Reklama

Reklama

Městečko je ochromeno brutálními vraždami a kvílení vlkodlaka se neúprosně blíží... Poté co je v lese nalezeno znetvořené tělo mladé dívky, se malé americké městečko ocitá v zajetí strachu. Zatímco zoufalý šerif Whitaker (David Janssen) marně pátrá po pachateli s nadlidskou silou, mrtvoly v jeho okrsku přibývají. Po zjištění, že vrahem nemohl být obyčejný člověk, padá podezření na muže, který po léta trpí nevysvětlitelnou chorobou, vyznačující se náhlými výpadky paměti. Zdá se, že rodové prokletí se opět vrátilo, a tak nezbývá než zburcovat sousedy a vyrazit na lov krvelačné bestie, mající na sobě znamení vlka. (Řitka video)

(více)

Recenze (30)

tron 

všechny recenze uživatele

„Je tam. Vonku.“ Celkom sympatický, kratučký a komorný televízny „werewolf movie“, v ktorom nejde o masky, ale skôr o atmosféru. Bohužiaľ, scenár je dosť slabý, šerif polovicu filmu pátra po veciach, ktoré divák dávno tuší ba až vie a druhú polovicu, zveličene povedané, patrí priemernému finále s do noci horiacou stodolou na samote pri lese. P.S. Režisér Daniel Petrie (1920-2004) neskôr nakrútil ZÁMOTOK 2: NÁVRAT (1988). ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Televizní projekt nepřináší, zcela logicky, dokonalé masky ani šokující přeměny (ty probíhají zcela offscreen), ale zaujme především převodem klasicky gotického příběhu do ameriky sedmdesátých let. Rodové prokletí se tak setkává s klasickým šerifem, který by rád měl pořádek ve svém rajónu. Příjemná podívaná. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Je nepotrebné zaoberať sa siahodlhým komentom - je to vlkolak oprášená inscenácia zabalená do TV hávu ktorá si poctivo odmakala to , čo mala v úmysle. OK TV ! ( Faustka / Solom to vystihli ) ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Pohodový, sic mírně úsměvný vlkodlačí krimi horůrek ze 70. let, který jsem kdysi dostal jako dárek k zakoupeným DVD a kde na sebe bere zvířecí podobu dobře známý Bradford Dillman (např. Útěk z Planety opic, Columbo, Násilník, Náhlý úder). Znamení vlka má jen něco přes hodinku a i když tento film není zrovna děsivý, slušná atmosféra, hlavně v závěru, se mu nedá upřít. Lehce nadprůměrná televizní záležitost pro pobavení, s povedenou hudbou Bernardo Segalla, který dlouhá léta skvěle komponoval mj. k seriálu Columbo. Plus krásná Barbara Rush. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Som horrorový fanúšik, ktorý je značne interesovaný lykantropiou. Fascinuje ma premena človeka na krvylačné zviera, animálna transformácia na bezcitnú vlkodlačiu beštiu. Videl som veľa filmov, ktoré sa zaoberajú touto tématikou. Každý z nich ma niečím obohatil. Werewolf horror mi má vždy čo ponúknuť. Preto cielene vyhľadávam tituly zamerané na túto tému. Teraz som natrafil na južanský americký vlkodlačí horrorový thriller "Znamenie vlka" (Moon of the Wolf), ktorý v roku 1972 natočil režisér Daniel Petrie. Jedná sa o starú, takmer už celkom zabudnutú béčkovú záležitosť. No ja som si to rád pozrel, pretože to rozšírilo moje werewolf obzory. Nie je to nič svetaborné, či kultové. Daniel Petrie to pojal v televíznom krimi štýle, ktorý je jemne šmrncnutý vlkodlačím horrorom. Mne to však prišlo celkom vhod, nenudil som sa. *** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Jaké zajímavé a vcelku netypické strašidelné poklady se dají ještě nalézt v americké televizní produkci. I když se v tomhle snímku, asi těžko dočkáte nějaké krvavé řeže,tak sama celková atmosféra i jen pouhé náznaky stačí k tomu vyvolat v divákovi pocit jakéhosi strachu z něčeho neznámého co je odhaleno až těsně na samém závěru. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Solidní televizní film, co po většinu času vypadá jako jeden z dílů o poručíku Columbovi. Mrtvola dívky, nalezená v bažinách, vypadá jako po útoku divokých psů. A zatímco šerif i ostatní obyvatelé městečka hledají vraha, divák již tuší, že viníkem bude vlkodlak. Snímek staví na atmosféře, kterou pomáhá dotvořit kamera společně s temnou hudbou a nezbytnými ruchy včetně vlčího vytí. Mezi napínavé scény patří útok ve vězení či pronásledování Louise Rodantheové (půvabná Barbara Rushová). Ač by měl postižený trpět zvláštním druhem nemoci (jako je bahenní horečka - malárie) spadající do lykantropie, využili tvůrci i motivů z legend - úplněk, příští oběť má na dlani pentagram viditelný jen pro čarodějnice a mágy, možnosti zabití jsou oheň nebo posvěcené kulky do pistole (nemusí být zřejmě stříbrné) či proměna v osrstěnou bestii. Maska vlkodlaka je bohužel směšná, ale na ní film nestojí, navíc vlkodlak se ukáže v plné kráse jen na krátkou chvíli. Příjemný snímek na podzimní večery se sympatickou stopáží. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Ať mi nikdo neříká, že podobnost s klasickým Vlkodlakem je čistě náhodná. Dokonce i maska vlkodlaka je úplně stejná. No, možná v tom klasickém byla trochu lepší. Jinak se tenhle film tváří jako detektivka, ale fanouškovi horroru je hned jasné, kde hledat vraha, a kdo jim ve skutečnosti je. Na nekvalitě filmu se i silně podepsal televizní formát. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ale jo šlo to, televizní blbůstka která zabaví, hlaně ze začátku. Slušná atmosféra se ale postupem času rozpadne. A tak nám nezbývá než koukat 45 minut na kriminálku. Počkat? Co to? No bohužel film se nějak zvrtne do kriminálky, divákovy je sice jasný že je tu vlkodlak ale to vyšetřování bylo moc zdlouhavé. Vlkodlak samotný není moc dobrý, takový obyčejný neboli málo namaskovaný, proměna prakticky žádná, ale prostě to bylo takové sympatické. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Obyčajná kriminálka s trochu mysterióznym záverom, v ktorom sa všetko pekne vyjasní. Herecké výkony trochu zvyšujú kvalitu filmu. V podstate je to príjemný film, ktorý vás ničím neprekvapí a o pár dní si na neho ani nespomeniete. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Když distributor Řitka video vydává tyto "klenoty" musí je vyhrabávat z opravdu hodně hlubokého pytle. Ze začátku se to ještě dá jelikož takřka hodina filmu je detektivka a dočkáme se jen jednoho vlkodlačího útoku, který je viděn očima útočníka, takže to vypadá jakoby na herce útočil zběsilý kameraman. Ten pravý horor (doslova a do písmene) nastane ve chvíli kdy se na scéně objeví vlkodlak v celé své kráse (ve skutečnosti se jedná o herce s chlupatou hlavou a rukama) a začne "napínavý" konec, kdy vlkodlak není schopen ani vyrazit dveře přestože dříve uměl vyrvat ocelové mříže věznice. Prostě TV paskvil 70. let, který vypadá ještě starší než je. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jako celek dokáže film nenáročného diváka jistě zaujmout, ale čistokrevné hororáře asi moc nepotěší. Mě osobně film nenudil a se zájmem jsem se dodíval až dokonce. Bohužel mi tam však chybělo více hororových scén se samotným vlkodlakem, protože jeho dvouminutová účast je pro mě docela málo.Co se týká atmosféry filmu a hudby jenž jí sloužila jako doprovod, tak tu musím docela pochválit. Podobné melodie jsem slyšel ve spoustě detektivních filmů té doby a přestože se jednalo o tuctové tóny, tak mi do právě probíhajícího děje skutečně pasovaly. Jakmile došlo na děsivější scény (těch sice moc nebylo), tak se hudba změnila a tajemné zvuky jako výkřiky, hřmění, vytí dokázali splnit účel a atmosféra o něco zhoustla. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Vlkodlačí soft horor na ktorom sa nemilosrdne podpísal zub času. Moon of the Wolf je miestami dosť fádny, premenený lykantrop sa tu väčšinu času vôbec neukazuje, takže o nejakých explicitných útokoch nemôže byť ani reči a keď sa konečne objaví na scéne, tak človek je sklamaný jeho, na rok 1972 biednym výzorom. Stvárňuje ho chlap bežnej postavy s namaskovaným čumákom a chlpmi a ako už spomenul aj užívateľ Paldini, vzhľadom trochu pripomína Larry Talbota z Wolf Mana z roku 1941, pričom však z pomyselného súboja maskérov vychádza o tridsať rokov starší universalovský horor ako jasný víťaz. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Takřka kingovsky odvyprávěný příběh z jednoho maloměsta, zpočátku hlavně v detektivní linii, až někde ke konci přijde na řadu klasický vlkodlakovský odér. Je to docela zvláštní, ono se na to poměrně příjemně kouká, ty postavy jsou dost zemité, je to poutavé a nenudí to, i když je to vcelku předvídatelné a z horrorového hlediska velmi, opravdu velmi slabé. Jako horror ro moc nezaujme, jako obyčejný příběh ano. K samotnému vlkodlakovi není třeba se vyjadřovat, ale přesto, proč ne? ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Samozrejme si musíme uvedomiť, že ide o TV snímok z roku 1972. Nečakajte teda žiadne prsatice utekajúce pred dokonalo namaskovaným likantropom, ktorý s ich telami následne spraví krátky, mäsotrhajúci proces. Ide skôr o atmosféru, očakávania a detektívne vyšetrovanie okolitých vrážd. Celkom slušné. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Netypický horor, ktorý ani nevyzerá ako horor ale s krimi zápletkou, pretože od začiatku nevemie kto zabíja, ja som si spočiatku myslel že zabija doktor, ale potom som zmenil názor. Ano, je to televízni film priemerný no ale na také vlkodlačie horory ako Howling to vôbec nedosahuje 60 percent. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Strasmne slaby vlkodlaci film ... asponze tvorcovia dodrzali ze vlkodlaky maju brutalnu silu..... a snazili sa o atmosferu, lebo masky su tuna nieco priserneho. Moznoze casom zvysim, obitus sa vyzna v hororoch a ten dal az tri spunty, este uvidim ..... 30 % ()

Reklama

Reklama