Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou příběhu je lyonský nekvalifikovaný dělník Gary, který nastupuje jako dekontaminační pracovník do jaderného komplexu na Rhôně. Damoklův meč v podobě všudypřítomné radiace, jíž se nikdy nelze zcela vyhnout, je zásadním kritériem další pracovní schopnosti lidí, kteří kvůli mizerné mzdě denně riskují své zdraví. Uprostřed komunity lidí zaměstnaných v elektrárně a žijících v obytných buňkách v její blízkosti Gary poznává Karole, snoubenku kolegy Tonyho. Aby si mohli být nablízku, Gary začne riskovat... (dopitak)

(více)

Recenze (5)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Plakát samozřejmě prodává tu "romantickou" linku, ale je to temný festivalový film o životě "prokletých". Ta neustále visící hrozba radiace, která může kdykoli poznamenat životy vaše nebo vašich blízkých, to se podle mě podařilo do filmu působivě dostat. Hlavní herecká dvojice tradičně fajn a působivá hudba Robina Couderta. Třeba zpomalená svatební sekvence je díky mimořádná. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Atmosféra se blíží začátku tohohle filmu, hodně bodují krásné scenérie řeky (i přes hnusné chladící věže) a nakonec i femme fatale Léa Seydoux, z níž ta žhavost po žhavém sexu přímo žhne, je velmi smyslná, přestože není nijak závratně půvabná, a dokonce ani štíhlá! Málo naplat, dál má ale pravdu kolegyně Riverin, takhle hloupý milostný "triangel" už jsme viděli mockrát a ani tentokrát nepřinesl nic originálního. Vyloženě mě zklamaly filmaři tolik oblíbené vztahově-zveličovací scény, hned první líbací s Léou. Pravděpodobnost, že se vám tohle stane, je asi jako vyhrát první ve Sportce, když nesázíte. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Docela klasický suchý francouzský art lehce nadprůměrné kvality, trochu říznutý Cronenbergem, ale Léa Seydoux je bohyně, za ni musím tu hvězdu navíc přidat. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Typický slušný, ale co si budeme nalhávat, jen průměrný tříhvězdičkový film .. ovšem s nepřehlédnutelným a velmi příjemným bonusem, kterým je samozřejmě Léa Seydoux, která si zaslouží za svou ´odvahu´ jednu hvězdičku navíc ... ()

Riverin 

všechny recenze uživatele

Úprimne, do tohto filmu som išla len pre Léu Seydoux a ona bola nakoniec to najlepšie na celom tomto "skvoste". Absolútne nezaujímavý a ohraný dej, ktorý sme videli už asi miliónkrát a v omnoho lepšom prevedení. Záver znie, ak chcete vidieť nahú Léu, len sa do toho spokojne pustite. ()

Reklama

Reklama