Reklama

Reklama

Divočina v každém z nás

  • USA All the Wilderness
Trailer

James (Kodi Smit-McPhee) se uzavřel před svým okolím, propadl se do světa fantazie a temnoty. Návštěvy u psychiatra (Danny DeVito) k ničemu nevedou – přestože si během nich velmi oblíbil jinou pacientku Val (Isabelle Fuhrmanová). Poté, co se James vzbouří proti své svobodné matce (Virginia Madsenová), vykrade se v noci ven, kde se setká s tajemným chlapcem (Evan Ross), který ho provází po výstředním městě. Jak James během pulzující noci poznává jiný svět a objevuje divokost, která dřímá v jeho nitru, vztahy jsou podrobeny zkoušce. (Cinemax)

(více)

Recenze (11)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Dostatečně nedlouhé, než aby začalo nudit, herecky více než dobré (Kodi podal opět skvělý výkon, jako vždy) a je vidět, že kameraman na to nesral jak na placatej šutr, ale dal si záležet. Režie chvílema trochu skřípala, ale i tak dost líbilo. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Na malú chvíľu prídeme do života mladému Jamesovi. Ten videl a zažil, čo nemal a je stratený. Túlame sa s ním nočnými ulicami .. a celé to má správnu atmosféru, hudbu, prirodzeného Kodiho .. a taký ten mládežnícky fíling. 3,5* ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dramat o fucked up teenagerech dostávajících se z vlastních traumat není nikdy dost a obzvláště, když jsou podány takovýmto neokoukaným indie způsobem. Romantická zápletka s Isabelle Fuhrman a Kodiho úzkostlivé noční bloumání chladnými ulicemi mě bavilo o něco víc než undergroundová rebelie, ale po celou dobu se to nese v tak neodolatelně ponuré, ale nikterak přehnaně depresivní atmosféře, a navíc v režii se smyslem pro detail, že jsem to slupnul jak nic. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný snímek o traumatech dospívání. 1) Po asi dvou měsících od zhlédnutí nejsem s to dát dohromady, co se ve filmu dělo, a to ani s pomocí ČSFD a IMDb. 2) 18letý Kodi Smit-Mc-Phee (James, hlavní role) a 26letý Evan Ross (Harmon) se mi moc líbili...alespoň podle poznámek, které jsem si tehdy udělal. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Skvělá kamera a hudba. Už dlouho jsem neviděla film, který by se mi tolik líbil svým zpracováním. Film má možná lehce tajemnou atmosféru, ale zároveň působí poklidně a prostě. Tomu pomáhá i prostředí a všechny drobné "malebné" detaily, kterých si kamera všímá. Děj je taky fajn, dalo by se říct, že některé prvky a momenty jsou vzhledem k okolnostem trochu nepravděpodobné, ale celkový význam je poměrně jasný, takže je asi hloupé se v tom nípat, když to nějak evidentně nebije do očí. Určitě by se dalo na vše koukat jen z hlediska té "hlavní zápletky-motivu", ale podle mě se toho dá v tomhle snímku najít mnohem víc, když na to má člověk správnou náladu. Další skvělou věcí je vhodně zvolená stopáž. Myslím, že je to jeden z aspektů filmů, které nejsou často úplně vychytané...ale tady se to rozhodně povedlo. Někdy je prostě méně více...Váhám jestli dát 4 nebo 5 hvězdiček. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

No neviem, rád by som prejavil podobné nadšenie ako mnohí, ktorí tu zanechali svoj koment. Ale na mňa to dojem žiaľ akosi nespravilo - celé mi to prišlo príliš "undeground" a po dejovej stránke to malo skôr taký lyrický "spád". Navyše, k ani jednej z postáv som si nevytvoril žiadne puto, tak ako vo väčšine filmov, a tak som v podstate nemal potrebu s niekym sympatizovať, aj keď s Jamesom som aspoň súcitil a bolo mi ho ľúto. ()

mikessc 

všechny recenze uživatele

Film som už videl davnejšie ,ale napišem kratky koment lebo vidim že tu nie je obsah a z ostatnych komentarov sa nedozviete ani makke F o filme. James sa stahuje do nového mesta, tu si nájde partiu kamaratov (alkohol ,tráva ,kradež v obchode atd. ,ale v niečo divoké sa to nezvrtne) , kde zapadne dost v pohode. Vcelku v pohode film kde si zahraje aj moja oblubena herečka Isabelle Fuhrman no nie příliš v sympatickej ulohe i ked sa to tak zo začiatku zdalo,ale nebudem pisat spoiler a hlavne k takému kratkemu filmu. ()

Podema 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný film. Nádherná kamera, pomaleji plynoucí ale dost zajímavý příběh, který není zrovna předvídatelný, a sympatičtí herci. A délka filmu je tak akorát, na můj vkus jsou dnešní filmy hodně dlouhé. Jestli hledáte film bez agresivního násilí a zbytečné brutality, je to film pro vás. ()

kokoro 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina sa správa ako typický tínedžer, ktorý nevie, čo so sebou - má povolené chodiť von, ale aj tak ide cez okno. Dievča mu povie, že je čudný, keď s ňou vedie úplne konvenčnú konverzáciu, nie preto, že by bol čudný, ale preto, že scenár chce, aby bol čudný, aby bol niečím výnimočný. Každý správny hipsterský tínedžer chce byť niečím výnimočný, niečím sa odlišovať. Na hlavnom hrdinovi je to chcenie vidieť, ale zároveň je nesmierne obyčajný. Má asi 5% Caulfieldovskej jedinečnosti a zvyšok je obyčajný. Zaujímavý je skôr Jamesov čierny kamoš, ktorý pôsobí ako ostrý chlapec. Množstvo viet pôsobí umelo, sú akoby nasilu vpísané do scény, mimo misu skutočného diania. Najsilnejšie (hlavne scenársticky) sú časti týkajúce sa otca. Je to malý film. Hlavný hrdina je úžasný herec, verím, že má veľkú budúcnosť. Osobne sa mi na filme najviac páčila izba čierneho chlapca a miestnosť s rampou. Spolu s množstvom ďalších nakoniec patrí film k tým, ktoré sú lepšie v krátkkom traileri ako rozťahané na plátne. Naozaj, stačí si pozrieť trailer a máte rovnaký, ba lepší filmový zážitok, ako pozerať sa na to vyše hodinu. ()

Reklama

Reklama