příjdou. 75% PS: Momentálně zrovna běží anglicko/francouzká kopie s názvem The Tunnel a zatím slabota. ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Krásně ponurá atmosféra, střet dvou kultur v podání mexického detektiva a americké policistky. Pomalé tempo vyprávění přidává téhle kriminálce na přesvědčivosti. Sice si budu muset chvíli zvykat na klasicky nemastnou-neslanou Diane Kruger, ale charismatický a jako vždy výtečný Demián Bichir její herecké "nevlohy" naštěstí vyvažuje. Pilot - 90% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Je mi záhadou, proč Američané musí kopírovat každý zdařilejší evropský seriál. A to i ty britské, ve kterých neexistuje jazyková bariéra. Budiž. Tady to alespoň mohlo mít význam, protože porovnání kultur Mexico a Spojené Státy je něco úplně jiného než prakticky neexistující předěl mezi Skandinávií a Skandinávií. Bohužel je zápletka téměř doslovně obšlehnutá z originálu. Což znamená, že pokud jste viděli Švédsko - Dánskou kriminálku a netrpíte alzheimerem, tak prakticky nemá smysl sledovat americkou adaptaci. A navíc jste viděli tu lepší verzi. Jak atmosférou, tak obsazením. Až tady jsem docenil, jak skvěle Sofia Helin zahrála, protože Diane Kruger je o třídu horší a na celém seriálu je to hodně vidět. Alespoň Demián Bichir je důstojným protějškem své dánské předloze. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Zachmuřenou negativitu prvních dílů první série brzy střídá stravitelnější melancholie, nové tempo událostí a ve druhé sérii i mystérium podivnosti, rozjitřené zejména postavou psychicky vyšinuté Eleanor (Franka Potente). Události budí neutuchající zvědavost a žízeň po dalším díle. S přibývajícími díly také přivykáme přímočaré bezútěšnosti a beznaději života této výspy světa - tvůrcům se podařilo diváka do reálií usadit jako řidiče za palubu darované alfy romeo. Spletitost mnohavrstevného boje s kartelem a korupce do morku kostí každého nově narozeného dítěte, to je denní realita každé části světa, v níž vládne mafie. Z chudoby a závislosti jako z nevyčerpatelného pramene srší stále nové zápletky a problémy - ideální prostředí pro napínavou krimi. Proti sobě tu pikantně a chytře stojí jakási gumová lidskost, na kterou se lidé odvolávají při svém pochybení, v extrému vedoucí ke spirálovitému hromadění problémů, z nichž není cesty zpět (pomsta, bolest, křivda, slabost, lenost, hloupost), zde zosobněná většinou postav, včetně detektiva, poddajného Marco Ruize, který se snaží plavat s proudem, a tuhá a občas tupá zásadovost bezbřehé čistoty logického světa Aspergerova syndromu hlavní vyšetřovatelky Sonyi Cross. Diane Kruger mě skoro v každé své performanci znovu překvapí, ale neprávem (očekávat od ní průměrný výkon je prostě chyba). Tím více se ovšem těším z každého jejího nového hereckého koncertu. Roli detektivky Sonyi se zhostila tak věrně, až se postava někdy zajídá pod kůži a dráždí k vzteku - tak jak to zná každý, kdo má s lidmi ve spektru zkušenost. Stejně přesvědčivě vykresluje její charakteristické přednosti - tah na branku, nadprůměrnou inteligenci, neobvyklou schopnost soustředění, myšlení v souvislostech, půvabnou čistotu mysli, nepodplatitelnost, víru a křehkou, citlivou duši s touhou po spravedlnosti. Kdesi uprostřed této honičky pojídání vlastního ocasu hadem stojí pro mě v příběhu nejlákavější a vtipně i realisticky vetknutá dvojice bulvárního novináře Daniela Frye a jeho asistentky, lesbické Adriany. Notorický živel, alkoholik a závislák na kokainu Daniel a jeho obětavá "nejlepší přítelkyně" s nohama vždy na zemi vnáší do labyrintu událostí komický prvek. V toku děje korzuje řada klasických sígrů, mezi nimiž nenajdeme shodnou motivaci ani totožné zázemí či psychické východisko, seriál tak nabízí mnoho úhlů pohledů a mnoho osobních příběhů, což jej činí ještě zajímavějším (jediná postava, jejíž vřazení do kolotoče skřípe, je Sonyin intimní přítel Jack Dobbs). Ve shluku skvělých herců upozorňuji na zajímavý výkon Thomase Wrighta v roli podivínského záchranáře dívek Stevena a samozřejmě Franku Potente a její křiklavě psychotickou Eleanor. Seriál skýtá v každém případě mnoho hodin autentického napětí i a konečně i dobrý pocit, že je člověk doma ve střední Evropě. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • V 17. minutě při transportu drog slyšíme v pozadí skladbu „Livin' On a Prayer“ od mexické heavy metalové mariachi kapely Metalachi. Tuto píseň původně nahrála americká kapela Bon Jovi. (Trajektt)

Související novinky

National Geographic uvádí exkluzivní seriál

National Geographic uvádí exkluzivní seriál

08.08.2020

Děj seriálu Hrubá kůže se točí kolem záhadných vražd osadníků usazujících se v nelítostné divočině Nové Francie v 90. letech 17. století. Zdá se, že nepokoje přerostou v občanskou válku. Z… (více)

Reklama

Reklama