Reklama

Reklama

Mexická drogová válka

  • Velká Británie This World: Mexico's Drug War
Velká Británie, 2010

Obsahy(1)

V mexických pohraničních městech zuří válka drogových kartelů. Proti drogovým králům vytáhla do boje i mexická vláda. Ani ona však nedokáže sérii krveprolití zabránit. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

Drom 

všechny recenze uživatele

Nějaká mladá perspektivní úspěšná moderní kravka z televize BBC si udělala vejlet to Mechika, dala si baštu a sfoukla při tom takydokument (v oblíbenem stylu našich komerčních televizí). Bohužel očividně s realitou a investigativní novinařinou moc zkušeností nemá a proto si prostě nasmlouvala (nebo uplatila?) kupu lidí, aby něco napovídali o tom, jak je ten svět zlej. A pak se to sestříhalo. Nechybí dramatické (zdramatizované) situace, otevřené (přibarvené) zpovědi, srdcervoucí story o mexický chudině, který zabili synáčka (doják), příběh mladých a perspektivních fízlkadetů (taky mladí, krásní a s vizí lepšího světa), (rádoby) otřesné záběry, zadostiučinění (díky naší televizi), poučení (zlý pašeráci a feťáci) a paprsek světlé budoucnosti. Bohužel nic nového a navíc stylem pasujícím na Novu nebo Primu. Ach bóže, tady taky kde-co má 70+ % hodnocení aneb buchty skoro jako od maminky (zdravím domácí bulvár). ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Téma jako hrom - drogové kartely v čele s Prckem Guznánem, jenže celé si to " investigativní" novinářka usnadnila tím, že udělala pár bezpečných rozhovorů ( pár světlých momentů to mělo, třeba bývalý učitel v krimu za dealerství) a něco převzala z mexické televize a něco pár záběrů z místa zločinu, ale na nějakou hlubší novinářskou práci to nevypadá ( ani životopis Guzmána se neřeší ) spíš na wow efekt. ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Mexiko země tacos, chilli, teguily, margarity, sombrer, pálivých pokrmů a prázdninová destinace i země zapovězená pro mnoho američanů. Kriminalita, která vzešla z vývozu marihuany a opijátů místních drogových kartelů, které vedou boj jak proti svojí vládě tak i ve snaze zamezit přílivu mexičanů a jejich drog do USA, díky oplocené hranici od atlantického k tichému oceánu, která má stále svá hluchá místa. 60% ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama