Reklama

Reklama

Goldbergovi

(seriál)
  • USA The Goldbergs
Trailer
USA, (2013–2023), 82 h 25 min (Minutáž: 21–22 min)

Tvůrci:

Adam F. Goldberg

Hrají:

Wendi McLendon-Covey, Sean Giambrone, Troy Gentile, Hayley Orrantia, George Segal, Jeff Garlin, Patton Oswalt (vypravěč), Troy Winbush, Natalie Alyn Lind (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(229)

Obsahy(1)

V 80. letech minulého století v malém domku v Pensylvánii žili byli Goldbergovi. Ne tak úplně normální rodinka, které vládne matka, naoko ovšem otec a společně se snaží vychovávat své tři děti - sedmnáctiletou sexy tvrďačku, šestnáctiletého jedničkáře a jedenáctiletého malého geeka s kamerou - vždy připravenou zachytit všechno to rodinné bláznění. Goldbergovi jsou další televizní rodinka, která vznikla jako skoro autobiografická vzpomínka na dětství svého tvůrce Adama F. Goldberga. Je to taky stylově vymazlená retro podívaná plná pop-kulturních referencí. (Viacom)

(více)

Recenze (48)

WincKruspe 

všechny recenze uživatele

Další ze seriálů, který je mašinou na výčitky. Když vynecháte poslední 3 minuty z epizody, které jsou proti zácpě, tak některé díly jsou docela zábavné. Na rozdíl od většiny rodinných seriálů je zde dětské obsazení docela talentované a všemu vládne představitelka matky. Ale většina dílů je prostě nuda. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Nucený a trapný humor, uječení protagonisté, nuda, šeď a nuda. Nějak mě tihle burani neoslovili a pilotní díl jsem dokoukala jen silou vůle. Pilot - 20% ()

Karlos80 odpad!

všechny recenze uživatele

Trapná xidovská sračka, kterou sami xidé ani nesledují, to je určeno pouze a jen pro góje, pak maj bejt ti amíci inteligentní :-) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký televízny komediálny seriál "Goldbergovci" (The Goldbergs) som začal sledovať len tak z nudy a trvalo mi nejaký čas pokiaľ som mu prišiel na chuť. Začiatočná vlažná apatia sa po niekoľkých epizódach zmenila na pravideľnú sledovanosť. Táto svojrázna žido-americká rodinka si získala svojimi retro príbehmi moje sympatie. Murray Goldberg (otec), jeho manželka Beverly Goldbergová (starostlivá mamka) a ich pubertálne deti Barry, Erica a najmladší Adam ma dokážu veľmi dobre pobaviť. **** ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem červenou, 57 % je docela šok. Na druhou stranu, když jsem viděla jen pár náhodných scén, tak jsem si taky říkala, co je to za blbost.:-) Žádná blbost, ale geniální nostalgický seriál se skvělými postavami! ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to tu bude mít asi o 20% víc, ale nevadí. Hlavní problém tady je, že koncept vychází z ´80-90-kových rodinných sitcomů (které se do našich luhů a hájů nedostaly) a bere se s nadsázkou. Adama Goldberga neznám, ale ty střelené postavy nejsou vůbec špatné a herci, i když ne moc zažití, to hrají dobře a s chutí. A jo, The Middle mě stále nechává většinou chladným. P.S. Dochází mi, že tvůrce seriálu a jeho hlavní postava v jednom sdílí jméno s hercem jednoho z největších podivínů v minoritní roli sitcomu Přátel, kterého jsem si vždy představoval jako Adama Sandlera, nejspíš díky Zohanovi. Stojí však za zmínku, že nejde o stejnou osobu, ale na televizních obrazovkách to tak jako tak vytušíte. ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: Z pilotů z poslední doby to patří mezi ty lepší kousky, ale na mě je toho buranství příliš. 50%. ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Eh, hodnocení trošku šok. Nechápu, co za lidi to tu hodnotí, ale asi neviděli víc než krátké útržky během přepínání televize a zase jako ovce napodobují ostatní. Na IMDb má seriál 8,2/10... trošku zvláštní, nemyslíte? Druhé hodnocení dává rozhodně větší smysl. Seriál je totiž svěží, milý a bere sám sebe i svou dobu s nadsázkou. Zápletky bývají velmi originální, postavy jsou sympaticky střelené. Už po necelém měsíci sledování jsem si seriál zamiloval a pátou hvězdičku si nechávám do rezervy, protože většina dílů mi stále zbývá zhlédnout. (k srpnu 2018) EDIT po 5 letech: Měním na pět. Tento seriál mě každý díl zaručeně pobaví i dojme. Obzvláště poslední díly každé řady jsou jak něco od Pixaru, co se slz štěstí týče. Navíc velká část dílů má jako koncept nějaký kultovní osmdesátkový film, což jako kinefil umím docenit. Posledně jsem koukal na díl na motivy Misery nechce zemřít, kdy Beverly (matka, hl. hrdiny) byla zobrazena jako Annie Wilkis, jen muchlující a milující, ale pořád dost šílená na to, aby vyžadovala po svém synovi, aby změnil autobiografickou hororovou povídku  tak, že už si o ní nebudou kamarádky myslet, že je šílená "momster".  Spolu s Modern Family je tohle můj nejoblíbenější sitcom 2010s. Modern Family má větší tempo díky většímu množství rodin, co sleduje, a je osvěžující svým mockumentary stylem, ale zdaleka nezahřeje tak u srdce jako Goldbergovi. Obojí je jiný styl, ale oba seriály jsou na podobné úrovni. Zdejší hodnocení si vážně vysvětluju buď typickou zdejší stádovitostí, anebo českým snobismem. Žil jsem v několika zemích Evropy i světa a nikde jsem nezažil takové snoby jako u nás. A věřím, že to vysvětluje i mnoho rozdílů v hodnocení mezi čsfd a imdb. Tento seriál je jedním z těch příkladů, kde je ten rozdíl vážně příliš velký na to, aby to byla náhoda. Na nic si prostě nehraje, věci bere trošku do extrémů, sám tvůrce si dělá srandu sám ze sebe, ale pokud se přenesete přes ten ztřeštěný první dojem, zjistíte, že je sitcom napsaný vážně chytře a se srdcem. Věta pronesena k autorovi a zároveň hlavní postavě seriálu: "Umíš psát, šprte! Na knížky to sice nestačí, ale na sitcomy by mohlo!" Aneb jak se přes scénář pochválit, aniž by to bylo působilo nabubřele! Já tuhle rodinu prostě miluju. Jak jsem nechápal hype HIMYM a TBBT, tady nechápu, že u nás seriál není populárnější. ()

tommy187 

všechny recenze uživatele

Pilot : Takže takto, pri sitcome je najdôležitejšie aby sa človek zabavil. A práve to tomuto seriálu chýbalo! Po technickej stránke to bolo pomerne premakané, a povedal by som, že herecké výkony neboli zlé, ale ja som sa počas pilota pousmial asi dvakrát. Možno tomu ešte dám šancu. 35% ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Zahlídnul jsem to párkrát v telce a nepoznal jsem, že to neni 40 let starý. V konkurenci plytký tvorby poslední dekády to přináší něco novýho (čti starýho) co mam rád. PS: Tyjo, jak to tu čtu, nějak se s těma židama spoustu lidí nemůže furt vyrovnat. (70%) ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Retro kouzlo funguje. Asi nejzábavnějši je pravidelná “konfrontace s minulostí”. Dodává seriálu na roztomilosti. Bohužel ho zabíjí dabing volba toho uřvaného idiota (dabuje postavu Adama Goldberga) je tragedie. On totiž řve i když postava jen mluví. Osobně mi i nesedí volba otce Adama. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Seriálu sem moc nevěřil a ze začátku jsem čekal pořádnou blbost, ale seriál si mě získal a už ho pravidelně sleduji skoro pět let a minimálně další rok ještě budu, protože byla schválena 6. série. Beverly a Barry jsou trochu moc ujetý, ale Erica je fajn a hlavně Adam je super. Líbí se mi tam spousta narážek a vzpomínek na filmy a seriály s kterými jsem vyrůstal já sám (Alf, Knight Rider, ET, Indiana Jones, SW, He-man, Thundercats...), stejně tak i hry a hudba. Je toho spousta. Celý seriál je postaven na vzpomínkách Adama, který píše scénář a v závěru epizody je vždy nějaká nahrávka z reálného života, zachycující nějakou scénu v seriálu jako důkaz, že se to stalo. Občas se v seriálu vyskytnou i skuteční lidi, kteří v seriálu jsou ztvárněni. Za mě velká spokojenost a seriál patří mezi mé nejoblíbenější komedie o rodině hned vedle Modern Family, Alf a War at Home. ()

Sagara 

všechny recenze uživatele

ABC má momentálne (Marec 2015) dve najlepšie a najsilnejšie matky. Tu je to Beverly aka "smother" , ktorej sekunduje syn Barry a obaja si v podstate kradnú šou pre seba. Tie roky osemdesiate. ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

Wtf? Co je to tady za debilní komentáře? Hádám, že už jen kvůli názvu je to trnem v oku různejm fašounkům tady, což je konec konců vidět i na obsahu komentářů. Co se seriálu týče, obdivuju hlavně to zasazení do oněch kultovních osmdesátek. Jinak slabší odvar Průměrňákovejch. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Goldbergovic rodinku jsem kdysi před časem ohodnotil odpadem. Nedávno na to začala z nouze koukat manželka (Taková normální rodinka už se okoukala, HIMYM jede popadesáté, to už je k zblití a na ty Přátele člověk taky pořád dokola koukat nemůže) a já to tak podprahově vnímal, až jsem si na to zvykl. Musel jsem uznat, že jsem je ohodnotil kdysi na základě jednoho dílu, kde po sobě všichni hnusně řvali a nebylo to úplně fér. Protože jako u všech těchto sitcomů, když si člověk zažije postavy, dívá se na to líp a počáteční odpor může přerůst v sympatie. Tak se stalo i u Goldbergových a ačkoliv je to v mnoha ohledech nepůvodní, průměrný a někdy na sílu, není to žádná hrůza, občas se i zasměju a u jídla mi to nenadavuje. Bonus jsou pak původní záběry skutečného A. Goldberga, které tomu dodávají trošku patiny a nostalgie typu Báječných let. Takže na první pohled je to nesnesitelný, dlouhodobě úplně v klidu vata, když člověk potřebuje nějakou kulisu. ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

To čo uvidite ste už videli niekde inde.Nutno podotknúť že tietoto rodinné seríaly sa vykrádajú krížom krážom navzájom.Priebežne to pozerám na Prima Cc a v celku to ide.Vždy sa to dá prepnúť inam. ()

Související novinky

Zemřela herečka Kirstie Alley

Zemřela herečka Kirstie Alley

06.12.2022

Ve věku 71 let zemřela slavná komediální herečka Kirstie Alley. Alley byla údajně obklopena svou nejbližší rodinou, když zemřela. V příspěvku na jejím oficiálním instagramovém účtu bylo odhaleno, že… (více)

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama