Reklama

Reklama

Outpost: Rise of the Spetsnaz

  • USA Outpost 3: Rise of the Spetsnaz
Trailer

Obsahy(1)

Roku 1945 zuří válka na východní frontě a sovětské „komando“ pod velením Dolokhova má za úkol zničit německý konvoj. Past je nalíčena, všechno šlape jako po drátkách, ale poté, co se zmocní tajných dokumentů, se karta obrací. Stává se z nich lovná zvěř. Jednotka se rozprchne po lese a nacističtí protivníci se pustí do pronásledování. Někteří sověti jsou zabiti, jiní zajati a odvlečeni do tajného podzemního bunkru, který je pod vedením fanatického velitele Strassera. Ten zde prování podivné pokusy, které mají dopomoci Němcům vyhrát válku. Z Dolokhova a jeho mužů se stávají pokusná morčata a brzy poznají, co znamená projekt Wolf Soldat. Kromě nacistických vojáků se v podzemí totiž skrývá i něco děsivého. Jde o oživlé mrtvoly, které se mají stát páteří nacistické armády… (SOLOM.)

(více)

Recenze (38)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Najprv strieľanie a naháňačky po lese, potom strieľanie a naháňačky po podzemných tuneloch. Horda akcie, horda súbojov, ale atmosféra za nula bodov, príliš monotónne, príliš nudné. Nevidím proste ani jeden jediný dôvod na to, aby som sa hodinu a pol pozeral na to isté - ako sa skupinka idiotov navzájom strieľa, reže a mláti so zombíkmi. Celkovo: Rovnaká blbosť ako predchádzajúca časť a zbytočne vyhodené peniaze za nič. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kdo by čekal, že nejlepší část série bude až trojka? Ta přišla po dvojce velmi záhy, a možná i proto se netěší takové pozornosti. Rise of the Spetsnaz přišel o původního režiséra, ale změna je tentokrát vítána. Parker se ve svém debutu vydal do roku 1945 a odhalil nám, co vlastně předcházelo všem hrůzám z dílů předešlých. Jeho prequel sice postrádá tísnivou atmosféru jedničky, za to přidává na brutalitě a dravé akci. Hned od začátku tu Rusáci s nacisty vedou boje v odlehlých lesích. Krátce nato se pokračuje ve známých podzemních tunelech, kde zbytek Rusáků čelí uměle vytvořeným monstrům. Hodně se tu střílí, bodá, podřezává, ale nechybí ani fighty tělo na tělo. Stále se něco děje, divák se nestačí nudit, a dočká se dokonce návratu jednoho "starého známého". Bloodyho spokojenost navíc potvrdily stylové závěrečné titulky. Pořekadlo "do třetice všeho dobrého" tentokrát beze zbytku platí. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Niečo vyše roka trvalo, kým sa objavil tretí diel rozbehnutej "Outpost" trilógie (zatiaľ). V tomto prípade však dej nepokračuje v udalostiach po 2. časti, ale vracia sa až do 2. svetovej vojny a slúži teda skôr ako prequel, v ktorom ruskí vojaci objavia tajný nemecký výskum. Skôr než však stihnú niečo urobiť, sú zajatí a zisťujú, že si budú musieť prebojovať cestu von nielen cez fašistov, ale aj cez ich zombie experimenty. Štýlovo je film podobný svojim dvom predchodcom, ibaže sa už nadobro vytratila tá atmosféra a napätie prvého dielu, čo sa nahradilo zvýšením tempa, akcie a krvavých scén. Niekomu to sadne, niekomu nie, mne to prišlo už slabšie a stereotypnejšie. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Z celé "Outpost Trilogy" se mi nejvíce líbil druhý díl, Outpost: Black Sun. Tento další navazující díl se zase dějově přesouvá do roku 1945, kamsi do temných lesů. Nejprve mě překvapilo, že Rusáci mluví anglicky. Poté mě zarazilo, že Náckové mluví také anglicky. Ale vzhledem k tomu, že spolu po celý film obě válčící strany komunikují, jsem to pochopila jako záměr režiséra, protože jinak by se spolu vlastně vůbec nemohli domluvit, že:) Ale co, nějak jsem to překousla a film netrval zase tak dlouho, aby se to nedalo vydržet:) Rusáci jsou chlápci drsní jako skála, přesto to vypadá, že proti Zombie Nazi Experimentu nemají moc šancí. Podzemní bunkr a jeho továrnu na nezničitelné vojsko vede magor jménem Strasser v podání Michaela McKella. Ten chlap mi připomínal britské herecké ďábly, Malcolma McDowella a Marca Warrena. Outpost: Rise of the Spetsnaz je slušným přídavkem do této trilogie, i když na předchozí díl pro mě nemá:) "Jestli to jsou moji muži, které chcete použít jako návnadu, tak nejdřív nauč ty svoje, jak bojovat.", "Typy, jako ty, si můžou hrát na Boha, jak dlouho budou chtít, ale vždycky se najde sedlák, který vám vykope hrob." ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Řemeslně zdařilý třetí zářez do náckovskozombie řežby se vrací do konce druhé světové války. Tajemný les (mohlo ho být více), zuřivý zombie čokl běžící po stopách nepřátel, zákusy a střeva ven, bunkr, v němž se odehrávají vražedné experimenty, cela smrti, nemrtví a nevzdávající se polapené oběti. Z podřezaných hrdel stříká krev, zásah sekerou je šťavnatý a vystřelené kulky prolétají těly v doprovodu řetězců rudých perel. A pokud se dostanete do cely smrti, tak většinou vás to zkrátka roztrhá na kusy. Většinou. Jediný můj problém byl s postavami, respektive s kým se ztotožnit. Na jedné straně hrdlořezové Hitlera, na druhé Stalina. Nu a jediný Amík byl magor s poněkud kratší životností.... Jinak ale dobré. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Všetky tri filmy som si pozrel behom dňa. Od tretieho pokračovania som očakával úplne niečo iné. Dvojka skončila jasným nábehom na pokračovanie, avšak tento diel sa odohráva časovo pred oboma predchádzajúcimi filmami. Sklamaný som však nebol, pretože tento diel asi o nejaké to percento u mňa zvíťazilo nad tými predchádzajúcimi. Postavy sú opäť atraktívne a môžete si len tipnúť, ktorá prežije najdlhšie. Musím podotknúť ale jednu dôležitú vec a to fakt, že tento krát sa ani tak nejedná o horor a zombíkov, ale akoby o bežnú strielačku z druhej svetovej vojny. Zombíci skoro nikde, len ich predchodcovia v podobe hnusákov z filmov Hory majú oči. Film ale má čo ponúknuť, i keď sa strieľa a bojuje skoro stále. Dávam asi tak 85% ale dúfam, že sa dočkám pokračovania z druhej časti. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Slabšie ako jednotka, no o chlp lepšie ako dvojka. Síce to nieje také hororové ako jednotka, kedže nazi-zombie sa tu len vytvárajú, tak ich tu ani moc nie. Ako fanúšika vojnových filmov ma príbeh zasadení do roku 1945 celkom potešil, no samotný obsah moc nebavil, ale tie strielačky sa mi celkom lubili, Bryan Larkin ako rusky bouchač Dolokhov si tu náckov celkom dáva jedna radosť - s MPčkom, kudlov, granátmi, zlomené väzy tiež nechýbajú. A to potulovanie v tuneloch, kde nevieme čo bude v ďalšej miestnosti ma tiež bavilo. Finále trošku sklamanie, viac menej to ani žiadne nemalo. Chcelo by to lepšiu atmosféru a trošku lepší príbeh, lebo toto bola iba strielačka náckov v bunkri, kde nazi-zombíci tu hrajú tak cameo roličky. Ale bavil som sa aj tak. 65% - 3* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Málokdy se mi stane, že pokračování nějakého filmu je výrazně lepší než prvotní počin. U Outpostu to však na mne tak zafungovalo. Zatímco jednička diváka vhodí do děje tak nějak zmateně, trojka najíždí se vší parádou. Ocitáme se v lese na jaře roku 1945. Studené šedé filtry krásně navozovaly dojem chladu a i té únavy z šestého roku války. Sledujeme ruskou speciální jednotku jak na silnici chystá past na německý konvoj. Přestřelka byla skoro na jedničku, až na ty animované jiskřičky na pancíři SDKFZ coby odražené střely z ruských sapíků... Ačkoliv se zdá, že Rusům akce vyšla, karta se rychle obrací a musí se zachránit útěkem do lesa... Přeživší jsou zajati a umístěni v podzemním bunkru. Zde se film láme z akčního a válečného na horor a survival. Tedy k tomu hororu, moc jsem se nebál, ale atmosféru to mělo. Je škoda, že britští tvůrci z Němců (myslím teď lidskou ostrahu bunkru) udělali tupé panáky, které nebylo těžké odkráglovat... Samostatnou kapitolou je pak americký kapitán z OSS... Z toho udělali rovnou návnadu :-). Oproti tomu Rusům se tu slušně fandilo. A proč ne. Dolokhov měl koule. Druhá polovina filmu byla jak okopírovaná z nějaké počítačové hry... Bunkr, chodby, výtah, Němci, sem tam nějaký boss či übersoldat... Závěr končí tam co jednička začíná a tak nějak se mi to teprve teď pořádně spojilo dohromady. Dokonce bych byl skoro ochoten díky tomuto dílu jedničce zvednout hodnocení. Rovnou říkám, že prostřední díl - Black Sun jsem ještě neviděl, ale díky trojce se po něm určitě podívám ! Dávám 3 injekce. * * * ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po roce jsme se dočkali dalšího pokračování zombie série Outpost. Tentokrát jde o prequel původního snímku a my se ocitneme u jedné z mnoha menších akcí druhé světové války. Já tuhle hororovou sérii moc nemusím, vlastně se mi nelíbil ani jeden díl (oběma jsem dal 40%) a k mému podivu i tento třetí díl má úplně stejnou kvalitu jako jeho předchůdci. Tudíž dost podprůměrnou, přesto naprosto totožnou. Nevím proč, ale ruský silák Dolokhov si získal mé sympatie a vlastně se stal jediným světlým bodem v celém snímku. Jinak jsem to dost odzíval. Parker téměř po celou dobu nedokázal vytvořit potřebnou atmosféru, která by se k tomuto žánru slušela, jeho dílo obsahovalo tolik nelogických momentů a „přemrštěností“, že jsem je nestačil počítat a jak pevně věřím, jeho dílo brzy upadne v úplné zapomnění. Opět jsem se ovšem přesvědčil, že „pravý sovětský muž“ (jak to bylo lidem vtloukáno po desetiletí do hlavy) je prostě nepřemožitelný… ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Ano Ano je další super ale nakonec když koukáte jste mírně zklamaný díky bohu že fakt jen trošičku. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Nikdo, kdo kdy žil, nebude zapomenut.......... Nacistický experiment se zombíky pokračuje ve třetím filmu. Tentokrát to odnese spetsnaz - tedy Rusové. CITÁT - Kdo se bojí "vlků" nesmí do lesa........ Sice tu je spousta žraní, ale už je to jen odvárek. Žádné dobré gore scény ani napětí. Dlouhé dialogy bez akce. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Tak na hlavního hrdinu bych si teda dával pořádnýho majzla ! Je to zatraceně vostrej a nabuchanej týpek co se s nikým a totálně s ničím nesere. Má posunutý práh bolesti, rozdává zatraceně tvrdý rány, rozerve pouta a s chutí a agresí pitbulla jde za svou svobodou. Cestou střílí, mlátí nácky a pomalu se přepíná do modu Terminátor. Jinak všechno ostatní je čistokrevně béčkové. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Předem malá tech. pozn. Celou tuto vskutku dosti solidní trilogii vidím v reálu takto: 1.film plné 3, 2.film 3,5 a 3.film 4,5. Tak a teď když máme jasno, vzhůru k výšinám, kde skřehotají podivné ženštiny v podzemních bunkrech (to nedává smysl, podzemní bunkr a ve výšinách? ale co, kašlu na to:) a experimentuje se s jednotnou teorii pole. Asi budou SPOILERy, tak bacha. Výměna rejži mi neva, byť mi mě zajímalo, jak by to dopadlo s rež. původním. Nekompromisně a docela dobře nahuštěná a akčně rozložená po celé ploše filmu nářezovka, která, co se týče adrenalinu, nechává předchozí díly za sebou. Přiznám se, takový nářez jsem nečekal. Ovšem, já čekám většinou atmosférickou věc, takže moje chyba, checht. Krev, slušná porce násilí a dokonce zde dojde i na ten horor, což potěší. Zvláště v tomto vyniká pochopitelně samotný bunkr se svým dokonale stvárněným SS Standartenfuhrerem Strasserem. Taky s takovým příjmením je to snad jasné, ne? Když jeho jmenovec řádil již v Casablance. Dolokhov (u jehož jsem byl přesvědčen, že i přes svou nekompromisní násilnou brutalitu, která se dá ovšem pochopiti, když jste ve válce a pak v takovémto podzemním zařízení, že to zkrátka nemůže přežíti) jest postava, něco mezi Hulkem (když se naseru, tak si mě fakt nepřejte) a Terminátorem. Bez ironie. Páč jsem si v 1.pol. říkal, že to bude celý děj, jak pěst na oko. Ale nejde koneckonců o historický film. Někomu to ovšem může přijíti jako přehnané a tomu zcela rozumím. Pokusy na lidech, můj vysoce oblíbený Die Glocke, sprinty v lesích (taky by jste silně sprintovali, pokud by za vámi zlý pán z německé armády pustil ze řetězu ´´psa´´) silná dávka střílení a jako bonus, filosofickopsychologické debaty o chlapském údělu ve válce a co to zn. býti pravý (ruský či německý) voják. V dnešní absurdně a ve výsledku směšně hyperbolizované době, něco jako zjevení z dob dávno minulých. Až se nechce věřiti, že to vzniklo v 2013. A vážně zvažuji, že si ho nechám. U 2 ještě váhám. P. s. pobavil mě fakt, že tento díl má římskou 3 v názvu, zatímco předchozí a regulérní pokr. 1 se zmohlo jen na podtitul a u něhož by dávalo mnohem větší smysl, pokud by byl jakkoli (římsky či arabsky) číslován, zatímco tento by si vystačil pouze s podtitulem, který je mimochodem žůžo. Tudíž mě napadá, že zde může dojíti u případných nových diváků k něčemu podobnému, jako neblahé paměti u Halloween III. Znalci vědí. Pozn. na úplný závěr, shoduji se s uživatelem Fiftisem. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Outpost: Rise of the Spetsnaz“ je podobně jako druhý díl průměrný. Nejlepší je v sérii jednoznačně díl první, který stál za to a měl onen potřebný tah na bránu, díky čemuž to bylo docela drsné a silné. Třetí díl je pak jen odvarem, který má celkem zajímavé postavy, které ale nevyužívá k něčemu lepšímu, ale prostě si jede klasiku „zlí Němci, chudáci ostatní“. Ani ty experimenty ale nejsou nějak převratné. Sem tam ale na nějakou brutalitku narazíte. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Po bezva dvojce přichází slabší trojka. Hororové atmosféry jsem si moc neužil, lekačka ani jedna a napětí mi maximálně občas nesměle zaklepalo na rameno, aby mě ujistilo, že tu je, ale nechce se moc ukazovat. Třetí díl se dějově odehrává před prvníma dvouma a ukazuje nám tedy jak to všechno začalo a jak se ty SS zombie vlastně zrodily. Akce je celkem dost a nuda to není, ale spíš než horor je to fakt akční snímek. Hlavní hrdina byl v pohodě - pravej nezlomnej ruskej muž a docela jsem m i fandil. Masky nácků asi tak na úrovni dvojky akorát tady byly zombíci víc na steroidech. Dle všeho se dočkáme i čtyřky a určitě si jí pustím jen doufám že v ní bude více prvků hororu. Jako jednohubka ale Outpost 3 rozhodně neurazí. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem že trojka bude dál rozvíjet zápletku nakousnutou ve dvojce, ale ono prd. Scénář radši rozpitval co se stalo na začátku. Zpětně viděno to nebyl dobrý nápad, i když to tak původně vypadalo. První díl byl prostinká bojovka, druhý ukázal určitý potenciál série a ten třetí ho promrhal. Charismatickou Druhou světovou prakticky nevyužil, z tajemného výzkumu udělal špatný vtip a jestli snad režisér natočil nějaké hororové a napínavé scény, tak nejspíš zůstaly na podlaze střižny. Stejně jako jsem to napsal už dvakrát předtím, tak to napíšu potřetí - na filmu je zdaleka nejlepší námět a všechno ostatní mu nesahá ani po kotníky. Dvě hvězdičky dávám snad jen z milosti. ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Outpost alias Bunkr smrti. Musím se přiznat, že tento poslední díl se mi líbil ze všech dílů nejvíce. Děj-neděj, béčkovistost ad absolutorium, občs by neuškodil nějaký nadhled (ve stylu Dead snow 2), ale nakonec těch 80 minut celkem příjemně uteklo a dalšímu dílu bych se nebránil. Některé pasáže byly patřičně nechutné (ta v komoře, kde se testovali vojáci) a závěr, tematicky a sympaticky propojený se začátkem dal světu vědět, že tahle série není vůbec marná. Ale současně se nejedná o žádný mega-zázrak... ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Překvapivě celkem slušný. Rusáci stopujou fašouny, rusáci si počkaj na fašouny, rusáci postřílej fašounskej konvoj, rusáci objeví jejich plány, rusáky přepadne obrněný vozidlo s deseti fašounama, rusáci během honičky v lese postřílej asi dvanáct z těch deseti ale sami většinou pochcípaj, rusáky zajme zbylejch 8 fašounů, rusáci se probudí v bunkru s amíkem, fašouni vypustěj zombíky na rusáky, rusáci se perou, krev cáká, střeva lítaj jak hajzlpapír na Mardi Gras, většinu filmu se něco děje. Mně to na tři hvězdy stačí :) ()

RomeroIsGod 

všechny recenze uživatele

Tak zatím nejlepší díl týhle nazi trilogie. Pro fandy povinnost při čekání na Dead Snow 2. Dávám čtyři * hlavně kvůli mnohem vyšší kvalitě oproti předchozím dílům a nízkýmu zdejšímu hodnocení. Nasranej dvoumetrovej nacista included. 70% ()

Reklama

Reklama