Reklama

Reklama

Shablulim Ba'geshem

  • Izrael Snails in the Rain
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Študent semitských jazykov Boaz (Yoav Reuveni) netrpezlivo očakáva príchod listu o prijatí z univerzity v Jeruzaleme. Každý deň preto s napätím navštevuje svoju poštovú schránku na pošte. Jedného dňa v nej namiesto listu z univerzity objaví list od neznámeho ctiteľa. Časom nenarastá len počet týchto listov, ale aj nástojčivosť tajného ctiteľa. Boaz sa snaží zistiť, kto je ich autorom, a zároveň zvádza vnútorný boj s vlastnou identitou a potlačovanými homosexuálnymi sklonmi. Tieto pochybnosti postupne narušia nielen jeho vzťah so snúbenicou Nir, ale aj s priateľmi. Po dlho očakávanom doručení listu z univerzity je nútený sa rozhodnúť. Jeho voľba nebude ľahká a rozhodne o jeho ďalšom životnom smerovaní. (evulienka3)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Moran Rosenblatt mě natolik zaujala ve filmu Jablka z pouště, že jsem neváhal a dal i její debut, bohužel tady hrála spíše druhý housle a i když úloha to nebyla špatná, tolik prostoru neměla, ten připadl Yoav Reuvenimu a musím tey říct, že celý film na mě působil značně teple. Zápletka je taková, že frajer dostane anonymní dopis do kaslíku od nějakýho teplouše, ve kterým ho balí a Yaov namísto toho aby ten dopis spláchnul do hajzlu, tak o tom přemýšlí, chodí furt do kaslíku, v každém chlapovi kolem něj si představuje, že je to on, kdo ho balí. Užil jsem si taky hodně závěrů na mužská těle ve sprše, ruzné pánské pohledy, prostě strávil jsem super večer ani jsem nemusel moc zapínat kamna. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

I tento snímek u mě potvrdil vysokou úroveň izraelských filmů. Nechápal jsem jej tak, jako někteří recenzenti, že Boaz je skrytý gay, ale mohu se mýlit. Zapomíná se na celou skupinu mužů ženatých, s přítelkyněmi, co si to jednou za čas nechají udělat a nebo si jen zpestří erotický život se stejným pohlavím, aniž by přestali mít rádi ženy … Přeci jeden zážitek z minula neznamená denifinitivně, že je to 100% buzna. Spíše se jednalo o popis tápání a hledání, nahlodané zážitkem z vojenské služby, protože ¾ filmu se jednalo především milostné scény (a vášnivé) mezi Boazem a Nir a tak mě i zaskočila i uváděná 100% míra gay obsahu. A film mi sdělil myšlenky o tom, že jak těžké je břímě lidské sexuality, jak je těžké, když se zamilujete do nesprávné bytosti, smutek v duši, tápání a oceňuji herecké výkony hlavního páru … 7879 ()

Reklama

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Ajaj, čtu komentář „Enšpígl“ a někomu se tu zapalují lejtka :D já hlavně miluju, je se ti homofobní muži srdnatě pouštějí do filmů s queer tematikou, jen aby si pak mohli potvrdit sovu mužnost tím, že veřejně napíšou, že se jim to vůbec, ale vůbec nelíbilo, když se na to tu hodinu a půl dívali. Ale že rozhodně nejsou žádní homofobové, protož se dívaj na porno s lesbičkama. ;) Jediná přidaná hodnota, že takové komentáře ilustrují téma daného filmu. Jaké to je žít s vnitřní homonegativitou. such fun ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama