Reklama

Reklama

VOD (1)

Policista Jack Stone byl zatčen za vraždu svého kolegy a přichází do kriminálu, kam poslal mnoho zločinců. Celé vězení ovládá ruský mafián Balam, který má prsty ve vraždě Jackovy manželky a dcery. Jackovou jedinou touhou je dostat se k Balamovi a pomstít se... (TV Prima)

Recenze (52)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hmm jsem rozpolcenej. Na jednu stranu mě štve, že je to další film kde je Lundgren za přidržtašku jenom, aby si ho mohli dát na plakát a po pravdě ani jeho vizáž se mi nelíbila, ale zase na druhou stranu hlavní hrdina je solidně našláplej. Ve filmu se pořád něco děje bitka střídá bitku jednou je to jeden na jednoho, pak jeden proti přesile a na konci všichni proti všem. Je to svižný, kontaktní a přehledně natočený. Nevěděl jsem jak se k tomu postavit, tak neutrální průměr bude nejlepší a Dolph s mopem v ruce mě fakt rozsekal! 50% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem žádného Shakespeara, ale příběh je i na akční béčko krajně prostoduchý (obzvláště mimo mříže lapáku), Matthew Reese má kouzlo osobnosti muže z reklamy na Voltaren gel a kontaktní souboje působí až příliš strojeně (za všechny kuchyňský Pussy Riot). To už byl přesvědčivější manažer podlah Lundgren s mimikry sluhy Igora.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Úroveň týchto akčných videofilmov je už podstatne nižšie, než napríklad v minulej dekáde, kedy ešte mávali aj nejaký rozpočet a klasickí akční hrdinovia v nich hrávali to, čo vedeli najlepšie, preto už podobné filmy ani moc nepozerávam, ale aj tak sa raz za čas objaví nejaké parádne videobéčko, pri ktorom si tvorcovia poradia aj pri obmedzenom rozpočte a ním je práve aj Riot. Prostredie väzenia tu síce nie je až tak atraktívne, ako vo väčšine iných filmoch, prišlo mi to také komornejšie, ale to je vlastne to jediné, kde sa ten nižší rozpočet výraznejšie prejavil, inak som z toho už od začiatku mal veľmi dobrý pocit. Dejovo mi to prišlo dostatočne zaujímavé a pritom vôbec nie predvídateľné, práve naopak, filmu sa pomerne dlho darí tajiť motiváciu väčšiny hlavných postáv, takže som bol aj zvedavý, čo z toho nakoniec bude a ani trochu ma to nesklamalo. Inak obsadenie je takmer úplne neznáme, ale aj tak tvorené sympatickými a akčne schopnými hercami, Matthew Reese je pre mňa úplný nováčik, ale má charizmu, muskulatúru a aj v súbojoch sa na neho dobre pozerá, pričom tu stvárňuje môj obľúbený typ postavy, takže veľmi rád ho uvidím znovu, jediný klasik je tu Dolph Lundgren, ktorý tu síce nie je taký frajer ako obvykle, ale aj tak ma jeho postava bavila a v akcii tiež niečo predvedie a trojicu kladných postáv uzatvára Danielle Chuchran, sympatická a drsná zároveň a tak spolu tu vytvorili zaujímavé akčné trio, ktorému som skutočne fandil. Vedľajšie postavy sú tiež ideálne, jedine hlavný záporák mohol byť lepší, ale zase nemôžem mať všetko. A teraz už k samotnej akcii, ktorá ma teda veľmi milo prekvapila. Tvoria ju prakticky len súboje, na ktorých síce vidno, že sú trochu pomalšie, než by mali, protivníci často viditeľne čakajú na ranu a tiež mohli byť aj drsnejšie, všimol som si prakticky len jednu zlomenú ruku, čo je dosť málo. Ale inak môžem len chváliť, je ich plno, pričom majú až prekvapivo kvalitnú choreografiu, poteší slušná rozmanitosť, keďže nechýbajú súboje jeden na jedného, proti presile, alebo každý proti každému a našiel som si tu plno výborných chvatov. Občas som si dokonca pripadal, akoby som pozeral nejaký starší hong-kogský akčný film, síce len béčkovejší, ale aj tak. Sklamaním je jedine závarečný súboj, ktorý za moc nestojí, ale inak ma bavili všetky a hlavne to veľkolepé finále, kedy sa bije každý s každým som si teda dosť užil. A režijne ma to tiež nesklamalo, rozpočet bol využitý dobre, aby to v rámci možností pôsobilo dostatočne kvalitne. Takže pre mňa teda veľmi príjemné prekvapenie, Riot som si pozrel len kvôli zvedavosti, čo predvedie Dolph Lundgren, ale dočkal som sa vydareného akčného béčka, ktoré si s radosťou pustím znovu. 76% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Slušná jednohúbka. Lundgren nie je tento krát stredobodom pozornosti ako za mlada, ale pekne prihráva Reeseovi na smeč. A to je predovšetkým to o čo tu ide. Akcie majú fakt luxusnú choreografiu a skutočne je na čo pozerať, navyše ani príbeh nie je úplne na zahodenie. Plus keď si k tomu pripočítate tých 87 minút, nuda fakt nehrozí. Za posledné roky rozhodne to najlepšie v čom Doplh hral. 60% - 3* ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Policista Jack Stone chce vykonat pomstu, ale háček je v tom, že se musí dostat do vězení... Podle plakátů by se mohlo zdát, že je Dolph Lundgren (William) hlavní hvězdou, ale není tomu tak. Vidět Lundgrena s mopem byl docela šok, ale naštěstí je v příběhu u jeho postavy nečekaný zvrat. V hlavní roli se představil sympatický Matthew Reese (Jack Stone), který si nevedl vůbec špatně a snad se ještě v nějakém zajímavém akčním kousku objeví. Z davu bezejmenných vězňů vyčnívá Seante Williams jako Silva, který mohl dostat více prostoru. Jelikož jde o smíšené vězení tak nemůže chybět ženská postava, kterou ztvárnila Danielle Chuchran (Alena). Robustní záporák Chuck Liddell (Balam) byl zklamáním, protože nejde o herecky zajímavý materiál. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|80%| Tak teda RIOT mě hodně bavil. Konečně po nějaké době super béčko se skvělými fighty. Sice třeba takový Florentine umí propracovanější a serioznější bitky, ale i tak jsem s tímto velmi spokojen. Matthew Reese jako hlavní hrdina mě opravdu zaujal. Plus jeho bojové umění – byla radost ho vidět v akci. Dolph Lundgren mě zezačátku když jsem ho viděl s mopem, strašně pobavil. Mentálního chlapa zahrál opravdu dobře ale. Takže nesouhlasím s názory, že se jako akční herec ztrapnoval. S akcí se ale také místy předvedl, ikdyž ne tolik jako Reese, ale nevadí. No, aspon ve finále se trochu víc rozjel. Ostatní herci, záporáci atd – naprosto v pořádku. Takže film je prostě o pořádných bitkách, čím víc se film ubírá ke konci, tím jich je víc, tím je tempo svižnější. I ostatní aspekty snímku jsou dobré.Občas nějaká přestřelka taky je. Jednoduchý a funkční příběh, hrdinu jsem si oblíbil hned. Tak proč hledat nějaké zbytečné chyby? Spokojenost. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak tyhle filmy miluji, člověk od nich čeká minimálně dvě hvězdy, tři když bude mít štěstí a nakonec se z toho vyklube povedený akčňák. Je tedy fakt, že sem za tu postavu co tady Lundgren hraje, chtěl snížit o jednu hvězdu, ale jak se pak ukázalo, tak Lundgren je docela lišák a zkouší to jinak. No k akci nemám co dodat, bitky a ta jedna přestřelka, sou napínavý, choregraficky dobře zvládnutý, ale ty bitky, ty se povedly hodně dobře, tady lze jen chválit. Je fajn že postavy, jak ty hlavní tak i ty vedlejší, sou dobře propracovaný, záporáci tady nejsou jen další blbci, co stojí a čekají až je něco trefí, ale dělají svoji práci záporáka, na jedničku. A ty kladné, taky umí překvapit, takže pomoc od vězně v kritické situaci tomu se řiká příjemný zvrat. A tím se dostávám k příběhu, někdo by řekl, že tohle už tu bylo s Van Dammem - Death Warrant. Však pozor, když se nad tím zamyslíte, tak ten příběh je docela dobře napsaný a dokáže i překvapit, tohle sem od akčního béčka nečekal, takže ten příběh ten stojí za pozornost. Je teda úsměvné že v té věznici byl jenom jeden černoch, ale což, asi v tom městě neni tolik problematických černochů aneb škola hrou pomáhá. Během filmu, se mi tedy vybavil, kousek Force of Execution, ale tenhle film, to je jiná záležitost a o mnoho lepší. Jo chybí tomu nějaké výraznější násilí, ale zase než aby do filmu procpali počítačovou krev, která je hrozná, tak to nakonec ani nevadí. Soundtrack v akčních scénách překvapí. No někdo mně nazve kulervantem, někdo že zase nadhodnocuji, ale tenhle film si zaslouží pětku. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Joo je to hezký, ty fighty, střílení, útěk, plánování... tohle všechno vidět. Ale čeho je moc toho je moc. Podlě mě takovýhlech filmů na takovej námět bylo už tolik, že už to fakt po čase omrzí.. a to filmy ve vezení miluju. Taky dávám velké plus za Danielle Chuchran! Skvělý bojový scény. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Slaboduché a nudné béčko, kde nefunguje ani akcia, ani scény z väzenia, ktorých mohlo byť viac a premakanejších. Kľudne by som to zasadil celé do basy, namiesto flashbackov do minulosti. Ale tá ženská, pre mňa neznáma herečka, tá bola dobrá, aspoň ona to osviežila, keď už chlapi nič neukázali. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Filmy z kriminálu můžu. Tahle sonda do kraje devadesátých let by vůbec nebyla špatná, nebýt celkového zpracování bojů. A vzhledem k tomu, že se ve filmu z 80% fightuje neustále, snímku to pak strašně ublížilo. Čekání kaskadérů na ránu, nesmyslné padání a skákání do prázdna a to vše bez krve. Reese jako hlavní hrdina je na aranžovanou politiku boje strašně tuhý a Dolph sice po dlouhé době i trošku hraje, ale pro změnu zvedá pouze ruce, nebo koště. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zase taková hrůza jak tu někteří píší, to nebyla. Prostě průměrná akční podívaná z vězeňského prostředí. Dolph Lundgren tu navíc hrál až druhé housle a vedlejší role „uklízeče – tajného“ mu seděla. To jeho blonďatá parťačka Danielle C. Ryan se mi docela líbila. Hlavní hrdina Matthew Reese si nevedl vůbec špatně, některé bojové choreografie nebyly vůbec špatné (jasně našlo se tu i pár vyloženě směšných), nechyběly logické chyby i vyloženě trapné situace, ale těch mají průměrná béčka hafol – i ty legendární… ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Becko z vezenskeho prostredia plne solidnych bitiek, ktore v ramci sucasnych podfinancovanych videostandardov vyzera celkom slusne. Maly rozpocet vidno len na prestrelke v ktorej sa striela ostosest, ale na kapsulky uz prachy nezvysili a tak sa len obcas dockame nejakeho toho lacneho digitalneho priestrelu. Napriek tomu musim akciu pochvalit, lebo je natocena dokonale prehladne. A akonahle dôjde na bitky, tak väcsinou je na, co pozerat aj ked maju premenlivu kvalitu. Choreografia je celkom kvalitna. Asi tak tretina chvatov stoji fakt za to, tretina postrada dynamimu a pôsobi prilis umelo a nacvicene a tretina chvatov ide tak mimo, ze som si obcas musel pretocit scenu spät, aby som pochopil akoze na aky uder manik reagoval, lebo päst protivnika bola tak daleko, ze by sa medzi nich zmestil dalsi clovek. Proste sa vsadilo na kvantitu na rozdiel od kvality. Ale vdaka mnozstvu bitiek aspon film nenudi, lebo zapletka o pomste je dost primitivna aj ked je podana trochu komplikovanejsie. Ale dejova omacka sa da v pohode vydrzat (s vynimkou linie s dcerou hlavneho zaporaka, ktora bola neskutocne trapna). Hlavny hrdina je charizmaticky, zaporak poriadne namakane hovado, takze sa na ich zaverecny stret tesite cely film. A niekde v pozadi sa neustale mihne Lundgren, ktory tu dost trapne hra full retard agenta, ktory sa z mopom v ruke rozhodol, ze vycisti skorumpovane vezenie od vsetkej spiny. Fanusikovia tohto svedskeho dlhana asi nebudu nadseni. Ale ma tu aspon jednu Seagalovsku hromadnu bitku v ktorej stojac ako skala vymlati celu miestnost dozorcov, ktory lietaju na vsetky strany. Vysledkom je teda pohodove becko pre nas chlapov, ktory mame radi mnozstvo bitiek. 5/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Nechám se slyšet, že prostředek filmu jsem o pár minut přetočil, tolik mne to zas nechytlo. Prvních 30 minut a 20ti minutovej závěr jsou však dostatečně zábavné a napumpované akcí. Pointa ohledně toho o co go ve filmu sahá někam vejš, do politiky, ke korupci a tak podobně. Ale je to béčko s minimalizovaným rozpočtem, takže divák nemůže očekávat přepychovej scénář. A viděl jsem spoustu béček z vězení, tohle mne zas tolik po příběhu neoslnilo, navíc postavy jsou ploché. Ale teď klady. Vizuální stránka až na pár horších střihů, zpomalovaček vypadá naprosto parádně, oslnivě. Akce je spousta a je dostatečně přehledná. Skvělá hudba, která soubojům dodává adrenalin a sem tam humor. Je tu pak jedna přestřelka - zásahy jsou nádherné, občas nějakej výbornej headshot, krev stříká, jen ty výstřely z pistolí a samopalů vyzní amatérsky. Pár umělejch explozí no a to hlavní. FIGHTY! Takhle, občas jsou pomalejší a dost úderů vyzní do prázdna, ale je zde dostatek fatalit a kulervoucích momentů. Bitky se odehrávaj v malém prostředí, naštěstí choreografie je pestrá a obsahuje jak odzbrojování, tak složitější chvaty a parádní kopy. Matthew Reese pak skvěle využívá prostředí. Ano, vzpomínám si na tu bitku s třema policajtama v prádelně, kdy využíval pračku a skvělé kryty proti obuškám - a co ty bestiální sekvence bez střihů, kdy pochodoval chodbama a efektivně likvidoval každýho, koho potkal? Pak tu je několik fakt hustých fatalit, jak jsem říkal. Palicí o schody, mrskání do zdí a o strop... ale nejvíc mne dostala ta zlomenina ruky, to bylo fakt hustý. Reese má charisma, utáhl to, Lundgren mohl mít víc prostoru, naštěstí má fajn hlášky a v akci se předvede, navíc s granátometem vypadá hustě. Ještě mne zaujal spoluvězeň Reeseho Silva, zbytek i na věčně uřvanýho záporáka za nic nestojí. A finální fight nudnej, škoda. Jinak celkem spokojenost, nasmál jsem se, akce je dostatek a hudba je supr. V závěru to i pěkně graduje. Fajn béčko :-) ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pro mě parádní akční béčko, ve kterém sice hraje Dolphík veldejšák, ale hlavní hrdina je sympaťák a skvěle se rube. Pomocnice takénení k zahození. Celý film je plný parádních bitek a film nenudí ani v pomalejších pasážích. Akce je pěkně natočená. Za mě 85% :-) ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

PRIMA HD - Tak tohle mě hodně mile překvapilo. Už podle upoutávek jsem tomu dával velkou naději a v tom, že to má ambice solidního akčňáku, jsem se nespletl. Doplh spíše ve vedlejší roli, avšak hrál obstojně. Nejvíce mě však potěšil Matthew Reese. Má zajímavé charisma a herecký projev. Také je na tom fyzicky velmi dobře a toto skvěle zúročil. Kupodivu to nemělo debilní děj a dialogy. Jelo si to celou dobu to svoje (tj. akce, bitky, bitky a zase akce) a fungovalo to až do konce. Nestydím se za silné 4 hvězdy. PS: Dabing Primy - no problem for me. Zejména pan Jan Kolařík mi na Matthewa Reese seděl skvěle. Co jsem se koukal, tak v původním dabingu (od JOJ-ky) ho mluví Zdeněk Podhůrský, což dle mého není ideální spojení. 77% ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Neměl jsem ani šajn, že tenhle film existuje. S velkou opatrností jsem to zkusil a hele! Výsledek stál za to. Jistě jde o béčko jak vyšitý. Je zde vidět, že peněz na zbyt nebylo, ale byly vyžitý opravdu slušně. Dolph je zde za vedlejší postavu, ale není třeba se obávat. Jeho postava dostane prostoru dost a bude velmi důležitá. Stejně jako bloncka u které jste vlastně nevěděli z jakého důvodu tam co vyvádí. No a hlavní postava? Reese jako herce neznám, ale zde své "herectví" zvládl přesně v ranku v jakém je celý film. Výraz drsňáka střídal s výrazem pokerového hráče bez emocí, který už má jen jeden cíl. No a teď něco k akci. Choreo bylo až příliš viditelně krokově nacvičené, něco jako filmy s Chanem v jeho kung-fu filmech, ale bylo velmi dobře natočené a člověk rád viděl, že se postavy rvou "doopravdy" a nedělá to za ně střihač. Za po dlouhé době fajn béčko dávám 69 procent. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn klasické béčko, kde má Dolph docela dobrou roli, které se zhostil skutečně parádně a ukázal, že i nějaké ty herecké schopnosti z něj dostanete. Akční scény jsou docela dobré, ty rvačky vypadají celkem uvěřitelně a film má dobrý náboj, který vás strhne. K tomu ještě odpovídající stopáž. Jsem spokojen. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tentokrát Lungren není do počtu a žádná podržtaška a tak musím říct, že jde o to lepší, co jsem s ním za poslední dobu viděl. Jen mne udivuje, jak zvládne vyprodukovat tolik filmů ročně. Film má tempo, které dozajista udrží vaši pozornost. Dialogy tentokrát není třeba vůbec řešit, je to přece basa a tím pádem téměř akademické prostředí. O akci taky nouze zrovna není. Hlavní klaďas je solidně našláplej a tak se na tu řežbu dá vcelku solidně koukat. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které uctívá. Jsou filmy, které si člověk užívá a milerád se k nim vrací. Jsou filmy, které si člověk rád pustí jako výplach a solidní zábavu. Pak jsou filmy, ke kterým se člověk dostane jako slepý k houslím a jejich stopáž ho ubíjí asi stejně jako čekání u doktora. Riot má dobrý nápad, bohužel tak průměrný, že se divím, že film vůbec vznikl. Zápletka i se zvraty, které film má, je tak přímočará a předvídatelná, navíc si člověk říká, že to celé viděl na X jiných místech už několikrát. Film ničím nepřekvapí, bitky nejsou nijak zvlášť dobře zvládnuté a celkově to nic divákovi nedá. A když už se divák u filmu nebaví, což je pro mě dost zásadní věc při sledování, tak je všechno špatně. ()

Reklama

Reklama