Reklama

Reklama

VOD (1)

Policista Jack Stone byl zatčen za vraždu svého kolegy a přichází do kriminálu, kam poslal mnoho zločinců. Celé vězení ovládá ruský mafián Balam, který má prsty ve vraždě Jackovy manželky a dcery. Jackovou jedinou touhou je dostat se k Balamovi a pomstít se... (TV Prima)

Recenze (52)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tentokrát Lungren není do počtu a žádná podržtaška a tak musím říct, že jde o to lepší, co jsem s ním za poslední dobu viděl. Jen mne udivuje, jak zvládne vyprodukovat tolik filmů ročně. Film má tempo, které dozajista udrží vaši pozornost. Dialogy tentokrát není třeba vůbec řešit, je to přece basa a tím pádem téměř akademické prostředí. O akci taky nouze zrovna není. Hlavní klaďas je solidně našláplej a tak se na tu řežbu dá vcelku solidně koukat. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Policista Jack Stone chce vykonat pomstu, ale háček je v tom, že se musí dostat do vězení... Podle plakátů by se mohlo zdát, že je Dolph Lundgren (William) hlavní hvězdou, ale není tomu tak. Vidět Lundgrena s mopem byl docela šok, ale naštěstí je v příběhu u jeho postavy nečekaný zvrat. V hlavní roli se představil sympatický Matthew Reese (Jack Stone), který si nevedl vůbec špatně a snad se ještě v nějakém zajímavém akčním kousku objeví. Z davu bezejmenných vězňů vyčnívá Seante Williams jako Silva, který mohl dostat více prostoru. Jelikož jde o smíšené vězení tak nemůže chybět ženská postava, kterou ztvárnila Danielle Chuchran (Alena). Robustní záporák Chuck Liddell (Balam) byl zklamáním, protože nejde o herecky zajímavý materiál. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Úroveň týchto akčných videofilmov je už podstatne nižšie, než napríklad v minulej dekáde, kedy ešte mávali aj nejaký rozpočet a klasickí akční hrdinovia v nich hrávali to, čo vedeli najlepšie, preto už podobné filmy ani moc nepozerávam, ale aj tak sa raz za čas objaví nejaké parádne videobéčko, pri ktorom si tvorcovia poradia aj pri obmedzenom rozpočte a ním je práve aj Riot. Prostredie väzenia tu síce nie je až tak atraktívne, ako vo väčšine iných filmoch, prišlo mi to také komornejšie, ale to je vlastne to jediné, kde sa ten nižší rozpočet výraznejšie prejavil, inak som z toho už od začiatku mal veľmi dobrý pocit. Dejovo mi to prišlo dostatočne zaujímavé a pritom vôbec nie predvídateľné, práve naopak, filmu sa pomerne dlho darí tajiť motiváciu väčšiny hlavných postáv, takže som bol aj zvedavý, čo z toho nakoniec bude a ani trochu ma to nesklamalo. Inak obsadenie je takmer úplne neznáme, ale aj tak tvorené sympatickými a akčne schopnými hercami, Matthew Reese je pre mňa úplný nováčik, ale má charizmu, muskulatúru a aj v súbojoch sa na neho dobre pozerá, pričom tu stvárňuje môj obľúbený typ postavy, takže veľmi rád ho uvidím znovu, jediný klasik je tu Dolph Lundgren, ktorý tu síce nie je taký frajer ako obvykle, ale aj tak ma jeho postava bavila a v akcii tiež niečo predvedie a trojicu kladných postáv uzatvára Danielle Chuchran, sympatická a drsná zároveň a tak spolu tu vytvorili zaujímavé akčné trio, ktorému som skutočne fandil. Vedľajšie postavy sú tiež ideálne, jedine hlavný záporák mohol byť lepší, ale zase nemôžem mať všetko. A teraz už k samotnej akcii, ktorá ma teda veľmi milo prekvapila. Tvoria ju prakticky len súboje, na ktorých síce vidno, že sú trochu pomalšie, než by mali, protivníci často viditeľne čakajú na ranu a tiež mohli byť aj drsnejšie, všimol som si prakticky len jednu zlomenú ruku, čo je dosť málo. Ale inak môžem len chváliť, je ich plno, pričom majú až prekvapivo kvalitnú choreografiu, poteší slušná rozmanitosť, keďže nechýbajú súboje jeden na jedného, proti presile, alebo každý proti každému a našiel som si tu plno výborných chvatov. Občas som si dokonca pripadal, akoby som pozeral nejaký starší hong-kogský akčný film, síce len béčkovejší, ale aj tak. Sklamaním je jedine závarečný súboj, ktorý za moc nestojí, ale inak ma bavili všetky a hlavne to veľkolepé finále, kedy sa bije každý s každým som si teda dosť užil. A režijne ma to tiež nesklamalo, rozpočet bol využitý dobre, aby to v rámci možností pôsobilo dostatočne kvalitne. Takže pre mňa teda veľmi príjemné prekvapenie, Riot som si pozrel len kvôli zvedavosti, čo predvedie Dolph Lundgren, ale dočkal som sa vydareného akčného béčka, ktoré si s radosťou pustím znovu. 76% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Slušná jednohúbka. Lundgren nie je tento krát stredobodom pozornosti ako za mlada, ale pekne prihráva Reeseovi na smeč. A to je predovšetkým to o čo tu ide. Akcie majú fakt luxusnú choreografiu a skutočne je na čo pozerať, navyše ani príbeh nie je úplne na zahodenie. Plus keď si k tomu pripočítate tých 87 minút, nuda fakt nehrozí. Za posledné roky rozhodne to najlepšie v čom Doplh hral. 60% - 3* ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Solidní béčko,které na první shlédnutí docela funguje, napodruhé bych hodnotil méně neboť je v tom spousta nesmyslů. Vydržel jsem do konce jen kvůli skvělým bitkám, ale vcelku je to blbina. Stárnoucí Lundgrén dělá jen uklízeče, takže v hlavní roli celkem nevýrazný Reese. A nemám rád, když má film několik rúzných názvů, pro mě je to prostě originál Riot. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Jack Stone (Matthew Reese) má při závěrečném boji proti hlavnímu padouchovi velkou krvavou ránu nejdřív na pravém boku, poté na levém boku a nakonec opět na pravém boku. (Kodousek)

Reklama

Reklama