Reklama

Reklama

Kouzlo měsíčního svitu

  • USA Magic in the Moonlight (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Děj této romantické komedie se odehrává v jižní Francii v roce 1920. Nádherné vily na pobřeží Côte d'Azur, jazz kluby a módní místa pro bohaté jsou kulisou tohoto filmu. Stanley (Colin Firth) - alias Wei Ling Soo - je britský kouzelník a mistr iluzionista, který je povolán do Francie na žádost aristokratické rodiny, aby odhalil možný podvod. Sophie (Emma Stone), jako možné falešné spirituální medium, je objektem jeho zkoumání. Je pravděpodobné, že táto tajemná a krásna žena využívá přízeň bohaté rodiny. Nicméně komplikace nastanou, když se náš "detektiv" do ní bezhlavě zamiluje. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (346)

Pete 

všechny recenze uživatele

I průměrná Allenovka je stále ještě velmi nadprůměrnou konverzačkou. Tohle je tak ROZTOMILÁ romance, jakou jsem už dlouho neviděl - ano, i já jsem tomu kouzlu nakonec podlehl, a málem napálil 4*, samozřejmě také díky hereckým představitelům. Tady vlastně není vůbec žádný konflikt, přesto mě těch 90 minut s lehkostí uteklo jako voda. Ó, kéž by nynější dvacátá léta byla podobně pohodová, jako ta před sto lety, navíc v sentimentálním Woodyho vidění! Lidský život možná nemá smysl, rozhodně ale není bez jistého kouzla. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Paci sa mi kontrast medzi hlavnými hrdinami - on je radikálne racionálny a ona chaoticky intuitívna. Lásku som im verila. Zvrat ma prekvapil, film ťahá diváka za fusaklu. Slnečná atmosféra južného francúzska je krásna a najlepšia scéna je keď sám seba presviedča, že ju nemiluje. ()

Cannonball 

všechny recenze uživatele

Bez pochybností Blue Jasmine a Midnight in Paris sú aspoň o triedu lepšie. Dialógy sú výborné, Emma Stone a Colin Firth sú v pohode lenže medzi nimi to moc neklaplo. Prepáčim to lebo, nikto nevie nasýtiť moj hlad po sarkazme a lacnej romantike tak uspokojivo ako Woody Allen. 7/10 ()

Ydiot 

všechny recenze uživatele

Další ze série kvalitních žánrových komedií, které Allenovi docela jdou (Půlnoc v Paříži, Cokoliv, Užívej si, co to jde). Pro mě má film dvě zásadní slabiny: naprosto očekávatelný a na Allena příliš "hloupý" závěr a obsazení Colina Firthe do role racionálního, samolibého kouzelníka. To, co bych snadno věřil třeba Hughu Grantovi, prostě Firthovi nevěřím - i přesto, že hraje dobře. ()

Roumen 

všechny recenze uživatele

Vůbec mi nevadí nadhodnotit Allenův film, zvlášť když přihlédnu k tomu, že mi ještě minimálně několikrát obohatí večer. ()

yatan 

všechny recenze uživatele

Ide o ten neviditelny vzdy-pritomny usmev, ktory mam na tvari, ked pozeram Woodyho. "Magic in the Moonlight" nebude patrit k Woodyho najlepsim, podobne ako "To Rome with Love", ale ide o to ako dobre a lahko sa pozerali obia tieto filmiky. Minulorocny osperkovany "Blue Jasmine" mi siel ovela tazsie cez zaludok. Ono, ked sa to tak vezme, kto mi fakt vadil bola Emma Stone. Nedokazem sa na nu pozerat, ako na pritazlivu, ci atraktivnu zenu, a preto som to neveril ani Firthovi. Predstavte si v jej roli Emmu Watson alebo mladu Natalie Portaman, nenabera film uplne ine caro, "vibe"?!? Inak hudbicka, kamerka, a juzne francuzsko mozem skoro vzdy a vsade a uplne donekonecna s Woodym. Velmi lahucky a prijemny filmik, kde ale vztah medzi hlavnymi postavami hra az tretie husle. (co mi, ale vobec neprekazalo) ()

Villager 

všechny recenze uživatele

Stejně jako bez chemie nevyroste obilí a ani oranžový pomeranč, tak Woody nevykouzlí nic, bez chemie mezi hlavními postavami. Tři hvězdy a to jenom díky lehce vanoucímu vánku středomoří. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavá sonda do tajov spiritualizmu a s ním spojenej melanchólie pri rozmýšľaní o veciach duchovných. Posledná polhodinka však už klesla do romantického klišé, ktoré v tomto filme podľa mňa nemalo miesto. Som však milo prekvapený z tohto snímku, nakoľko tvorba Woodyho Allena mi nikdy veľmi nesedela. Toto bol však milý dobový film "ukotvený" do podmanivého prostredia Južného Francúzska. 65 % ()

Simo16 

všechny recenze uživatele

Človek by povedal, že práve koniec bude ten,čo zaujme najviac, ale mýlil som sa, Woody Allen neprekvapil, on je proste taký a nič významného sa neudialo ani tentoraz. ()

fimler 

všechny recenze uživatele

Za prvé musím dodat hezký prvek a to je hudba, který vyčnívala a byla osobitá.Líbilo se mi také jak to odsýpalo a nijak se děj netáhl a moc skvěle celkově zrežírované Woody Allenem. Co bych ještě vypíchl byla určitě krajina, která vypadala moc hezky a dokonale vytříbená pro Woodyho film. Dále skvělá Emma Stone tenhle film velice obohatila a dobře se do filmu hodila. Colin Firth už nebyl zase nejlepší článek, ale to že tu byl dokázalo film v určité oblasti obohatit taktéž. Celkově hodnotím za další vydařený Woodyho kousek do jeho kinematografie, ale pro ty co ho buď neznají vůbec nebo nemají rádi ať se raději nekoukají. ()

ProfiDivak 

všechny recenze uživatele

Starého skeptika novým kúskom nenaučíš, zvlášť ak Francúzi sú takí dobrí doktori a Američania falošní okultisti. Ale aspoň sa zamiluje...Zdá sa mi, že ani Woody Allen už nemá veľa nových trikov, hoci potenciálnym spojením okultizmu s najvyšším mi, popravde, vyrazil dych, ale do komédie sa toho zmestí... ()

BarVo 

všechny recenze uživatele

Sa mi zdá, že sa Allen nejak zacyklil, našťastie stále dokáže dať filmu kúzelnú atmosféru a vtip. Colin Firth bol trefa do čierneho. Ale ide to po povrchu, vidím na stokrát odohratý príbeh a chémia medzi Stone a Firthom je nulová. Ale inak, slušná oddychovka. ()

galiea 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem nenáročnou komedii s typicky allenovskými vtípky a sexy Colinem v hlavní roli a přesně to jsem dostala, ani o chlup víc. Nicméně Woody senilní, ač se opět převtělil do hlavní postavy, ta břitkost a sarkasmus již nejsou, co bývaly. SPOILER: Stanley na můj vkus moc rychle uvěřil podvodnici a co mi připadá na jednu stranu v protikladu s jeho proklamovaným racionálnem a na druhou stranu pochopitelné z hlediska lidskosti je jeho slepá důvěra v přátelství, svolat tiskovou konferenci, aniž by podezíral přítele a konkurenta v jedné osobě z podvodu, to se mi k němu nějak nehodilo. SPOILER Ale nemá cenu rozebírat podružné detaily, když sluníčko svítí, Sophia se směje, Stanley je v podání Colina Firtha k sežrání a závěr nechutně patetický. ()

kuře.gril 

všechny recenze uživatele

2 moji oblíbení herci, můj oblíbený režisér, krásné prostředí, doba, móda, kvalitní zápletka, Allenovy úsečné dialogy ... a stejně to bylo o ničem. Romance mezi těma dvěma nefunguje a já se dost nudila.Zasloužilo si to nějakou vraždu nebo něco, co by trochu rozvířilo děj. ()

FIorian 

všechny recenze uživatele

Srdce do posledního neuronu zaritého materialisty, racionalisty a odhalovače mystických podvodníků nevydrží nápor kouzla života, kterým mu otevře oči půvabná šarlatánka. Kdo by se nezakoukal do Emmy a nepropadl touze hrát pro ni po zbytek života sonáty na ukulele, když vám s tím svým roztomilým kukučem naservíruje vaše nejniternější tajemství,že? Velice příjemná romantická komedie, u které jsem si přál, ať ještě nekončí. ()

Související novinky

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama