Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Irský emigrant a válečný veterán Mike Callahan (Dan Duryea) pracuje v Singapuru jako soukromé očko. Frenesie (Marian Carr), zpěvačka v nočním klubu a jeho bývalá láska ho poprosí, aby pohlídal jejího manžela Juliana Marche (Patric Knowles). Má pocit, že se zapletl do nějakých hodně pochybných kšeftů a má o něho strach. Mike zjistí, že má sakra pravdu. Julian se nechal naverbovat jistým Alexisem Pederasem (Gene Lockhart) do party, která chce unést nukleárního fyzika Seana O'Connora (Arthur Shields) a požadovat za jeho vrácení výkupné. Máme tu noční kluby, mlžné noci, záměny osob, běhají tu kuliové s rikšami, vše je jak má být. Po únosu jsou do hry zavlečeny i úřady, včetně guvernéra Sira Charlese Crottse (Nigel Bruce) a pochopitelně místní policie. A mezi tím vším se plácá chudák Callahan, kterému hrozí nebezpečí z několika stran. (Peabody)

(více)

Recenze (5)

liquido26 

všechny recenze uživatele

3,5 V hlavní roli se tu objevuje tradičně výborný Dan Duryea, příběh není špatný, i když spíše než o noir se jedná o akčně dobrodružné béčko. I když je délka pouze 78 minut, neuškodilo by, kdyby to bylo trochu kratší a svižnější. Nejedná se o špatný film, ale ani o nic na co bych se někdy chtěl podívat znova. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Len taky priemerny noir, vacsina noirov, co som videl, su detektivky. Tuna ide vsak o unos ....... kulisy su vyslovene priemerne, dobre, ze sa film rozbehol v druhej polke, potom to uz slo : prestrelky, ba nasiel sa aj vybuch : 67 % ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Aldrichovo štylistické cvičenie pred B-peckou Kiss Me Deadly. Výborná práca s noirovými vizuálnymi konvenciami: žalúzie, stropný ventilátor a jeho tieň, pouličná lampa, blikajúci neón, zahmlená nočná ulica, zmočená dlažba, záľuba kamery v snímaní cez predmety, zaujímavé rakurzy (nadhľady). Ani to, že záverečných 20 minút sa mení v akčné dobrodružstvo mi nevadilo, lebo štýl zostáva zachovaný (tieňohra, uhly kamery). Priznávam, príbeh únosu vedca ma dvakrát nebavil, ale pre tú vycibrenú vizuálnu stránku a charizmatického Duryeau rád idem do vyššieho hodnotenia. 3,5* ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Film, ktery je v prvni polovine "noirovejsi nez noir" (coz pusobi misty smesne, a nepridava tomu ani spatny zvuk, strih a urcity "prilis studiovy" pocit), a ktery se v druhe pulce presunuje do exterieru a meni se nahle na temer akcne-dobrodruznou podivanou...Pozitiva jsem pak shledal v misty velmi peknych obrázcich (v prvni puli), a predevsim pak v pritomnosti me oblibenkyne, nadherne Marian Carr - de facto jedine zenske postavy (Frennessey March). Zapletkou je pak unos atomoveho vedce... (vice info pripadne najdete na webu noiroftheweek.com.) ()

Reklama

Reklama