Reklama

Reklama

Jonah

Krátkometrážní / Fantasy / Dobrodružný
Velká Británie, 2013, 18 min

Obsahy(1)

Mbwana a jeho nejlepší přítel Juma jsou dva mladí muži s velkými sny. Tyto sny se stávají skutečností, když se jim podaří vyfotografovat gigantickou rybu, která vyskočí z moře. Díky tomuto "úlovku" se z malé zapadlé vesničky stane turisty hojně vyhledávané místo. Ale pro Mbwanu realita není zrovna to, co si vysnil, a když se s rybou setká znovu, jako by oba zapomněli. Zničený a starý se rozhodne, že pouze jeden z nich může přežít. Jonah je příběh o starém a novém, o odkazech a vzdálenostech mezi těmito hranicemi. (FFilipCZ)

(více)

Recenze (4)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka je jednoznačně to, co tomuhle snímku vévodí. Myslíte si, že to bude jen něco o Afričanech, ale v jednu chvíli se to dokonale mění a získává to krásný, snový náboj. Asi vám to připomene snímky jako "Divoká stvoření jižních krajin" nebo "Pí a jeho život". Nemyslím si, že je to záměr, spíš je to dáno zajímavou vizuální stránkou a celkem silnými emocemi. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Moc hezky natočené, originální hlavně zajímavým využitím time-lapse sekvencí. Obsahem mě to ale téměř vůbec neoslovilo. Režisér Kibwe Tavares se díky Jonášovi podíval i do TEDu ()

Reklama

Reklama