Reklama

Reklama

Imagine Dragons: Radioactive

(hudební videoklip)

Obsahy(1)

První píseň z alba Night Visions od Imagine Dragons. (Jocker94)

Recenze (23)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tahle písnička patří momentálně k mým oblíbeným, ani jsem nevěděla, že tady má svůj profil :-) Hodnotím, jak jinak, plným počtem. ()

ChArLeNe

všechny recenze uživatele

Vďaka True Blood som si Radioactive konečne vypočula. No vôbec nemám šajnu, ako to zhodnotiť. V skratke asi takto: hot beats+catchy hoot, lyrics - boring, MV - WTF? Welcome to the new age - forget lyrics. here, have some beats. and get hooked on this chorus. No ale zasa Radioactive krivdím - text nie je zlý, sú horšie (k podobným pesničkám). Len osobne ma ten text neuchvátil. (ale to, čo som o novej generácií napísala, je pravda. i keď, sama niekedy urobím výnimku). Viac sa mi páči Bastille - Pompeii. ()

Seabeast

všechny recenze uživatele

ÚVAHA NAD INTERPRETACÍ: Dle slov samotného zpěváka Dana Reynoldse: "Radioactive je pro mě velmi chlapská, silná píseň a za jejím textem je mnoho z mého osobního příběhu, ale obecně řečeno, je to skladba o probuzení, něco jako když se jednoho dne vzbudíte a rozhodujete se udělat něco nového a náhle vidíte svůj život v jiném světle. Spousta lidí tento krok nevnímá pozitivně, ale myslím si, bez toho aniž bych se chtěl opakovat, že je to posilující a proto jsme to chtěli zobrazit trochu jinak, než je samotný posluchač zvyklý." Je velmi pozoruhodné sledovat, jak se na klip a význam textu dá nazírat mnoha způsoby. Pokud si pročtete diskuze (A, B), tak někdo v tom vidí symboliku, zobrazující současný systém/stav společnosti, politický podtext, další třeba narážky na komunismus, jadernou apokalypsu, souboj mezi dobrem a zlem ve smyslu lidé vs. tyranská vláda, náboženský okultní (rozuměj skrytý) podtext, duchovní probuzení spjaté s osvícením či drogovou závislost a další. V jiném rozhovoru s Danem Reynoldsem byla odpověď na dotaz o významu obdobná jako nahoře a to, že píseň je o jednom z období a jeho démonech, které překonával a o tom, jak v sobě zpátky našel svoji sílu. Text dle mě, může místama působit pochmurně, ale v jádru na mě dýchá pozitivně a povzbudivě a v souvislosti s klipem je tím ještě umocněn. Ačkoliv dle slov zpěváka má osobní charakter, dá se na něj koukat i z globálního hlediska a to tak, že je potřeba, aby tu na Zemi vůbec došlo k nějaké razantní změně. "This is it, the apocalypse" a "Welcome to the new age" je tak pobídkou, aby lidstvo ukončilo jednu kapitolu, začalo zcela novou a opustilo své staré zkostnatělé pohledy... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Imagine Dragons patří mezi mé nejoblíbenější kapely vůbec. Na Radioactive jsem narazil díky traileru na The Host, ale až trailer na Assassin's Creed 3 mě donutil se na tuto skupinu podívat blíže. Klip je hodně zvláštní a až díky němu jsem si na netu vyhledal, kolik významů může tato píseň může mít a vzhledem k tomu, že několik členů ID je mormontské víry, tak mě jistá interpretace nepřekvapuje. Beztak to je jen jedna z mnoha. Hudebně to bylo též trochu něco jiného, než jsem do té doby poslouchal a ačkoli je Radioactive jeden z těch tvrdších songů této kapely, přesto mým uším lahodí (rozuměj, tvrdou muziku já moc nerad) - zejména sólo na bubny, které ve videoklipové verzi vůbec není a je to škoda. Co se samotného klipu týče, nejsem umělec a tak nemůžu říct, zda je dobrý či špatný. Přinejmenším je zajímavý a k mému překvapení obsahuje dvě známé tváře. Na Alexandru Daddario a její očka můžu koukat kdykoli a Lou Diamond Phillips v roli bosse pobavil. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Text mi prišiel až nábožensky, či sektársky naladený, hudba bola skvelá, videoklip s modernými prvkami, vizážou ľudí, no dosť pomstychtivý, tvrdý, veľmi ma to neuchvátilo, aj keď to má poriadnu energiu vďaku bubnom. Plyšaky ma veľmi neberú, považujem to aj v mediálnej brandži za akýsi prvok a prežitok 80., či 90. rokov. Zaujímavé dielo, pri ktorom sa mi chce bláznivo poskakovať. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Hudba horší,ale klip je prostě dobrý.Akorát by mě zajímalo,jestli jsem jediný kdo si všiml,že je ve klipu jeden záběr na kluka co hraje na elektrickou kytaru a kytara přitom není v songu slyšet. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Pesnička sa mi veľmi páči, chytila ma za pačesy a nie a nie ma pustiť.....Ale keď som videl videoklip, bol som mierne zaskočený, lebo som čakal niečo úplne iné... ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Tenhle klip za moc nestojí. Já jsem se na něj podíval jen kuli Alexandře, jenže ta se tam moc nevyskytuje, celkově je klip divnej a hudba mě vůbec nebere. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Písničku znám z této verze s Lindsey Stirling, kterou mám rád. Hned jsem si ji zamiloval a když jsem po pár měsících narazil na originál, hned jsem si ho taky zamiloval. Navíc klip je moc pěkný a souboj plyšáků vtipný. Jinak písnička poslední dobou je slyšet docela často ve filmech a seriálech (The Host, Defiance, Arrow, True Blood,...) a dokonce i u her (Assassin's Creed III, NBA 2K14,...). 90% ()

Reklama

Reklama