Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Denise Woods (Hayley Atwell) začína svoju kariéru ako policajná dôstojníčka, kde bojuje proti sexizmu a ignoruje sklamanie svojej matky z výberu povolania. Jedno ráno spolu s kolegom, mladým detektívom seržantom Rayom Deansom (Richard Coyle), nájdu telo uškrtenej tínedžerky Amy. Po predchádzajúcom stretnutí s inou mladou ženou Denise, ktorá má problémy so svojím otcom, je odhodlaná postaviť Amyinho vraha pred súd. Pracuje však proti jasným pokynom a radám svojich vyšších dôstojníkov a sleduje svoju vlastnú líniu vyšetrovania, čím sa automaticky dostáva do konfliktov. (Arsenal83)

(více)

Recenze (11)

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Prijemne krimi-drama, kteremu mozna trochu ubira na krase jiste zrychleni/zjednoduseni urcitych pasazi a zivotnich etap. Mel jsem pocit, jakoby nekdo vtesnal 6 dílů do tri. I tak stale silne nadprumerna, dobre zahrana, sympaticky britska a tak akorat zdramatizovana zalezitost, ktera fanousky uk krimi tvorby rozhodne potesi. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Life of Crime je jeden z těch příběhů o policistovi posedlém jediným případem, kolem kterého se motá celý jeho život. Jenže je tu několik odlišností, které jsou nakonec těmi největšími přednostmi téhle minisérie. Předně je tu hlavní hrdinka (!), jejíž motivace k posedlosti případem není jednoznačná. Setkala se s obětí těsně před vraždou a sama byla dřívě obětí znásilnění. Šlo tedy o spravedlnost pro Amy, nebo pro Denise, když jí samotné policie nepomohla? A nakolik ospravedlňuje vaše činy to, že "víte", kdo je pachatel? Nu a pak je tu žánrově téměř povinný rozpad osobního života, který ale překvapivě neovlivňuje Denisinu kariéru a to je po oněch cynických alkoholicích poměrně příjemná změna. Trochu mi vadí to roztažení po mnoho dekád, protože je trochu odfkláklé jak od výběru dobového kontextu (smrt Diany? chápu, že na ploše 45 minut nejdou zázraky, ale...) tak po maskérskou práci (ano, ženy po čtyřicítce mají vrásky). I tak Life of Crime stojí za pozornost, i kdyby jen kvůli Hayley Atwell. P.S. A té diskriminace žen se bát nemusíte, jsou tam tak dvě, tři narážky. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tradičně kvalitní britská krimi minisérie,která mi připomněla filmy ze série Hlavní podezřelý,a to hlavně díky temné a syrové atmosféře a neústupným vyšetřovatelkám.Hayley Atwell byla výbornou volbou pro hlavní roli,scénář skvěle zpracoval zajímavé téma,takže jsem s výsledkem hodně spokojený,jedinou rušivou záležitostí byl zběsile plynoucí čas,20 let ve třech pětačtyřicetiminutových dílech na mě bylo trochu příliš . ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zabudnutý seriál z ITV, ktorý zlyhal v tom, že v troch častiach po 40 minútach rieši veci v rozsahu 28 rokov a o toho vyšetrovania chce ešte vtesnať aj súkromný život detektívky. Proste rýchlo odbúchané, výsostne televízne a vlastne nedokončené - kvôli padajúcej sledovanosti pokračovanie zrušili. Unáhlený seriál, unáhlený koniec. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Bohužel dosti opomíjená britská kriminálka, která by si přitom pozornost zaručeně zasloužila. Kromě již tradičního britského citu pro realistickou atmosféru se totiž dočkáme také dosti zajímavého konceptu jednotlivých epizod, kdy se s hlavní hrdinkou potkáváme ve třech obdobích jejího života. V nich se stále střetává se svým zlomovým případem a jedním z největších rozhodnutí jejího života, které se jí vrací jako hodně roztočený bumerang, jenž ji několikrát bolestivě srazí na kolena. Funguje to ale překvapivě dobře, hlavní postava a její psychologický vývoj je uvěřitelný a Hayley Atwell naplno dokazuje, že není jen hezkou tvářičkou vedle Captaina Ameriky. Jen ty vedlejší party mohly být malinko zajímavější a tvůrci si mohli ještě malinko více pohrát s dobovými reáliemi. I tak ale další nadprůměrná ostrovní kriminálka, která stojí za vyzkoušení. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama