Reklama

Reklama

Kouzlo měsíčního svitu

  • USA Magic in the Moonlight (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Děj této romantické komedie se odehrává v jižní Francii v roce 1920. Nádherné vily na pobřeží Côte d'Azur, jazz kluby a módní místa pro bohaté jsou kulisou tohoto filmu. Stanley (Colin Firth) - alias Wei Ling Soo - je britský kouzelník a mistr iluzionista, který je povolán do Francie na žádost aristokratické rodiny, aby odhalil možný podvod. Sophie (Emma Stone), jako možné falešné spirituální medium, je objektem jeho zkoumání. Je pravděpodobné, že táto tajemná a krásna žena využívá přízeň bohaté rodiny. Nicméně komplikace nastanou, když se náš "detektiv" do ní bezhlavě zamiluje. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (346)

Joral 

všechny recenze uživatele

Priznám sa že film som si pozrela len kvôli Kolínkovi, ale neľutujem. Allen ku svojmu klasickému konverzačnému humoru pridal aj krásny vizuál v podobe kostýmov a prímorskej atmosféry. To že som celý čas zbytočne čakala na nejakú kúzelnú akciu a nedočkala som sa ani romantiky nevadí. Kolínek bol božský a jeho záverečný monológ ako ukecáva sám seba že je vlastene zamilovaný stál za to. ()

anniclare 

všechny recenze uživatele

Woody Allen mě tentokrát trochu zklamal.Nemohla jsem si pomoct, ale děj mi trochu připomínal muzikál My fair lady (hlavně na konci) a popravdě nedokážu říct, jestli je to dobře nebo ne. On jako egoistický, sebestředný, pesimistický muž, který se zamiluje do dívky z nižší vrstvy. Možná jsem čekala něco nového, i když Woody Allen je Woody Allen a vymyslet něco nového už snad ani nejde. Poděkování si zaslouží určitě nádherná hudba a prostředí, kde se děj odehrává. ()

welena 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že filmům Woodyho Allena jsem nikdy nepřišla na chuť. Ale tento snímek má dost kouzla na to, abych mu dala spravedlivé tři hvězdy. Milé zpracování, krásné exteriéry, kvalitní herecké obsazení. Colin si moje sympatie nezískal, ale Emma je moje oblíbenkyně a byla rozkošná. Nápad moc hezký, jen nevím, proč jsem čekala něco víc. Na jedno shlédnutí příjemná podívaná, ale nějak nemám potřebu se k tomuhle filmu znovu vrátit, zas tolik kouza pro mě nemá. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Woody u mě opět nezabodoval a váhám, jestli mu ještě někdy dám šanci to napravit. Prostě jsem na jiné vlně a jeho přemoudřelé repliky mě míjely stejně tak, jako ten milostný vztah mezi Firthem a Stone. ()

bambiz 

všechny recenze uživatele

Přísnější hodnocení dvou hvězdiček odráží nenaplněná očekávání od dalšího filmu Pana režíséra. S nostalgií jsem vzpomněla na prvorepublokové české filmy a třeba Eva tropí hlouposti tenhle Allenův kousek v mých očích překonává atmosférou i lehkostí. A ještě k tomu nám bohužel i Colin Firth stárne:( ()

BigJohn02 

všechny recenze uživatele

Po Jasmíně jednoznačně lepší, ale vtip starých Allenů je už asi dávno v troubě. Film končí připitomělým pindáním. ()

walsidal 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že se nám Woody Allen k stáru trochu propadá do průměru. Zatímco jeho předchozí film „Jasmíniny slzy“ nesl ještě jistý pel nadprůměrnosti i originality, pro „Kouzlo měsíčního svitu“ už to neplatí. Jakkoliv námět jako takový špatný není; postava skeptického kouzelníka Stanleyho, který se vypraví do Francie, aby odhalil podvodné medium Sophii, vypadá celkem nadějně, avšak zpracování dost pokulhává. Především postava Stanleyho je scénáristicky nevyrovnaná, kdy je zobrazován v některých scénách jako naprostý idiot, což je ale na druhé straně v rozporu s jeho intelektem, a na tomhle rozporu mohl Colin Firth sotva něco rozumného vybudovat. Snad jedině Emma Stone dokázala vdechnout filmu trochu opravdovosti. Film, doprovázený hudbou dvacátých let minulého století, byl zřejmě jako součást režisérského záměru postaven do polohy dobového nadhledu, což ale příběhu na věrohodnosti taky nepřidalo. Výsledkem je obtížně pojmenovatelný útvar, kde bychom nějaké hlubší emoce hledali marně a „woodyallenovského“ humoru je taky poskromnu… ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem měl 4* , teď, s komentářem jednu ubírám. Po dobu sledování filmu se nic zvláštního nestalo. Dovolte mi odejít. ()

poppy75 

všechny recenze uživatele

tak toto bola lahodka ♥ ♥ ♥...sceny a hlavne britke,vtipne dialogy a bonmoty hopsali podla melodie skladieb a  rozziarili a vniesli svetlo mesaceho svitu do mojho srdca...je mi jedno ci nasa existencia ma zmysel-ale rozhodne ma zmysel vidiet tento film... ()

Související novinky

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama