Reklama

Reklama

Epizody(3)

Recenze (10)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Bohužel dosti opomíjená britská kriminálka, která by si přitom pozornost zaručeně zasloužila. Kromě již tradičního britského citu pro realistickou atmosféru se totiž dočkáme také dosti zajímavého konceptu jednotlivých epizod, kdy se s hlavní hrdinkou potkáváme ve třech obdobích jejího života. V nich se stále střetává se svým zlomovým případem a jedním z největších rozhodnutí jejího života, které se jí vrací jako hodně roztočený bumerang, jenž ji několikrát bolestivě srazí na kolena. Funguje to ale překvapivě dobře, hlavní postava a její psychologický vývoj je uvěřitelný a Hayley Atwell naplno dokazuje, že není jen hezkou tvářičkou vedle Captaina Ameriky. Jen ty vedlejší party mohly být malinko zajímavější a tvůrci si mohli ještě malinko více pohrát s dobovými reáliemi. I tak ale další nadprůměrná ostrovní kriminálka, která stojí za vyzkoušení. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Life of Crime je jeden z těch příběhů o policistovi posedlém jediným případem, kolem kterého se motá celý jeho život. Jenže je tu několik odlišností, které jsou nakonec těmi největšími přednostmi téhle minisérie. Předně je tu hlavní hrdinka (!), jejíž motivace k posedlosti případem není jednoznačná. Setkala se s obětí těsně před vraždou a sama byla dřívě obětí znásilnění. Šlo tedy o spravedlnost pro Amy, nebo pro Denise, když jí samotné policie nepomohla? A nakolik ospravedlňuje vaše činy to, že "víte", kdo je pachatel? Nu a pak je tu žánrově téměř povinný rozpad osobního života, který ale překvapivě neovlivňuje Denisinu kariéru a to je po oněch cynických alkoholicích poměrně příjemná změna. Trochu mi vadí to roztažení po mnoho dekád, protože je trochu odfkláklé jak od výběru dobového kontextu (smrt Diany? chápu, že na ploše 45 minut nejdou zázraky, ale...) tak po maskérskou práci (ano, ženy po čtyřicítce mají vrásky). I tak Life of Crime stojí za pozornost, i kdyby jen kvůli Hayley Atwell. P.S. A té diskriminace žen se bát nemusíte, jsou tam tak dvě, tři narážky. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tradičně kvalitní britská krimi minisérie,která mi připomněla filmy ze série Hlavní podezřelý,a to hlavně díky temné a syrové atmosféře a neústupným vyšetřovatelkám.Hayley Atwell byla výbornou volbou pro hlavní roli,scénář skvěle zpracoval zajímavé téma,takže jsem s výsledkem hodně spokojený,jedinou rušivou záležitostí byl zběsile plynoucí čas,20 let ve třech pětačtyřicetiminutových dílech na mě bylo trochu příliš . ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Prijemne krimi-drama, kteremu mozna trochu ubira na krase jiste zrychleni/zjednoduseni urcitych pasazi a zivotnich etap. Mel jsem pocit, jakoby nekdo vtesnal 6 dílů do tri. I tak stale silne nadprumerna, dobre zahrana, sympaticky britska a tak akorat zdramatizovana zalezitost, ktera fanousky uk krimi tvorby rozhodne potesi. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Pověsti nelhaly. Je to pecka. A definitivně jsem si potvrdil, že britské miniserie patří mezi můj nejoblíbenější "formát" zábavy. Hayley Atwell samozřejmě bohyně a už potřetí (po Capovi a Pilířích Země) ukázala, že dokáže obstojně odehrát roli v několika generacích *:))* Potěšil Richard Coyle, kterýho jsem jako vrchního kreténa žral v Párování (Coupling, běželo to na ČT). Špičkovej byl Con O'Neill, tomu jsme toho svinskýho kapitána fakt věřil. Hodně mi to sedlo svojí komorností. Víceméně to byla jenom vytažená dlouhodobá seriálová linka, která by jinak spojovalo přes 3 série vaty. 8/10 a fakt doporučuju. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama