Reklama

Reklama

Pachuť pomsty

  • USA Cold in July (více)
Trailer 1

Podivné zvuky, které se jedné vlahé texaské noci v roce 1989 rozléhaly domem, způsobily, že Richard Dane (Michael C. Hall – TV seriál Dexter) vypálil do hlavy bezohledného zloděje Freddyho několik nábojů. Přestože ho za jeho čin místní oslavují, Richard se brzy musí bát o bezpečí vlastní rodiny, protože se ve městě objevuje Freddyho otec, bývalý trestanec, Ben (Sam Shepard – Zabít tiše), který touží po pomstě. Všechno v poklidném městečku najednou není, jak se na první pohled zdá. Richard se nedobrovolně ocitá v temném světě plném korupce a násilí, ve kterém se bude muset postavit těm nejnepravděpodobnějším protivníkům. Ve fi lmu, který podle románu Joea R. Lansdalea natočil režisér Jim Mickle (Takoví jsme), se dále představuje Don Johnson (Nespoutaný Django). (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (122)

genetique 

všechny recenze uživatele

Temná atmosféra texaského vidieka, so všetkým čo k tomu patrí. Dej sa odohráva v bohom zabudnutej provinčná oblasť, kde nielen kriminálnici sú na druhej strane zákona a nie všetko je na prvý pohľad tak ako sa zdá. Film mal novodobý westernovský nádych, s podtextom mravného ponaučenia a nekompromisnej antickej tragédie, v ktorom by ste narátali minimálne toľko podarených zvratov a nepredvídateľných momentov, koľko mal film dier v scenári. Každopádne sa mi ale páčila remeselná réžia, ktorá striedala tempo, ale nikdy nepoľavila v intenzite napätia. Rovnakú zásluhu mali aj herci, po dlhej dobe prekvapil klasik Don Johnson. 80%. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Pachuť pomsty je v první třetině téměř dokonalým atmosferickým thrillerem, který se ve zbylé části promění v lehce naivní a vykonstruované drama, které však oslní i nadále jako řemeslný skvost, stavící na parádní vizuální stránce a perfektním hudebním doprovodu, kteří dohromady tvoří jeden z nejlepších retro feelingů poslední doby. [75%] ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak musím říct, že tohle je film, kterým mě jim Mickle konečně skutečně dostal. Jeho předchozí jsou zajímavé, ale to, jak tady vystavěl atmosféru, jaké postavy napsal a nechal zahrát výbornými herci, navíc celkem neotřelé použití kamery v některých záběrech, výborně drsný konec, tohle je prostě něco, co si pozornost zaslouží. Výborně temný film, kde stejně nějaká naděje pořád existuje. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|65%| Tak co tu máme za dílo ? Rozhodně je to thriller, který za pozornost stojí. Thrillery mám moc rád, takže to dokážu patřičně ocenit. No, nějaké velké nadšení se teda nekoná, páč to nebyl tradiční thriller a od určitého okamžiku se děj začne vyvíjet úplně jinak než bych očekával. Moc popsat to nemůžu, pač bych spoileroval a to moc nechci. Začátek začíná dobře, hned se jde na věc. Takže skoro do půlky filmu si to udržuje celkem dobrou atmosféru typického thrilleru. Pak se to zvrtne, tak, že jsem to nečekal. Neříkám, že se jedná o nějaký šílený zvrat, ale nečekal jsem to. Pak už to začně trochu slábnout, ale furt je na co se dívat. Herecké obsazení je na tom docela dobře. Hlavní hrdina mi sice přijde takovej zvláštní, rozporuplnej, ale hrál uvěřitelně. Hudba je dobrá, opkauje se často stejný hudební motiv snímku. Finále je akční, tak aspon tak. Pár vyvraždovaček tu najdeme. Úplný konec se moc nepovedl a ani nebyl nejlépe vysvětlen (vysvětlen byl, takže se nejedná o chybu filmu, jen mě to tak přišlo), prostě jsem nechápal důvody hlavního hrdiny ke konci. Ale dost kritiky, vypadá to, že to moc kritizuju, ale není to tak. Uteklo to rychle, furt se dalo na co dívat, prostě béčkový oddychový a rozhodně nadprůměrný thriller, který byl trochu odlišný než na ty, které jsem zvyklý, takže asi tak. Taková neškodná jednohubka to je. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ne ne a ne, já si nemůžu pomoct, snažila jsem se, ale víc nedám. Sama Sheparda mám moc ráda, ale ten to tak nějak proklimbal a teprve až na konci se malinko zmátořil k nějaké činnosti, ale ve výsledku už bylo stejně pozdě. Jediné pozitivum vidím v tom, že Ríša může nosit náušničku, jinak nevím, co ho tak rajcovalo, že do toho všeho šel. Scénář byl podle mě děravý jak cedník, ale na mě nedejte, já tomu zase tak nerozumím. Jedna hvězda za hudbu, ta byla skvělá a druhou za úsměv Jima Boba Lucase. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Celý projekt vznikal sedem rokov, samotné natáčanie filmu trvalo päť týždňov. (ambron)
  • Autor knihy Joe R. Lansdale ve filmu ztvárnil cameo roli kněze na hřbitově. (Jardismo)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama