Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Decibely lásky jsou příběhem tří generací, které prožívají své touhy, sny, naděje i zklamání, a přitom nepřestávají věřit na lásku, přátelství a lidské souznění. Okolnosti se mění, ale věčná touha milovat a být milován zůstává... Mladý umělec Dan (Filip Cíl) sní o úspěchu, ale zatím si odpykává veřejně prospěšné práce při úklidu města. Jeho šéfem je Kristián Hovorka (Rudolf Hrušínský nejml.), který spolu s Otou (Pavel Horváth) pracuje v Technických službách na Plzeňském magistrátu, kde mají na starosti úklid města. Dan se na diskotéce seznámí s  Betkou (Alžběta Bartošová), Kristiána zaujme Danova pohledná sestra Danka, která za bratra stále žehlí jeho průšvihy. Ne všechno ale vychází. Betčina nepřejícná kamarádka (Aneta Vrzalová) a její přítel Robert (Jakub Grafnetr) se rozhodnou vše zkomplikovat nefér hrou. A zatímco Danka s Kristiánem hledají cestu, jak konečně zakotvit „v neklidných vodách života", tak Kristiánův táta Láďa (Rudolf Hrušínský ml.) a Betčina šarmantní tetička (Iva Janžurová) dokazují celému světu, že věk je pouhé číslo. Kristiána navíc čeká, spolu s nápravou dávné křivdy, jak mu to radí jeho nejlepší kamarádka Lenka (Lucie Vondráčková), i nalezení „cesty" k dceři Jitce (Marika Šoposká). (Falcon)

(více)

Recenze (253)

novoten 

všechny recenze uživatele

Hladíkova režisérské premiéra a nejspíš i derniéra si ke mně našla cestu v den, kdy jsem byl podobnému výplachu slušně nakloněn. Kdykoli jindy bych jeho vyprávěcí metody poslal ještě o patro níž, takhle jsem se chtě nechtě smál u výstupu Pavla Horvátha, pár hereckých výkonů mi přišlo téměř fajn a hlavně - filmu, kde v hlavní taneční scéně zcela nepochopitelně zazní nesouvisející Oh, Mandy, zkrátka odpad dát nedokážu. Na druhou stranu by si ho objektivně plně zasloužil. Vyprávěcí postup je totiž zvolen tak, aby divák téměř až do konce pouze hádal vztahy mezi jednotlivými postavami a správná teorie, zda někdo je nebo není něčí potomek, se rovnala radosti z uhodnutého vraha u nejmazanější detektivky. Jedna optimistická hvězda tak zůstává pouze do té chvíle, než začnu příliš rozebírat pohled scénáře na ženské postavy jen jako na trofeje, prostředky odplaty nebo nástroje pokání. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Lidi většinou mluví o optimismu, když jsou jednou nohou v prdeli." Nehodlám se účastnit mistrovství světa ve flusání jedovatých slin na tento film, nadávání na Michala Davida a obviňování z nesmyslného děje. Já jsem ten film totiž viděl a jelikož nejsem zcela retardovaný, tak jsem věděl, do čeho jdu. Zkrátka jsem žádný zázrak nečekal a on se ani žádný nekonal, ale přesto z toho sálala jistá pohoda, vyblbla se přitom spousta nepříliš okoukaných tváří, zaštěkalo si v tom pár veteránů showbyznysu a mě nejvíc bavil oranžáda Ota v podání fotbalového šoumena Horvátha. ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Film se jmenuje Decibely lásky, ale tahle skladba v něm nezazní. Myslím, že tahle zmatenost mluví za vše. Musím se přiznat, že na rozdíl od Baarové jsem se nenudil - od začátku do konce jsem měl nasazený tupý a nevěřícný úsměv, jak blbě jde napsat scénář, který postrádá náznak zápletky a je v něm snad několik desítek unikátních postav, které si nejde zapamatovat. V kontrastu s tím podivně bohatá výprava a režisér, který si myslí, že je kříženec Michaela Baye a Orsona Wellese a musí s kamerou pořád dělat "věci". Opravdu bizarní kus, který jde doporučit s flaškou něčeho tvrdšího. ()

Zíza odpad!

všechny recenze uživatele

Slátanina, která nedává pořádně smysl, navíc když už je to muzikál, bylo by fajn, kdyby všichni uměli zpívat (a hrát)... Ale protože to nedává smysl jako celek, tak vlastně dává smysl, že zpívat neumí všichni, natož hrát... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ačkoli první Discopříběh nesnesu, pro dvojku mám docela slabost (v rámci perverzních filmů první půlky devadesátek). Proto jsem okamžitě nad Decibely lásky nezlomila hůl. Různé podivné návraty kdysi populárních filmů ve stylu Sněženek a machrů po 25 letech mohou být vcelku slušný materiál pro otrlého diváka. Ale tady se setkáváme s filmem, který by býval byl rád Discopříběhem 3, ale nebylo mu to dopřáno. Absence Jardy Soukupa a Ládi Potměšila zamrzí nejvíc, různé omyly by člověk i přešel, ale kde není ani náznak scénáře a řemeslo šlo na procházku, tam to nevytrhne ani Janžurka, ani celá Gottovic famílie. A přitom stačilo tak málo, vzít klasické kýče Michala Davida, dát příležitost ke comebacku Hrušínskému nejml. a pozvat starou partu. Anebo skutečně napsat cosi nového jen s Davidovým písničkovým soundtrackem, leč ani na to neměl nikdo ze zúčastněných talent. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Ou Ou Ou Decibely lásky, Ou Ou Ou to je muzika. Ou Ou Ou Decibely lásky, Ou Ou Ou, sejmi toho buzíka! Ale tak dobře nebudu úplně krutej a za popeláře Horvátha dám aspoň 5% ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Cca desítka postav se pohybuje po plátně, občas žvaní, občas zpívá a občas někdo s někým interaguje na téma "láska". Dělají to vskutku atraktivně, jelikož druhý den po vidění nevím, kdo do koho zasunul nebo jak skončil. Vlastně si už ani nejsem jist, kdo všechno tam byl... Každopádně trapně beztvaré figurky by se daly tvůrcům odpustit, kdyby za něco stály písničky a choreografie tanečních vystoupení - měl to být muzikál, ne? Nebudu to moc okecávat, za řeč tu stojí přesně NIC. NIC! Kdyby mi bylo sedm, ocenil bych počmáraný popelářský vůz. Tenhle film je tak strašně prázdný ve všech ohledech, že o jeho existenci víme jen díky řečičkám o následníkovi Discopříběhu. Ten měl alespoň příběh jedné dospívající postavy, v níž se mohla tehdejší mládež identifikovat, skvělého fotra v Potměšilově podání a pár hitů Michala Davida, schopných unést označení "chytlavé". Decibely mají jen stádo lidiček a písniček tak slaboučkých, že by jim dala do držky i průměrná plzeňská kocovina. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho se pracovalo na trojce Discopříběhu, ale jelikož práva stali hrozně moc peněz tak tu máme nový Discopříběh bez Potměšila se jménem Decibely Lásky. Tohohle filmu jsem se strašně bál. A je to stejně nesnesitelné jako první dva Discopříběhy. Vlastně ještě více. PS:Nejlepší je na filmu cameo Karla Gotta, duet s Ivou Janžurovou má aspoň nějaký osobní kouzlo. ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

V záplavě zombie filmů se nám tu objevil další kousek. Zombies, které povstaly ze svých hrobů po pádu komunismu těmi je film prošpikován. Hrušínský nejml. David sám ad... Děs , běs, demence. Kupa rádoby filozofických úvah na téma láska, odlehčených zpívajícím popelářem s nějvětším předkusem na světě... K tomu Gott, Vondráčková, Vojtek... strašné, opravdu hrůzné. Paní Janžurová, proboha proč jste se v tom musela objevit zrovna Vy? Měla jste to zapotřebí? Příšerné! Tenhle film je o ničem, bez děje, plný křepčících tanečnic a blbečků, kterým bych na základě tohoto už zakázal doživotně jakoukoliv další účast v šoubyznysu... David si tak nějak neuvědomil, že socík skončil, že jeho hra na kásia už moc netáhne a že céčka už nikdo nesbírá... Bohudík. Tohle je popelářskej ODPAD jak vyšitej! Tfuj tajxl! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Alternativní Diskopříběh 3? Ale co vás nemá, to jen tenhle (Sou)kup se jaksi minul hudebním účinkem. Jestli jste měli rádi předchozí vypalováky s Mišelem Doudym, můžete mít radost, že téměř padesátiletý dřívější kominický učeň se transformoval v šéfa popelářské party, táhne se za ním jakási křivda z minulosti (pořádně se divák nedozví jaká) a už vůbec se nejmenuje Horáček, nýbrž Hovorka, to je ale taky od H, že jo. Ale stále synchronně otvírá hubičku a pěje staré songy Mišela Doudyho. A má dceru. Naštěstí nechce kandidovat na prezidenta popelářů, ale má štěstí, že se kolem něj začne motat hodná krasavice, která vůbec nestříhá dohola, není to zlatokopka, nejmenuje se Jituš a má mírně problémového bratra z uměleckých sfér, co hov(n)í tanci i hudbě. Kdysi poddajné hudební těleso se jaksi minulo účinkem, když pár kusých písniček nezachrání scenáristický a režijní marast. Když je nejlepším hercem bývalý "šutér" Pája Horváth, dovedete si asi hravě představit, jak vypadá zbytek. Postavy, které dělí generace, se párují a všichni prožívají deci lásky. Ty "bely" už se asi do filmu nevešly, ostatně písničku "Decibely lásky" uslyšíte jen v koncertním podání mistra Mišela Upocence. Film absolutně nedrží pohromadě, ano, najdou se styčné body s Diskopříběhy, mezi něž patří hudba, láska, přátelství, přátelská felace a tak, akorát chybí normální scénář a režijní řemeslnost. Rudla Hrušínský a spol. už netrefili hudební blbohřeb jen mezi kozy natupírovaných náctek, nýbrž se jim podařilo oslovit všechny divácké generace. Snad jim ten prajednoduchý film přitancoval mládí a přišel jim k duhu. 3/10 ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Explicitně latentní erotika. Holky vybírané do tohohle filmu (včetně komparsistek), jejich trička a to co mají pod nimi - zajímavost číslo 1. Prostředí Plzně a pro fanoušky (moc nejsem) MD nová aranžmá jeho písniček - zajímavost 2. No a prostředí popelářského vozu a zpívající fotbalista - nezajímavost 3. Nechápu, že Halík nerežíruje Ulici, fakt by mu to šlo. Mohl by si s sebou vzít staršího Rudu, protože ten už je fakt trapnej. Herce opravdu nemá cenu komentovat, kamera zoufale rutinní, líbila se choreografie, o scénáři nemá cenu přemýšlet. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Bizarní hloupoučký film s nakažlivými kolovrátkovými písněmi Davida odehrávající se v bezčasí. Filmová řemesla slušná. Bezobsažné dialogy. Ale docela jsem se nasmál té naivitě i když to tvůrci nezamýšleli. Popelář se vyšvihne na šéfa kde nachází svou lásku. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Neskutočná tragédia a vrchol neherectva v trápnom podaní. Hrušinský nejml. by sa mal vzdať svojho mena, pretože mu robí len hanbu. S tým ksichtom ho skoro ako päťdesiatnika obsadia do role dobre že nie puberťáka. Ďalší neherci sú Cíl a Vojtek, ktorým hodiny herectva dával asi Buratino. Príbeh je tak plytký, že je nakoniec reklamou pre Michala Davida a jeho turné. Vďaka aspoň za pár vkusných pesničiek a občasné objavenie sa Petry Svobody. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Muzikálově barevné, roztančené a optimistické. Příběh tak nějak naznačen, ale podprahově tam vnímavý divák :-) zachytí magii 14.7. :-) Srovnatelné s Kvaskou, ale za hitmakera jednoznačně hvězdička navíc. ()

Oktavianus odpad!

všechny recenze uživatele

Každá holka přece chcee randit s popelářem, to je snad jasný. Jasný taky bylo, že film bude sračka, když jsem to zapínal. A očekávání se naplnilo, v mnoha ohledech hrůzná realita dokonce předčila černé scénáře. Třeba právě v tom, jak jsou vlastně popeláři sexy. Hudba Michala Davida je stejně zrůdná jako vždycky (až mě zamrzelo, že sám velký kolotočář neměl nějakou větší roli, mohl bych se filmu pošklebovat ještě víc). Marně pátrám v paměti a hledám na Decibelech něco pozitivního. Snad jen částečně casting - spousta nádherných holek. A showman Horváth. Jenže koho napadlo angažovat Hrušínské, Vojtka nebo Cíla, zasloužil by oběsit na nejbližším stromě, takže ani ten casting není bez výhrad. A jinak...? Podobně stručný budu u záporů: všechno. Bez legrace všechno. On to vlastně není film a jako film nefunguje, takže co pak s tím. Jedno negativum přesto zdůrazním: málokterému filmu se podaří, aby mi u něj bylo hodinu a půl v kuse trapno. Trapno za herce, za tvůrce, za děj, za dialogy, za všechno. Ohromující trapno. Škoda, že ho necítili i na place při natáčení. ()

BMW12 odpad!

všechny recenze uživatele

Discopříběh se mi líbí, ale co mělo být tohle, to opravdu nevím. Pokračování tedy rozhodně ne, protože tohle nemělo s původním filmem nic společného. Vlastně ani nevím, o čem ten film vůbec měl být. Nemělo to žádný příběh, herecké výkony příšerné... ()

Reklama

Reklama