Reklama

Reklama

Duál

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Osudy mladé Slovinky Tiny a stejně staré Dánky Iben se jednoho večera protnou v Lublani. Obě dívky, prožívající právě určitý životní zlom, se na okamžik otevřou jedna druhé a sblíží... Po mezinárodně úspěšném debutu Výlet přichází slovinský režisér s jemným příběhem, těžícím z atmosféry letního města a zkoumajícím pocity dnešní mladé generace. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (10)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Smutná komedie o jedné Dánce, která se seznámí s podobně mladou Slovinkou. Nejkomičtější scény jsou pracovní pohovor oné Slovinky v bance a pak „rozhovor“ obou dívek v opačných jazycích (Slovinka tedy mluví něčím, co podle ní zní jako dánština, a Dánka dělá totéž se slovinštinou). Film dopadne tak dobře, jak může, ale i tento happy-end je v podstatě smutný. ()

giblma 

všechny recenze uživatele

Byla jsem šeredně napálená! Anotace slibuje prosluněný příběh o přátelství a já místo toho dostanu dost možná hit příštích Mezipater! Takže tak - mladá Chorvatka co je furt smutná, potká mladou Dánku, co je taky furt smutná. Když jsou ale spolu, najednou je všechno víc sluníčkové, rebelují pokřikováním v kavárně, narušují veřejný prostor obvazováním soch draků šátkem a vůbec by se k nim Amélie z Montmarteru určitě hrozně ráda přidala. Do toho se z nich hrnou hluboké pravdy o životě, jak vystřižené z mé oblíbené fejsbukové stránky "Láska k moudrosti". Naštěstí se ale Slovinka musí před vejletem sbalit a my jsme konfrontování s rodinou. Konečně se jde víc do hloubky a začínají se prokreslovat charaktery, SPOILER odchod Iben je nevyhnutelný KONEC SPOILERU. Převažuje však lítost, že ať už jsou postavy Tininy rodiny či kámoše Matise stokrát zajímavější, musíme drtivou většinu stopáže koukat na leklou zádumčivost ústřední dvojice. (MFF KV 2013) ()

SLOTH 

všechny recenze uživatele

otvírací scéna stejně tak jako závěrečná je kouzelná. kdyby mi byly herečky více sympatické určitě půjdu o hvězdičků víš ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Považuji za nejnižší bod celého festivalu. Trapný, oslavně uvedený snímek plný zfetovaných hereček a zcela prapodivných scén, které i ta lesba zažije možná tak ve špatném snu. Afektované všechno. "Kdy bude ta lízačka?" to taky nebylo. Nuda na všech frontách. Hvězda za debilní písničku, kterou si zpívám už čtyři dny. // 48. Mezinárodní filmový festival, Karlovy Vary, 2013 ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Ani neviem, či je horšie, že som to videl na youtube v prachmizernej kvalite, alebo fakt, že film, ktorý som roky hľadal bol dvojhodinovou prázdnotou. Rečičky a zévlovanie. Ak by som si kúpil DVD s touto nihil odyseou, klepne ma. ()

aniabo 

všechny recenze uživatele

Dual baví hodně holčičí holky, gaye a emočně naladěný kloučky. Jedná se o komorní, ale moc roztomilou konverzačku, při které se odkrývají postupně osudy dvou slečen, Slovinky a Dánky, ale taky by to mohly bejt obě Češky anebo úplně jiný evropský národnosti, film totiž zkrátka velice subtilně zachycuje ambice, myšlenky a postoje evropských youngsters, stačí se kouknout, jaký obrázky a citáty vládnou Pinterestu, tumblru, nebo facebooku... Ne, že by se herečky mohly přetrhnout, to ale vůbec nevadí, do filmu jejich projev sedí; co totálně rozsekává je soundtrack, protože tu písničku, co si zpívá celý svět, budete milovat každopádně. Koukám, že je tu na ní odkaz, za to velkej dík!* ()

jamalka 

všechny recenze uživatele

Nudné, totálně nezajímavé, námět jako dělaný pro artové filmy v tom nejhorším slova smyslu ( a to je mám vážně ráda). ()

Giron 

všechny recenze uživatele

Pro mne nejlepší snímek z MFF Karlovy Vary 48., který mne chytnul v prvních vteřinách a do konce nepustil. Přirovnal bych jej ke spojení flmů Ztraceno v překladu a Před úsvitem. Film je trochu povrchnější, ale zase hravější. Nesedne každému, ovšem pokud se vám líbily dva výše zmíněné filmy a máte rádi zvláštní romance, můžu jen vřele doporučit. ()

Reklama

Reklama