Reklama

Reklama

Výchozí bod

  • Česko I Origins (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Oční duhovka je jedinečným znakem každého člověka, je nezaměnitelná a nepřenositelná, stejně jako otisk prstu. Existují systémy, které umí pomocí dvanáctimístných kódů rozpoznávat tuto jedinečnost a využívají se při identifikaci jednotlivých osob. Na letištích, v porodnicích ... Ale co když je to jinak? Film Výchozí bod vypráví příběh Dr. Iana Graye (Michael Pitt), molekulárního biologa, jehož životním tématem je studium evoluce oka. Jeho práce jej zcela pohlcuje až do okamžiku, kdy se na večírku setká s krásnou tajemnou dívkou Sofi (Astrid Berges-Frisbey) a požádá ji, aby si mohl vyfotografovat její nádherné oči. Oproti vědecky racionálnímu a profesionálně skeptickému Ianovi je Sofi tvorem divokým a nespoutaným. Jejich protiklady je k sobě přitahují, jejich vztah je intenzivní a pro Iana i nečekaně vášnivý. Bohužel však končí tragicky. Po drsné životní ráně se Ian ještě více ponoří do své práce. Ta jej plně zaměstnává až do okamžiku, kdy se svou kolegyní Karen (Brit Marling) učiní nečekaný objev, který zpochybní jeho dosud neotřesitelnou víru ve vědu a změní jeho skeptický postoj vůči mystickým a spirituálním silám. Potvrdit či vyvrátit novou teorii, která by postavila na hlavu vše, v co lidstvo doposud věřilo, může jen cesta na druhý konec světa. Ian se rozhodne riskovat vědeckou reputaci a vlastní racionalitu a vydá se na šílenou misi, jež má jen mizivou naději na úspěch. (CinemArt)

(více)

Diskuze

Tryskomyš

Tryskomyš (hodnocení, recenze)

Mně to hrozně zklamalo, čekala jsem mnohem víc. První polovina byla absolutně o ničem. Druhá začala být zajímavá - od toho výtahu, no a pak mě to dál taky zklamalo. Je to vcelku o ničem.

Ephemeris

Ephemeris (hodnocení, recenze)

Havaj8

Takto to ale nefunguje. Deň úmrtia predošlej inkarnácie sa automaticky nerovná dátumu narodenia ďalšej. Tibetská kniha mŕtvych hovorí, že v "medzistave bardo" sa duša nachádza 49 dní od smrti. A to ešte len vstupuje do lona budúcej matky. Takže k tý m 49 dňom si ešte treba prirátať 9 mesiacov. 

Alena77

Alena77 (hodnocení, recenze)

Vzpoměnla jsem si na tenhle film.

Spoiler: Jak dopadl ten konec? Měli jste z toho pocit, že si holku odveze nebo jí nechá v Indii?

kamigava

kamigava (hodnocení, recenze)

Artigas

Mě to přitahovalo. :-) Hudba mě doslova hypnotizovala. Americká nuda to není. Jen je potřeba projevit trochu empatie a stát se na chvíli filozofem. Není to žádný popcornový biják přece. Jde o inteligentní dílo.

Havaj8

Havaj8 (hodnocení, recenze)

Tak kolik lidi se po skonceni filmu koukalo, jakej clovek zemrel v jejich den narozeni? Vypada to, ze ja s zadnym vedcem asi rozum nesdilim.

na příspěvěk reagoval Ephemeris

gully

gully (hodnocení, recenze)

Výbornej film. Skvěle natočenej i skvěle zahranej. Tady je skutečně vidět herecký potenciál protagonistů. A že ne sakra není malej!!!

Keys1

Keys1 (hodnocení, recenze)

Veď toto vôbec nebolo Sci-Fi, nechápem prečo tam je tento žáner, keď biblické príbehy su historické filmy, ktoré vraj zobrazujú udalosti, ktoré sa reálne stali, tak ja už neviem. Btw. skvelý film s dobrým nápadom

GarfieldM

GarfieldM (hodnocení, recenze)

Škoda,že ty nejšťavnatější scény jsou takhle prostříhaný,začátek než ta holka zemře je fajn - Klidně i šest hvězd,ale potom to jde do háje - Nuda nic se neděje a ani se nic nedozvíme.Většina novejch filmů je bez konce..

na příspěvěk reagoval Gryphon

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Kmyn

Kmyn (hodnocení, recenze)

Dadel

to její krátké dožití budiž, ale nebylo slyšet žuchnutí výtahu v přízemí, nebo svištění lan

na příspěvěk reagoval denulik

-Dawe-

-Dawe- (hodnocení, recenze)

Právě jsem dokoukal a mám chuť si to pustit znovu, paráda! :)

funkyjjj

funkyjjj (hodnocení, recenze)

wauuuuu  !!!!!  nádhera...nemám slov -konec je prostě  " božííí "  a dodatek po titulcích ....hmmm těžká mňamka  :)

denulik

denulik (hodnocení, recenze)

Dadel

Púšťala som si to tiež dvakrát. Ono to mohlo byť tým, že pri prvom pozretí som to nečakala a nesústredila sa. V tom výťahu jej to nielen odtrhlo nohy, ale celú spodnú polovicu tela. Niečo tam zaklaplo (neukázali čo), no a...Súhlasím s Alenou77- masívny šok, asi ani necítila bolesť, len zrazu umrela. Vraj sa to stáva, doktori ozvite sa.

denulik

denulik (hodnocení, recenze)

martin1991

Pre mnohých asi áno, keď to tak hodnotili. Pre mňa tiež. Nič si z toho nerob, ani mne sa nepáči mnoho filmov, ktoré tu majú 80% a viac. Vitaj v klube:) A neber nám radosť.

Uživatel C3stmir smazal svůj příspěvek.

Alena77

Alena77 (hodnocení, recenze)

Dadel

SPOILER

Přeci její celé tělo bylo v šoku. To jak si ulevila a přitulela se, znamenalo jenom to že umírala.

Když ji vytahoval , tak tam byl slyšet zvuk odtržení nohou.

jiriluk

jiriluk (hodnocení, recenze)

Dadel

no, chvíli jsem nad tím taky přemýšlel a na nic jsem nepřišel :) prostě nám nechtěli ukázat nasílí, mělo to být v duchu toho filmu takový mysteriozní, eterický...

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

SPOILER

Co měla sakra znamenat ta smrt ve výtahu? On ji vytáhne a ona se úlevou tulí k němu, a on pak objeví krev. Já nejdřív myslel, že jsem nedával pozor a něco mi ušlo, ale pak jsem si to pustil znova, a je to natočené úplně trapně. Pokud jí ten výtah usekl nohy, tak by asi reagovala jinak než reagovala

na příspěvěk reagoval jiriluk, Alena77, denulik, Kmyn

Uživatel MZZ smazal svůj příspěvek.

Redi

Redi (hodnocení, recenze)

Mr.Dogman

Kurňa, já věděl, že mám ještě chvíli zůstat sedět :/ Nevadí, zajdu si stejně asi ještě jednou, když jsem zapomněl na potřebné ingredience a po filmu jsem toho dost litoval :)

jiriluk

jiriluk (hodnocení, recenze)

za mě jasnejch 5stars :) konec jsem trochu čekal, ale vůbec to nevadilo :) 

Pietradi

Pietradi (hodnocení, recenze)

Johule

Taky nemůžu hvězdičkovat (ani komentovat). Asi to bude souviset s tou premiérou, jak píše Allien.9 :-(

Allien.9

Allien.9 (hodnocení, recenze)

Johule

Mně jo, zkus se zeptat někoho, kdo nemůže komentovat (jako ty), jestli nemá tentýž problém. Možná ti, co prošli testem, mají něco jako V.I.P. u filmů, které mají ještě dlouho do případné CZ premiéry...

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

13.07.2014

Slavnostní ceremoniál zakončil filmový festival a poroty v čele s Luisem Miñarrem udělily ceny nejlepším ze soutěžních filmů. Křišťálový glóbus pro nejlepší film si odnesl George Ovashvili za… (více)

Reklama

Reklama