Reklama

Reklama

Moravia Incognita

(pořad)

Obsahy(1)

Vlastivědná putování po méně známých místech naší republiky s Václavem Žmolíkem. Prastarý hrad, empírový zámek a pitoreskní židovské město - to jsou nejvýznamnější památky města Boskovice na okraji Drahanské vrchoviny. Právě za nimi se tam vydal průvodce Václav Žmolík. Potkali jsme se tam s lidmi nad jiné povolanými - s majitelem zdejších šlechtických sídel Hugem Mensdorffem-Pouilly a s historikem Jaroslavem Bránským. Oba pánové vědí o svém městě první i poslední a ledacos na kameru prozradili. Mezi unikáty, které v dokumentu také uvidíte, budou také šlapací hradní studna, židovská lázeň zvaná mikve anebo zvoneček, který upozorňoval návštěvníky místních hospod, že už je čas jít domů. I další z televizních výletů zrežíroval Vlastimil Šimůnek, za kamerou byl i tentokrát Petr Pešek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Za díl o Boskovicích rozhodně plný počet. Coby tamní občan s radostí sleduji záběry na památky našeho města a připomínám si jeho krásu i bohatou historii. V mnoha ohledech je možné se dozvědět i něco nového, což potěší dvojnásob. Problémem u Boskovic znalých diváků bude asi pouze pocit, že pořad mohl trvat déle, neboť řada zajímavých míst a informací s nimi spojených tu logicky nemohla zaznít. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Morava je krásná :-) V Boskovicích je věru mnohé k vidění a asi je zná spousta lidí. Na druhou stranu Kralice zná člověk asi jen z učebnice literatury. Nemít tak dobrého průvodce, chápu lidi, že je spíše míjí, i když za krátkou zastávku (třeba při cestě do památky UNESCO Třebíče) stojí jistě za to. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama