Reklama

Reklama

Imagine Dragons: Radioactive

(hudební videoklip)

Obsahy(1)

První píseň z alba Night Visions od Imagine Dragons. (Jocker94)

Recenze (23)

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Písničku znám z této verze s Lindsey Stirling, kterou mám rád. Hned jsem si ji zamiloval a když jsem po pár měsících narazil na originál, hned jsem si ho taky zamiloval. Navíc klip je moc pěkný a souboj plyšáků vtipný. Jinak písnička poslední dobou je slyšet docela často ve filmech a seriálech (The Host, Defiance, Arrow, True Blood,...) a dokonce i u her (Assassin's Creed III, NBA 2K14,...). 90% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Imagine Dragons patří mezi mé nejoblíbenější kapely vůbec. Na Radioactive jsem narazil díky traileru na The Host, ale až trailer na Assassin's Creed 3 mě donutil se na tuto skupinu podívat blíže. Klip je hodně zvláštní a až díky němu jsem si na netu vyhledal, kolik významů může tato píseň může mít a vzhledem k tomu, že několik členů ID je mormontské víry, tak mě jistá interpretace nepřekvapuje. Beztak to je jen jedna z mnoha. Hudebně to bylo též trochu něco jiného, než jsem do té doby poslouchal a ačkoli je Radioactive jeden z těch tvrdších songů této kapely, přesto mým uším lahodí (rozuměj, tvrdou muziku já moc nerad) - zejména sólo na bubny, které ve videoklipové verzi vůbec není a je to škoda. Co se samotného klipu týče, nejsem umělec a tak nemůžu říct, zda je dobrý či špatný. Přinejmenším je zajímavý a k mému překvapení obsahuje dvě známé tváře. Na Alexandru Daddario a její očka můžu koukat kdykoli a Lou Diamond Phillips v roli bosse pobavil. ()

Reklama

ChArLeNe

všechny recenze uživatele

Vďaka True Blood som si Radioactive konečne vypočula. No vôbec nemám šajnu, ako to zhodnotiť. V skratke asi takto: hot beats+catchy hoot, lyrics - boring, MV - WTF? Welcome to the new age - forget lyrics. here, have some beats. and get hooked on this chorus. No ale zasa Radioactive krivdím - text nie je zlý, sú horšie (k podobným pesničkám). Len osobne ma ten text neuchvátil. (ale to, čo som o novej generácií napísala, je pravda. i keď, sama niekedy urobím výnimku). Viac sa mi páči Bastille - Pompeii. ()

Seabeast

všechny recenze uživatele

ÚVAHA NAD INTERPRETACÍ: Dle slov samotného zpěváka Dana Reynoldse: "Radioactive je pro mě velmi chlapská, silná píseň a za jejím textem je mnoho z mého osobního příběhu, ale obecně řečeno, je to skladba o probuzení, něco jako když se jednoho dne vzbudíte a rozhodujete se udělat něco nového a náhle vidíte svůj život v jiném světle. Spousta lidí tento krok nevnímá pozitivně, ale myslím si, bez toho aniž bych se chtěl opakovat, že je to posilující a proto jsme to chtěli zobrazit trochu jinak, než je samotný posluchač zvyklý." Je velmi pozoruhodné sledovat, jak se na klip a význam textu dá nazírat mnoha způsoby. Pokud si pročtete diskuze (A, B), tak někdo v tom vidí symboliku, zobrazující současný systém/stav společnosti, politický podtext, další třeba narážky na komunismus, jadernou apokalypsu, souboj mezi dobrem a zlem ve smyslu lidé vs. tyranská vláda, náboženský okultní (rozuměj skrytý) podtext, duchovní probuzení spjaté s osvícením či drogovou závislost a další. V jiném rozhovoru s Danem Reynoldsem byla odpověď na dotaz o významu obdobná jako nahoře a to, že píseň je o jednom z období a jeho démonech, které překonával a o tom, jak v sobě zpátky našel svoji sílu. Text dle mě, může místama působit pochmurně, ale v jádru na mě dýchá pozitivně a povzbudivě a v souvislosti s klipem je tím ještě umocněn. Ačkoliv dle slov zpěváka má osobní charakter, dá se na něj koukat i z globálního hlediska a to tak, že je potřeba, aby tu na Zemi vůbec došlo k nějaké razantní změně. "This is it, the apocalypse" a "Welcome to the new age" je tak pobídkou, aby lidstvo ukončilo jednu kapitolu, začalo zcela novou a opustilo své staré zkostnatělé pohledy... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Text mi prišiel až nábožensky, či sektársky naladený, hudba bola skvelá, videoklip s modernými prvkami, vizážou ľudí, no dosť pomstychtivý, tvrdý, veľmi ma to neuchvátilo, aj keď to má poriadnu energiu vďaku bubnom. Plyšaky ma veľmi neberú, považujem to aj v mediálnej brandži za akýsi prvok a prežitok 80., či 90. rokov. Zaujímavé dielo, pri ktorom sa mi chce bláznivo poskakovať. ()

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama