Reklama

Reklama

Obsahy(1)

USA za prezidenta Clintona. Nejlepší kamarádi Dan (Trent Ford) a Will (Morgan Spector) jsou oba piloti námořního letectva a rádi by se stali nejmladšími piloty ve vesmírném programu. Když dojde u jejich letky ke dvěma nehodám, z nichž jednu má na svědomí Will kvůli problémům se zrakem, je jejich oddíl předmětem vyšetřování pod vedením Johna Cokelyho (Michael Sirow). Ve stejnou dobu přichází další pilot, Matt (Rob Mayes), přičemž mezi ním a Danem ihned vzniká přátelství, které se postupně začíná vyvíjet v hlubší vztah. Nově vznikající lásce však není přáno, jelikož Clintonova politika „Don't ask, don't tell!“ je neúprosná, a tak se Cokelyho pozornost přesouvá od vyšetřování nehod na „zakázaný“ vztah. (Stanislaus)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (4)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Burning Blue nabízí solidní námět - milostný příběh dvou mužů v prostředí námořního letectva za prezidenta Billa Clintona (tj. politika "Don't ask, don't tell!") - svým zpracováním však jde o šedý průměr, což je opravdu škoda. Filmu by neuškodila kratší stopáž, lepší vedení herců a větší důraz na dramatizaci. Bylo zajímavé sledovat odlišné přístupy jednotlivých postav vůči tabuizovanému tématu v prostředí, které se na tuto problematiku dívá skrze prsty. Rovněž oceňuji střídmý přístup ke vztahu mezi Danem a Mattem, kde byla fyzická akce nahrazena spíše náznaky a sexuálním napětím. Nicméně jak už jsem řekl, dalo se z toho rozhodně vytřískat víc. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Burning Blue možná není "one of the best gay movies", ale mně se moc líbil. Má hezký příběh, krásnou hudbu (stačí jen pár tónů klavíru a je to:) a výborné herce, kteří jsou skvěle sehraní. Trent Ford mi v obličeji připomínal nechvalně známého Jeffreyho Dahmera, Morgan Spector je jako ztracené dvojče Roberta Downeyho, a to včetně hlasu a Rob Mayes mi trochu připomínal Taylora Lautnera. Nejvíce se mi líbila chemie mezi Trentem a Morganem. Tam to jiskřilo snad ještě víc, než s Robem, s nímž došlo jen na několik hezkých scén, ale jinak se mezi nimi vlastně ani nic moc nestalo. Stejně si myslím, že Wilbur Dannyho miloval. Všechny ty jejich společné scény, to šlo prostě úplně vidět. Even more stares:) A ta závěrečná "confession" scéna... oh my :) Čekala jsem, že to řekne. Snad jediné, co mi sem tak úplně nesedělo, je zpracování tak trochu jako z červené knihovny. Tedy, scénář je výborný, dialogy věrohodné, ale přišlo mi to v jistých ohledech idealizované. Sehraná parta kluků, kde žádný z nich není hajzl, nebo podrazák, nikdo se nechová jak kretén, a kde je každá postava vlastně kladná. Tedy, až na ty "vysoké představitele." Ti prostě jednají podle předpisů a dle toho, co je podle nich "správné." I když.... bylo vlastně hezké vidět zase jednou film, který není drsné drama a kde chemie mezi postavami funguje silně, aniž by to vyznělo, že se schyluje k "gay pornu.":) Taková příjemná, nezávislá Navy romance, kde je prostor, jak pro lásku, tak především pro přátelství, které může být ještě mnohem více zásadnější a může lámat více srdcí, pokud v něm jde také o lásku. A navíc je Blackwood (Rob Mayes) přezdíván jako Iron Man. Jak symbolické, hned vedle ztraceného dvojčete mistra Downeyho:) ()

Reklama

Mangano 

všechny recenze uživatele

Scénář tohohle filmu je sice laciný a špatný, ne ale tak, jako fenomén kterému se věnuje. Homofobie, stejně jako rasismus, xenofobie nebo přehnaný nacionalismus, společně představují zlo a hloupost bující napříč celou moderní společností, nejenom v USAF. A já si myslím, že je nutná dlouhodobá, celoplošná a trvalá osvěta bojující proti těmto zlům. V inteligentní společnosti se nemlátíme po hlavách klacky, neboť máme skvělou možnost využítí mediálních prostředků jako třeba tento film. No a právě za tuhle vděčnou službu přidávám "Burning Blue" nějaké body navíc k té hnusné kameře, mizerné hudbě, podprůměrným hereckým výkonům a extrémně nudné celé první polovině filmu. Za víc jak tři hvězdy by mi ale zase rozhodně upadly prsty, protože to všechno, co jsem popsal výše, tenhle film zase tak moc dobře nedělá. Koneckonců je to vidno i na jeho kvalitě. ()

izmi 

všechny recenze uživatele

Začátek zbytečně dlouhý a nudný, plný typických vysoce motivovaných hlášek, prostě jak od amíků. Nakonec se přece jen příběh pomalu rozvinul, zahrané skvěle, napětí by se dalo krájet, a vlastně to je můj nejhlavnější pocit. Srdcervoucí dusivé zastírání pocitů a citů a do toho paralelně probíhající vyšetřování, které bylo skoro jeden krok před tím, než "viníci" vlastně něco stihli "provést". Překvapivě ale katarze bohužel nakonec nepřišla, žádný ventil v explozivním milostném výbuchu, jen strohá pragmatičnost. Asi záměr. Jedině snad až Dannyho úlevné vyběhnutí z budovy admirality, ale to podle mě nestačí.Ale i tak poměrně zdařilý snímek. Za zbytečně dlouhou stopáž hvězdička dolů. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Otec Trenta Forda (Dan) je ve skutečnosti bývalým zkušebním pilotem amerického námořnictva. (Stanislaus)

Reklama

Reklama