Reklama

Reklama

Hrůzná minulost 2

  • USA The Pact 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

June se zdá o vraždách, které nápadně připomínají styl mrtvého sériového vraha Jidáše. Co má June s Jidášem společného a je možné, aby Jidáš vraždil i po své smrti...? June pracuje jako uklízečka míst činu a díky svému příteli, strážníku Meyerovi, má dostatek práce, kterou ve skutečnosti potřebuje, protože pomáhá svojí matce s překonáním závislosti na drogách. Ve městě, kde June bydlí, řádí vrah, který evidentně napodobuje sériového vraha Jidáše, kterého v prvním filmu zabila Annie, jeho vlastní neteř. Napodobitel zavedl do města i agenta Ballarda z FBI. Ballard se zajímá o June, protože je biologickou dcerou poslední oběti Jidáše, Jennifer Glickové. Duch Jennifer Glickové pomohl Annie v prvním filmu Jidáše odhalit a zabít. June netuší, že je adoptována, ale agent Ballard jí to poměrně nevybíravým způsobem sdělí a ona se na svou adoptivní matku naštve a pohádá se s ní. Tu noc je adoptivní matka June zabita napodobitelem Jidáše. June vidí její smrt ve svých snech, takže je u mrtvoly první. Stejné vize má June i o první mrtvole, kterou jsme ve filmu viděli. Ballarda June přímo fascinuje, takže ji pronásleduje. June je kvůli svým snům a smrti adoptivní matky v koncích a rozhodne se kontaktovat Annie z prvního filmu. Annie pošle June za Stevie, která ji v prvním filmu pomohla s komunikací s duchem Jennifer Glickové. Stevie ale odmítá June pomoct, prý se stěhuje pryč a June doporučuje to samé. June ale nakonec není na všechno sama, Annie za ní přijede a snaží se jí pomoct. Dvojice spolu projde dům June, kde podle všeho straší. Dívky se pokusí navázat kontakt s duchem v domě a Annie má při seanci vidění, její tělo dokonce ovládne duch. Annie v tomto stavu nestále opakuje „růžový pokoj“. Annie při seanci omdlí a June vidí duchy obětí napodobitele Jidáše. June nakonec také omdlí a když se probere, tak se jejich cesty rozdělí. Annie míří do domu první oběti napodobitele Jidáše, ale tam je zabita. June sleduje stopu „růžového pokoje“, která ji zavede do ateliéru, kde se fotí erotické fotografie. June zjistí, že první oběť v tomto ateliéru pracovala. Když se June z ateliéru vrátila, objevil se u ní doma Ballard, kterého tam poslal přítel June s tím, že ji podezírá, že je nějak spojená s řáděním napodobitele Jidáše... (TV Prima)

(více)

Recenze (46)

tron 

všechny recenze uživatele

Jednotku napriek chybám radím medzi najlepšie horory posledných 10 rokov, takže som sa na dvojku tešil. Nanešťastie, je mizerná. Nová hrdinka je síce rozkošné mačiatko... ale rozkošným mačiatkam neveríte, že pracujú ako čističi miest činov s hovnami, vystrelenými mozgami a črevami na dlážke. Síce jej na pomoc príde hrdinka z prvej časti... ale stále žiadny zázrak. Ten nevytvorí ani návrat ďalšej postavy z jednotky, ktorý je samoúčelný. Už iba posledné sekundy sú samoúčelnejšie. Kým jednotka bola znepokojivá, strašidelná a originálna, dvojka je po stránke strašenia tupá, zaseknutá v 80. rokoch. Samé klišé ako že hrdinka stojí pred skrinkou so zrkadlom kúpeľni a čistí si zuby, v odraze nič, otvorí skrinku, zavrie a v spätnom odraze vidíme za ňou stáť postavu. Koľkokrát ste to videli? K tomu si pripočítajte naťahované univerzum (ktoré ledva stačilo na jeden film) a nesympatické postavy (krava, ktorá v podstate bezdôvodne zatajuje kľúčové informácie agentovi FBI, jej čudný milenec, otravný agent FBI). ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

To jsem takhle s hromadou čerstvé pukkuřice předpisově zasedl do televizního křesla, kolena u sebe jako stará panna, položil si mísu na klín a nadšeně si zamnul ruce se slovy: "Jůůůůůů, nejlepší horor za posledních pár let má pokračování!!". Inu, zase jsem přechválil dne před zkurveným večerem. A teď už je pozdě honit, a kdyby jenom bycha! Když jsem po dvaceti minutách nudou usnul poprvé, vdechl jsem mimořádně velký shluk toho bílého sajrajtu, a jelikož nebyl zrovna po ruce žádný pleskač po zádech, nějakou čtvrthodinu jsem se mohutně dávil, načež si pochrchlal konferenční stolek. A věřte nebo ne, vůbec nic mi za tu dobu neuteklo. Nějaká kravka se tam jen furt blonckala od ničeho k ničemu. Tak jsem ve čtyřicáté minutě otráveně zalomil znovu, a teprve pak se poprvé řádně vyděsil. Celá ta obří mísa mi sjela na zem, rána jako prase, až jsem panicky úplně nadskočil a při dopadu si obří hromadu notně promaštěných zrn zašlapal do nekřesťansky drahého bílého koberce. Pipka pořád chodila po nějakém baráku a vrzala dveřmi, tudíž jsem film stále dokonale stíhal. Rozlobeně jsem vstal, abych trochu uklidil a zbytky nakopal pod komodu, pročež jsem uklouzl na slupce od banánu, která z pod nábytku odkráčela přímo pod nohy, protože tam uklizena ležela už od Planety opic. Perfektně jsem po dopadu rozmarasil zbytky popkornu, navíc se řádně práskl o roh stolu, rozrazil si palici a omdlel. Když jsem se probral a zaostřil na televizi, šťastně jsem zajásal. Jako zázrakem jsem vůbec o nic nepřišel! Ta slepice zrovna dovrzala a vrcholilo to nějakou ultradementní scénou s trapným hahavrahem. No, řeknu vám, byl to fuckt horor! Chodící slupky, všude krev a žlutozelené hleny vsakující do do sněhobílého dlouhého chlupu a ty kousky rozšmelcované kukuřice vypadaly úplně jako vyhřezlý mozek! Raději jsem si rychle ukazováčkem zašmátral v ráně, abych se ujistil, jestli není náhodou můj. Nebyl. Strašlivě jsem si oddechl, že to všechno dobře dopadlo a bolelo to o dost míň než tahle unylá sračka. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tady imho není problém v řemeslných schopnostech režisérů (natočené je to relativně zručně), jako spíš v totální zbytečnosti celého filmu. První film byl nenáročnou strašidelnou jednohubkou, která pokračování rozhodně nepotřebovala. Tohle je vyloženě násilné natahování a je to na tom vidět. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pánečku, to bola kravina toto, to snáď nie je možné. Snáď to najväčšie sklamanie celého roka. Na prvú časť sa to snaží naväzovať akurát tým, že hlavná hrdinka zistí, že jej matka bola jednou z obetí sériového vraha a odvtedy má pocit, že ju niečo alebo niekto sleduje. Takže nie je isté, či je zabijak späť, alebo či sa ho len niekto snaží napodobniť. Lenže okrem dvoch-troch vízií, ktoré sa dajú považovať za aspoň trochu desivé, tu nezaujme absolútne nič. Vlastne som v tom ani nič hororové nenašiel, samé nudné drísty, pátranie po minulosti a záverečné haha "odhalenie", ktoré mi bolo u prdele už v prvej polovici filmu. Jednotku považujem za jeden z najlepších duchárskych hororov za posledné roky (najmä po stránke atmosféry), ale toto bola len nezaujímavá mystery kriminálka, pri ktorej sa nedá ani raz zľaknúť. Že sa párkrát objaví zakrvavený duch na konečnom výsledku tak či tak nič nezmení. Studená sprcha ako hrom, ale čo iné sa dalo čakať od tvorcov priblblého "Entrance", že? ()

EvilPhoEniX odpad!

všechny recenze uživatele

Odpady dávám velmi zřídka, téměř vůbec, ale zde nemohu jinak. Pact 2 je přesně typ hororu, který nesnáším a urážel mě. První díl si držel jakžtakž slušnou atmosféru, ale byl převážně kriminálkou s hororovými prvky, kdežto druhý díl je pouze KRIMINÁLKA! Nuda, hrůza, amatérský look, opravdu jsem trpěl jako bych byl mučen čtyřmi chlapy ve stodole. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Já bych to neviděl až tak černě. Je teda fakt, že tohle pokračování je zbytečný asi jako kondom v klášterní škole, řemeslně to za jedničkou však vůbec nezaostalo. Jen to očekávání bylo zkrátka jinde (minimálně trailer vzbuzoval větší naděje). Sequel se přitom může pochlubit dvěma hrdinkami k nakousnutí, fiktivní aurou duchařského hororu, a závěrečnou, celkem mrazivou třetinou, jež, bohužel, sklouzne k tomu nejpitomějšímu rozuzlení. Soundtrack ale good. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Mladú ženu terorizujú nočné mory týkajúce sa mŕtveho sériového vraha Judasa, ktoré sa však onedlho ukážu ako reálne vodítko k vraždám a privádzajú ju čoraz k bližšie k nebezpečnému rodinnému tajomstvu... Pokračovanie jedného z najpôsobivejších novodobých hororov dopadlo podľa očakávaní slabšie, no aj tak som to nečakal až také slabé. Film sa síce snaží štýlovo, vizuálne a dokonca i hlavnou hrdinkou priblížiť originálu, no už nedokáže ani zaujať, ani postrašiť. Dej je hlúpo a umelo nastavovaný, postavy sú slabé, celé je to nevýrazné, otrepané a divák len čaká / dúfa v niečo, čo nakoniec nepríde, keďže je to viac domotaná detektívka než horor. Škoda, ďalší prípad úplne zbytočného pokračovania a bolo by možno lepšie, keby tretí diel už nerobili, hoci to naň má očividný nábeh. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Přesně jak jsem se po shlédnutí povedeného prvního dílu obával... The Pact II je naprosto zbytečné pokračování, které než hororem je obyčejnou kriminálkou, sice řemeslně docela dobře zvládnutou, ale dost utahanou, bez výraznější hororové atmosféry a předvídatelnou až hanba, závěrečné rozuzlení jsem vytušil již v prvních 20-ti minutách... Na případný třetí díl se nepodívám... ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

První díl už si prakticky vůbec nepamatuji. Pouze vím, že to byla píčovina, a proto jsem nemohl vynechat pokračování, které bylo natolik propracované, že by jej jeden režisér ukočírovat nezvládl. Stejně tak nestačil jeden pán na sepsání vynikajícího scénáře, který kromě toho, že je neskutečně napínavý, odhaluje odpovědi na otázky týkající se samotného smyslu života. Obsazení nezklamalo. V hlavní rolích se opět objevila banda retardů. Především agent FBI byl tím nejméně sympatickým člověkem, jakého jsem poslední dobou viděl. Vše bylo točeno brzy ráno, aby se mohli všichni zúčastnění věnovat v průběhu dne věcem, které za to stojí. Po určité době jsem se rozhodl sledovat snímek se zvýšenou rychlostí, abych měl to utrpení dříve za sebou. Atmosféru se podařilo vybudovat v jediné krátké scéně. Zbytek byl pro mě nesledovatelný. Kompletní děj a veškeré dialogy byly vrcholem lobotomie. Navíc byl děj neskutečně průhledný. Dokonce tento snímek nemá ani nic společného s žánrem horor. Jedná se o krajně podařenou kriminálku. Doporučuji věnovat svůj čas raději něčemu jinému. Můžete vybrat jedině lépe. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Caity Lotz pokračovala už len ako sparing partnerka vo vedľajšej úlohe, a tak sme jej tentokrát na rozdiel od jednotky nemuseli ustavične počítať pehy na tvári. Pátranie po Judasovi od Lagy Gaga nateraz nie až tak úspešné, ale náhodou nejaké ľakačky aj vyšli. Dokonca aj nejaké zvraty. Márne to úplne nebolo. Okrem zúfalého záveru, ktorý potvrdil, že príslušníci, čo majú pomáhať a chrániť, sú tupé gumy. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Nu, přiznejme si, že existují dobré horory, špatné, a... slabé druhé díly velice solidních jedniček (kterým by slušelo prvními díly i zůstat). Možná jsou tato pokračování dobrá pro horror fans, level zero, ale pokročilí jedinci jako já se po zhlédnutí budou muset dorazit aspoň nějakým slušným soundtrackem, aby si přišli na své. Popojedem, na dvě hvězdičky je to až dlouhý koment :-). ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Pact jednička byla skvělá, to jsem si skoro cvrkla do pyžamka. No někteří se z toho evidentně i posrali, páč ve dvojce nám tvůrci raději naordinovali velmi osekanou dietu a heřmánkový čaj. Rozvleklé, žádné velké bubání, žádné velké duchání a žádné velké masakrování. A ten vrah na závěr, no ten byl xmíchu. Dva lekací okamžiky a docela povedený zvukový efekty, to stačí pouze na hodně slabý podprůměr. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Och bože. Nechápu co tvůrci měli v hlavě při natáčení pokračování už tak průměrného filmu, ale mozek to rozhodně nebyl. Dvojka je prostě slabá. Příběhové děsná, nudná a oholená. Atmosféricky je na tom taky bledě. Temnější atmosféru má i park naproti mě v 11 večer. Nezábavný až ubíjející film, který zachraňuje maximálně tak hudební doprovod, který se celkem povedl a jedna scéna se stínem. Jinak prostě slabota a nuda. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

(Pro mě) nejhorší horor járu 2014, víc netřeba dodávat, snad jen- Proč? :-( Takhle dojebat vynikající první díl... Sekat hlavy všem, co to maj na svědomí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tady si viditelně někdo hodlal „přihřát polívčičku“ na osvědčené značce a shrábnout taky trochu té pomyslné filmové slávy. Jenomže jaksi pozapomněl zapracovat na kvalitě scénáře, potažmo celého filmu. Obměna na režisérském křesle evidentně tomuto pokračování nesedla a hned dvojice tvůrců odvedla mizernou práci po všech stránkách. Už samotný první díl nepovažuji za nic světoborného, ale pořád to byla lehce nadprůměrná podívaná, která nám nabídla několik zajímavých momentů, dobrou atmosféru i výkon hlavní hrdinky.    Tady se sice objevila rovněž docela sympatická představitelka hlavní role a ani ona nepodala vyloženě špatný výkon, ale co se atmosféry i dobrých pasáží týče – tak to už byla (ne)pěkně vyluhovaná a smrdutá kávička. Nefungovalo tu skoro nic. Spousta nudných dialogů, bouchání dveří, blikání světel ani objevování mrtvého Jidáše či hrátky se stíny – to není žádné terno, zvlášť když prostě nefungovala samotná atmosféra.    Lekačky se míjely účinkem (a to jich tu bylo jen, co by se za nehet vešlo), vraždy se odehrály mimo záběr kamery a přitvrdilo se teprve ke konci. A to taky nebyl žádný zázrak. Na pomoc přišla hrdinka z jedničky, ale bohužel tu měla jen malý prostor. Místy jsem se neskutečně nudil a u závěrečných titulků jsem si uvědomil, že oni snad proboha ještě uvažovali nad dalším pokračováním – jen to ne!!! Pokud jsem jedničce dal 50%, tak tady musím jít o dost dolů. Vyložený odpad to není, ale nebýt několika světlejších okamžiků, nebylo by to od něj moc daleko. 30% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zbytečné jak použitá šprcka, stejně jako řada jiných hororů, které se snaží parazitovat na relativně úspěšném původním filmu, který zcela jasně dává najevo, že sequel je zbytečný. Na druhou stranu se řemeslně jedná o slušnou práci, která měla pár momentů, které za něco stály, ačkoliv se většinou týkaly jednoho z největších žánrových klišé, tedy zrcadel. Dobře se koukalo i na ty dvě roštěnky, takže do podprůměru to stahuje až ten konec, kterej je neskutečně pitomej. 30% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Prvý The Pact (7/10) bol veľmi príjemným prekvapením a jasným dôkazom toho, že aj „indie scéna“ má čo ponúknuť. Získal slušné ohlasy a tak niekoho napadlo, že aj takýto nízkorozpočtový horor si zaslúži pokračovanie. To je však len umelo vystavané na deji prvého filmu a dosť nešťastne a nezmyselne rozvíja už tak jednoduchú story (hlavná hrdinka zistí, že jej matka bola jednou z obetí Judasa). Príbeh pôsobí pomerne nekonzistentným dojmom, scenár nevie vytýčiť jasné líniu a namiesto toho sa snaží ako o ducharský horor, tak o akýsi thriller s vrahom až po dovysvetľovanie udalostí z prvého filmu, pričom hlavná hrdinka prvého Pactu je tu úplne zbytočnou postavou. Spolu to jednoducho nefunguje. Film sa točí v kruhu a v závere sa ukáže jeho samoúčelnosť. Našťastie aspoň atmosféra ostala pri starom. Došlo síce k zmene režiséra, ale duu Hallam/Horvath sa čo v najväčšej možnej miere podarilo napodobniť štýl prvého Pactu. Tempo je opäť veľmi pomalé, atmosféra stiesnená, zlovestná a hororových scén opäť pramálo, ale keď už na nich dôjde tak skutočne fungujú (prvé strašenie v dome so zatváraním dverí, scény s Judasom). Záver tu však nie je žiadnym šokovým momentom, ale oproti prvému Pactu len nemastným, neslaným finále. Celkom som sa tešil, ale nakoniec pomerne zbytočná recyklácia prvého filmu bez opodstatnenia. Síce sa snaží priblížiť originálu a musím uznať, že v určitých momentoch sa to pokračovaniu aj skutočne darí (totožná atmosféra, podobne efektné strašidelné scény), ale dej len hlúpo variuje udalosti z prvého filmu a v závere sa ukáže jeho nezmyselnosť. Škoda. O úroveň nižšie ako prvý film, ale nevidím to až tak mizerne ako prví hodnotitelia nakoľko tá atmosféra stále funguje, len v tomto prípade by sa skutočne viac hodilo keby na scénu radšej nastúpil nová, samostatná story ako sa snažiť pracovať s niečím čo sa nikdy nesnažilo byť materiálom na celú sériu. Mohlo to však dopadnúť aj oveľa horšie. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Medzi jednou hviezdou a odpadom.Prvý film ma nebavil a tento je ešte horší.Lakačky vôbec nefungujú,no pri takomto amatérskom spracovaní sa ani neje čomu diviť.Toto je rovnaká kravina ako mnou nedávno videný a rovnako sračkoidný brak s názvom Find Me . ()

Reklama

Reklama