Reklama

Reklama

Souhlasím s podmínkami

(festivalový název)
  • Česko Pozor na smluvní podmínky (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Koncept soukromí patří zdá se minulosti, jak nás přesvědčují v dokumentu Cullena Hobacka odborníci na technologie a společenské vědy. Téměř pokaždé, když si zřizujeme e-mail nebo aktualizujeme software, klikneme na tlačítko „souhlasím". Kolik z nás si však kdy skutečně přečetlo podmínky? Naším stvrzením poskytujeme velkým korporacím jako Facebook či Google, a potažmo i národním vládám možnost monitorovat naše chování v reálném čase. Akceptujeme však i skutečnost, že můžeme být vyhoštěni ze země, když na Twitteru zavtipkujeme o terorismu? Film chronologicky mapuje proměnu americké legislativy, která ruku v ruce se stále zdokonalujícími se technologiemi pro ukládání velkých dat přibližuje naše životy orwellovské dystopii. (Jeden svět)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (10)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Informacemi nabitý, ale jinak průměrně natočený dokument o soukromí, či spíše jeho ztrátě při používání internetu. Vzpomněl jsem si zejména na House of Cards, kde byl terorismus použit jakožto záminka pro ovládnutí populace. Co na to říkáte, pane Bushi? Mrk, mrk. Sledovat v tomhle dokumentu Zuckerberga, jak mluví o Facebooku a přitom si číst fakta, jak využívají uživatelské údaje k vlastnímu profitu (nemluvě o tom, že údaje používá CIA, FBI atd.), tak bych mu nejraději vlepil pěkného facana. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Oci otevirajici kriticky dokument o soukromi na internetu, ktery by mohl zlepsit zpusob vypraveni dobry pro vase rodice, kteri nerozumi internetu. Je o tom jak nas Mark Zuckenberg nenavidi. Sbirka faktu a argumentu je zdarila, ale cekal jsem na naznaceni reseni. "Tezba dat" je rustovy prumysl a vsechny spolecnosti vyvijeji cinnost k zjisteni zvyku spotrebitele. Pod zemi byla postavena infrastruktura, ktera je jen zdanlive zdarma. Tim se zanr posouva do hororu, ktery neni zadna fikce, ale je bolestne malo kreativni. Mozne reseni je: proletariate, stoupnete si na druhou stranu chodniku. Dokument jsem shledl na mezinarodni akci na spolecne produkci ve vstupni brane bulharskeho pohori Pyrin Bansku. A proste nas to nechytlo natolik, abychom to dodivali do konce a udelali jsme si hudebni vecirek. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Dokument, který opakuje to, co všichni tak nějak víme a tak nějak na to kašleme. Nepřináší nic extra zajímavého a nového, kromě toho, že největší nepřítelem je Facebook a Google. Na štěstí to však nemá dlouho stopáž a vcelku rychle to uteče, aniž by se fakta začala nějak výrazně opakovat. Čekal jsem od toho trochu víc... ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Dokument, který se zabývá naším soukromím na internetu, nepřináší téměř nic nového, co bychom nevěděli. V této oblasti se neustále něco děje (dokument dokončil zrovna v době, když unikly data o projektu PRISM) a dokumentarista bohužel nejde moc do hloubky. Je to spíš delší upozornění, abyste si dávali bacha, co dáváte na internet a hlavně, abyste si vůbec nezakládali účet na Facebooku (a pokud ho tam už máte, tak smazáním účtu data nezmizí). Ještě, že tu naši ČSFD nezneužívají jiné firmy :) ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

The document with main plot about easily gained datas (voluntarily transmised of informations by clinking on the button AGREE) has conclusion in direct witness of concrete cases (PRISM, Wikileaks, Spyfiles, Anonymus). Through this cases are creators trying to describe issues closely, thereby there should be bigger wave of realization that movement in the frame of online world is not free and without side effects. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama